Τι πρέπει να κάνετε για τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα:

Τι πρέπει να κάνετε για τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα:

Rescue Team DELTA Friends

Εάν έχετε γνωστό ιστορικό σοβαρών αντιδράσεων σε τσιμπήματα εντόμων ή αν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε σοβαρά συμπτώματα από εκείνα που αναφέρονται παραπάνω, καλέστε άμεσα έναν γιατρό ή τις Πρώτες Βοήθειες.

Προσδιορίστε αν το κεντρί είναι ακόμα στο δέρμα σας (αναζητήστε μια μικρή μαύρη κουκκίδα στο σημείο του τσιμπήματος) και αφαιρέστε το αμέσως όταν είναι ορατό στην πληγή. Πολλοί γιατροί συστήνουν τη χρήση ενός σκληρού αντικειμένου, όπως μια πιστωτική κάρτα ή ένα μαχαίρι για να το σύρετε πάνω από την περιοχή και να αφαιρέσετε το κεντρί. Το δηλητήριο της μέλισσας είναι στον σάκο του κεντριού, ο οποίος παραμένει στο δέρμα του θύματος και μπορεί να πάρει 2-3 λεπτά για να απελευθερώσει όλο το δηλητήριο. Έτσι η άμεση απομάκρυνση του κεντριού μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα του τσιμπήματος.

Εφαρμόστε πάγο ή κρύες κομπρέσες στην περιοχή για να μειώσετε την φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού.

Καθαρίστε την περιοχή με σαπούνι και νερό, στη συνέχεια εφαρμόστε μια κρέμα υδροκορτιζόνης για να μειώσετε τη σοβαρότητα της αντίδρασης. Εναλλακτικές θεραπείες περιλαμβάνουν μια πάστα φτιαγμένη από άψητο λιωμένο κρέας και νερό (το ένζυμο στο κρέας μπορεί να διασπάσει το δηλητήριο της μέλισσας) ή μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό.

Πάρτε ένα αντιισταμινικό, όπως η διφαινυδραμίνη σε μορφή ταμπλέτας ή/και κάποιο απλό αναλγητικό, όπως η ιβουπροφαίνη, ή ακεταμινοφαίνη για μεγαλύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα τσιμπήματα στο στόμα ή την μύτη, ακόμα και σε άτομα που δεν είναι αλλεργικά σε τσιμπήματα μέλισσας, απαιτούν επείγουσα ιατρική περίθαλψη, δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα που μπορεί να παρεμβαίνει με την αναπνοή.

Infocom Security 2022 Όταν οι εικόνες αναδεικνύουν το όμορφο κλίμα και την επιτυχία μας εκδήλωσης

Infocom Security 2022 Όταν οι εικόνες αναδεικνύουν το όμορφο κλίμα και την επιτυχία μας εκδήλωσης

Όταν οι εικόνες αναδεικνύουν το όμορφο κλίμα και την επιτυχία μας εκδήλωσης ‼️‼️

🔴Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές, τις εταιρίες-χορηγούς και φυσικά όλους τους επισκέπτες του 12o Infocom Security 2022 καθώς και όσους συντέλεσαν στη παραγωγή μιας τόσο επιτυχημένης και ξεχωριστής διοργάνωσης

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το 12o Infocom Security 2022 …στα link της δημοσίευσης και εδώ:

https://www.infocomsecurity.gr/12o…/fotografies-genikes/

https://www.infocomsecurity.gr/12o…/fotografies-omilites/

https://www.infocomsecurity.gr/12o…/fotografies-etaireies/

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ Ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας.

Μουσική βραδιά με Στέλιο Διονυσίου.

Για ακόμη μια φορά ο σύνδεσμος μας ( ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.) θα είναι υποστηρικτής μιας ακόμη εκδήλωσης του Σωματείου Εθελοντών Σιας. Μιλάμε ασφαλώς για την μουσική βραδιά με τον Στέλιο Διονυσίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο κέντρο Λυσόραμα στον Λυθροδόντα.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του κύριου Χρήστου Τσιήσσιου, διευθυντή Αρτοποιών Θημωνιά. Θα τραγουδήσουν επίσης η Αγνή Κολούμενου, Έλενα Ανδρέου και Σώτος Γονιός. Τιμή εισόδου μαζί με φαγητό και ποτό 20 ευρώ και για παιδιά 6-12 χρονών 13 ευρώ.

*Ο σύνδεσμος μας και φέτος θα δώσει το παρών του αφού πρόκειται για μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Όσα μέλη μας επιθυμούν να δώσουν το παρών τους ο σύνδεσμος μας θα επιχορηγήσει τα εισιτήρια εισόδου με 10 ευρώ. Όσοι επιθυμούν να κάνουν κράτηση να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του συνδέσμου μας Γιαννάκη Μαρκουλλή στο τηλέφωνο 95129129 ή με τον Γενικό γραμματέα Τρύφωνα Τρύφωνος στο τηλέφωνο 99300840.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.

Εκλογές Hellenic Bodyguards Association

Εκλογές Hellenic Bodyguards Association

Piperoglou Nikolaos 

Εκλογές 2022 HBA

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που παρεβρέθηκαν στις εκλογές αλλά και όσους μας στηρίζουν τα τελευταία 5 χρόνια στην προσπάθεια της εξυγίανσης του επαγγέλματος μας .
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας εμπιστεύτηκαν με τα μέλη του Δ.Σ. να συνεχίσουμε το έργο και το όνειρο μας …..

Τα αποτελέσματα :
Πρόεδρος Πιπέρογλου Νικόλαος
Αντιπρόεδρος Μαχαίρας Γεώργιος
Γραμματέας Καραολανης Αλέξανδρος
Ταμίας Τσελίγκας Δημοσθένης
Μέλος Δ.Σ. Σαρδέλης Γεώργιος
Χωρίς πολλα λόγια …….
Ήρθε η ώρα ….για εκκαθάριση και εξυγίανση του επαγγέλματος μας
#hellenicbodyguardsassociation #Hbaelections #

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο προσωπικό των Τμημάτων και Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας στην «Εφαρμογή του Εργαλείου Εκτίμησης Επικινδυνότητας»

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο προσωπικό των Τμημάτων και Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας στην «Εφαρμογή του Εργαλείου Εκτίμησης Επικινδυνότητας»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, η εκπαίδευση του προσωπικού των Τμημάτων και Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας στην «Εφαρμογή του Εργαλείου Εκτίμησης Επικινδυνότητας», με τη συμμετοχή συνολικά 78 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε διά ζώσης στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική, με τη συμμετοχή 9 αστυνομικών από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας για 69 στελέχη από αντίστοιχες υπηρεσίες ανά την επικράτεια.  

Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.)  για τις γυναίκες (UN Women),  Δικαστική Ψυχολόγος και Ανάδοχος του Εργαλείου Εκτίμησης Κινδύνου,  εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, καθώς και Αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Κατά την έναρξη της εκπαίδευσης απηύθυνε χαιρετισμό η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου, παρουσία του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Σαλούκα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες με θέμα: «Ο Πόλεμος στην Ουκρανία – Τι σημαίνει για την Ευρώπη;»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες με θέμα: «Ο Πόλεμος στην Ουκρανία – Τι σημαίνει για την Ευρώπη;»

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων σε συνεργασία με το τμήμα επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του για την ΕΕ. Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών, διπλωματών και δημοσιογράφων. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την παραπληροφόρηση, τον έλεγχο των ΜΜΕ από κυβερνήσεις και ολιγάρχες αλλά και τις γεωπολιτικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία για την ΕΕ.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Othmar Karras τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να μείνει ενωμένη, αρραγής και ενεργή καθώς ο πόλεμος αυτός δεν είναι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αλλά είναι μεταξύ δυο κόσμων, δημοκρατίας και δικτατορίας, ελευθερίας και αυταρχισμού. Ο Πουτιν δεν μπορεί να αντέξει την ύπαρξη ενός καλύτερου κοινωνικού συστήματος στα σύνορα της. Επίσης, τόνισε ότι μαίνεται και ένας θρησκευτικός πόλεμος καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί την Ορθοδοξία ως μέσο επέκτασης και επιρροής. Ο Πατριάρχης της Ρωσίας θέλει να υπερισχύσει επί των άλλων ορθόδοξων εκκλησιών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πλουραλιστική φιλελεύθερη δημοκρατία βάλλεται σε αυτόν τον πόλεμο από την επιθετικότητα του καθεστώτος του Κρεμλίνου.

Press seminar – The War in Ukraine, What Does it Mean For Europe ?

Press seminar – The War in Ukraine, What Does it Mean For Europe

Ο κ. Karras τόνισε επίσης ότι η ελευθερία του τύπου δεν είναι δεδομένη αλλά πρέπει να πολεμήσουμε γι’ αυτή. Η ελευθέρια των ΜΜΕ πρέπει να επεκταθεί παντού γιατί η σωστή ενημέρωση είναι το κλειδί για την δημοκρατία. Οι πολίτες πρέπει αν είναι σωστά ενημερωμένοι ώστε να μην παρασύρονται από τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές. Τόνισε ότι τα περισσότερα προβλήματα είναι πλέον παγκόσμια όπως η παραπληροφόρηση, η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η οικονομία και το προσφυγικό. Αυτές οι παγκόσμιες προκλήσεις δεν έχουν σύνορα και η ΕΕ πρέπει να παρεμβαίνει δραστικά σε αυτές. Πρέπει να προχωρήσει η αναθεώρηση των συνθηκών αλλά και να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στη νομοθετική διαδικασία. Η Διάσκεψη  για το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να συνεχιστεί ενώ πρέπει να προχωρήσει η ένταξη της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, κ. Σάγια Τσαουσίδου, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή του σεμιναρίου λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά φλέγοντα θέματα για συζήτηση, όπως η παραπληροφόρηση, οι ψευδείς ειδήσεις, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και άμυνα αλλά και το μέλλον της ΕΕ, που είναι το κοινό μας σπίτι.

Ο William Horseley, Εκπρόσωπος της AEJ για την ελευθερία των ΜΜΕ, αναφέρθηκε στις διώξεις των δημοσιογράφων και της ελευθεροτυπίας καθώς και τον ρόλο που επιτελεί το Συμβούλιο της Ευρώπης σε αυτό τον τομέα. Επίσης αναφέρθηκε στην «πανδημία της παραπληροφόρησης» καθώς και στον στενό έλεγχο των ΜΜΕ από αυταρχικές κυβερνήσεις και ολιγάρχες που επιδιώκουν να φιμώσουν τον τύπο. Οι πολυεθνικές ψηφιακές εταιρείες επίσης ελέγχουν τα διεθνή ΜΜΕ. Ο Βρετανός δημοσιογράφος Peter Jukes, ιδρυτής των Byline Τimes ανάλυσε την εξάρτηση των ΜΜΕ στην Βρετανία όπου υπάρχει μεγάλος έλεγχος της ενημέρωσης από μεγάλα συμφέροντα. Αυτά που συμβαίνουν εδώ και έξι χρόνια στην Βρετάνια είναι σκέτη  παραπληροφόρηση και λογοκρισία. Οι ολιγάρχες ελέγχουν την ενημέρωση ενώ υπάρχει και μεγάλη διαφθορά.

Ο Guy Verhofstadt, Ευρωβουλευτής της ομάδας Renew Europe τόνισε ότι η κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία  είναι η αρχή μιας νέας παγκόσμιας τάξης ανάλογης με εκείνης του 1989 όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Ο πόλεμος είναι ένα ορόσημο για ένα νέο ανταγωνισμό ανάμεσα σε αυτοκρατορίες Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Ρωσία. Αναφέρθηκε στις αμυντικές δαπάνες στις οποίες πρώτες είναι οι ΗΠΑ και η Κινα ενώ η ΕΕ είναι η δευτερη (μαζί με την Κίνα) σε αμυντικές δαπάνες στον κόσμο αλλά δεν έχει μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα χωρίς την στήριξη των Αμερικανών. Αν επιστρέψει ο Τραμπ, τότε τι εγγυήσεις έχουμε για την άμυνα μας; Πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό σκέλος του ΝΑΤΟ αλλά και την κοινή Ευρωπαϊκή άμυνα.  

Ο Ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, κ. Χάνες Χάιντε τόνισε ότι η Αυστρία είναι ουδέτερη χωρά και δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ και θα πρέπει να παραμείνει έτσι, αλλά σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, ο Πούτιν ενίσχυσε την συνοχή της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ το οποίο απέκτησε πλέον νέο ρόλο. Ο Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Radan Kanev είπε ότι η Βουλγαρία είναι πολύ κοντά στον πόλεμο και εκτιθέμενη στον υβριδικό πόλεμο της Μόσχας. Η ρωσική προπαγάνδα είναι πολύ ισχυρή στη Βουλγαρία μέσα από τα ΜΜΕ.

Σε σχέση με τις ψευδείς ειδήσεις και την προπαγάνδα στα κοινωνικά δίκτυα, τονίστηκε ότι τα ΜΜΕ έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν την ορθότητα και ακρίβεια των ειδήσεων. Επίσης, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί έλεγχου των ψευδών ειδήσεων ενώ όταν το κράτος κάνει έλεγχο ψευδών ειδήσεων γίνεται λογοκρισία.

Ο Πρέσβης της μόνιμης αντιπροσωπείας της Λιθουανίας στις Βρυξέλλες, κ. Arnoldas Prankcevicius τόνισε ότι τώρα πρέπει να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς την πλήρη απεξάρτηση της ΕΕ από το ρωσικό αέριο κάτι που έπρεπε να της είχε γίνει εδώ και χρόνια. Επίσης, τόνισε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ είναι προγραμματισμένη και θα υπάρξει μεγάλη οικονομική στήριξη στη χώρα. Η πολιτική αναλύτρια του Παγκόσμιου Ουκρανικού Κογκρέσου, κ. Anna Yavorska είπε ότι η Ουκρανία αλλάζει συνεχώς και γίνεται μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χωρά και πρέπει να υπάρξει στήριξη από την ΕΕ για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην ενταξιακή διαδικασία.

Συνολικά, το σεμινάριο κάλυψε όλα τα θέματα του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τον ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων στον τομέα της παραπληροφόρησης, της προπαγάνδας και του πολέμου των ψευδών ειδήσεων. Σε αυτό τον πόλεμο, οι ψευδείς και κατευθυνόμενες ειδήσεις έχουν τον πρώτο λόγο με ευθύνη του Κρεμλίνου. Έτσι, η προστασία της ελευθερίας του λόγου είναι πρωταρχικής σημασίας για την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή. Από την έκβαση του πολέμου κρίνεται όμως και το μέλλον της Ευρώπης. Κρίνεται για το πόσο ενωμένη, αρραγής και αποφασιστική θα είναι η ΕΕ στην διαχείριση της κρίσης πολιτικά αλλά και επικοινωνιακά.

 foto: Βασίλης Κουτρουμάνος/ “© European Union 2021 – EP/Philippe Buissin”. © 2022 EU-EP

Please find some useful information on the seminar below:

1.       Link to the Multimedia Centre of the European Parliament: https://multimedia.europarl.europa.eu/fr/photoset/p_20220616_EP-133139A_PB7_206

Here you can find an overview of photos taken today in the seminar. These photos are free of charge, but must be credited “© European Union 2021 – EP/Philippe Buissin”. © 2022 EU-EP/initials photographer is also fine.

2.       Webstreaming link for morning slot:

https://www.europarl.europa.eu/streaming/?event=20220616-0900-SPECIAL-SEMINAR&rampActive=true

3.       Webstreaming link for afternoon slot:

https://www.europarl.europa.eu/streaming/?event=20220616-1345-SPECIAL-SEMINAR&rampActive=true

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ Σ.Ε.Υ.Σ.Ε.Ε.Δ.

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ Σ.Ε.Υ.Σ.Ε.Ε.Δ.

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ Σ.Ε.Υ.Σ.Ε.Ε.Δ.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΣΕΠ & European Financial Consultants

 • 48 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
 • 10 ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
 • 4 ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
 • 2 ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗΣ LIVE ROBOTIC STREAM S.A.R.
 • 14 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑΤΑ BLS AED
 • 14 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ
 • 4 ΣΚΑΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ
 • ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΛΕΜΒΟΙ

Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες στις σελίδες του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ & της European Financial Consultants

Infosecurity Europe 2022

Infosecurity Europe 2022

Το Infosecurity Europe (This 21-23 June, at ExCeL London, the infosecurity community will be back together once again)

Eίναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση της κοινότητας της ασφάλειας των πληροφοριών στην Ευρώπη και έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στη συγκέντρωση ολόκληρης της κοινότητας του infosec για περισσότερα από 25 χρόνια.

Είναι ο τόπος συνάντησης για τα καλύτερα μυαλά του κλάδου, όπου οι κορυφαίοι πωλητές επιλέγουν ως τη στιγμή να λανσάρουν νέες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες, και κάθε ενδιαφερόμενος έρχεται για τις απαραίτητες γνώσεις για να παραμείνει μπροστά στο ταχέως εξελισσόμενο παιχνίδι της κυβερνοασφάλειας.

Φέτος, περισσότεροι από 370 εκθέτες, 170 ομιλητές και χιλιάδες επισκέπτες θα συναντηθούν, παρέχοντας στους συναδέλφους του κλάδου την ευκαιρία να δικτυωθούν, να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

Security Manager Διαβάστε την Ψηφιακή Έκδοση

Security Manager Διαβάστε την Ψηφιακή Έκδοση
 Security Manager – No98
Διαβάστε την Ψηφιακή Έκδοση!Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού Security Manager με αναλύσειςτεχνολογικά άρθρα, εξελίξεις συνεντεύξεις και πολλές παρουσιάσεις νέων λύσεων για την ασφάλεια.
Διαβάστε στο νέο τεύχος:Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτυπώνονται μέσω του Security Manager που διοργάνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον Debate, οι θέσεις και οι απόψεις των ανώτατων στελεχών των 3 κορυφαίων εταιριών υπηρεσιών ασφάλειας που λειτουργούν στη χώρα μας.Επίσης αναλυτικό ρεπορτάζ, με φωτογραφίες και τα βασικότερα στοιχεία από την έκθεση ISS – SECUREXPO που αποτέλεσε το εκθεσιακό γεγονός της χρονιας για τις τεχνολογίες ασφάλειας και κτιριακών αυτοματισμών. Hikvision Innovation Summit 2022 : To Security Manager ήταν στο Άμστερνταμ και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις από ένα σημαντικό event για την Ευρώπη!Συνέντευξη με τον Αντώνη Χαραλαμπίδη – Συνιδιοκτήτη της BML SECURITY για την ανάπτυξη της εταιρίας, τις τάσεις και τις απαιτήσεις στο κλάδοΕπίσης, σημαντικές αναλύσεις και άρθρα με υπογραφή:Ο Βλάσης Αμανατίδης μέσα από το editorial του τεύχους περιγράφει τις αλλαγές στην αγορά και τονίζει την ανάγκη να παραμείνουν σταθερές οι αξίες που πρέπει να διέπουν το χώρο της ασφάλειας!Στο Κεντρικό άρθρο του τεύχους ο Νέστορας Πεχλιβανίδης 
περιγράφει το πως θα η τεχνολογία 5G θα αναβαθμίσει τη βίντεο-επίτηρηση.

Ο Στυλιανός Ταξιάρχης αναλύει την Οργανωσιακή Κουλτούρα &  Κουλτούρα Ασφάλειας στις Ξενοδοχειακές Μονάδες Ο Δημήτριος Μερτσιωτάκης περιγράφει πώς ο Προσωπικός Συνοδός Ασφάλειας – Ζει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης, προσεγγίζει την Εταιρική Κουλτούρα – Ο άγνωστος ή, ο κρυμμένος παράγοντας Χ, στην Επιχείρηση;Μετανάστευση και Ασφάλεια … Υπόθεση όλων μας!  γράφει ο Βασίλειος ΒορριάςΟ Βασίλειος Αφεντάκης αναπτύσσει την αναγκαιότητα πιστοποίησης της διαχείρισης του συστήματος ασφαλείας και τον ρόλο του ISO 18788Q2015 Ο Βασίλης Νικολάου παραθέτει τις Προδιαγραφές φύλαξης και ασφάλειας καλλιέργειας και επεξεργασίας της φαρμακευτικής κάνναβης
Ο Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος αναδεικνύει τη συσχέτιση των Video Analytics με ΑΙ και του Ανθρώπινου Παράγοντα
…καθώς και την τεχνολογική αναμέτρηση στους Ανιχνευτές ΚίνησηςΠολλά ακόμα τεχνολογικά θέματα όπως:Wi-Fi 6 : Η επόμενη μέρα των ασύρματων δικτύων έφτασε Πως εξελίσσεται η μετάβαση της φυσικής ασφάλειας στο cloud ; ...και φυσικά όπως πάντα νέα και εξελίξεις από την αγορά πολλές παρουσιάσεις λύσεων, συστημάτων και νέων προϊόντων στις στήλες:   Market News Product Reviews Products Update Ευρετήριο ΕταιριώνΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΕ ΣΤΟ SITE TOY ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ: www.securitymanager.gr

Δείτε τις θεματικές Ενότητες του 12ου Infocom Security που αποτυπώνουν το περιεχόμενο του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουλίου

Δείτε τις θεματικές Ενότητες του 12ου Infocom Security που αποτυπώνουν το περιεχόμενο του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουλίου

TO HELLENIC MEDIA GROUP ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

🔴Δείτε τις θεματικές Ενότητες του 12ου #Infocom Security που αποτυπώνουν το περιεχόμενο του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουλίου στο Divani Caravel Hotel Athens εδώ : https://www.infocomsecurity.gr/…/programma-olomeleias…/
Δηλώστε συμμετοχή με την εγγραφή σας εδώ
 https://www.infocomsecurity.gr/12o…/forma-eggrafis/

 • Πρόγραμμα 1ης ημέρας – Τετάρτη 6 Ιουλίου

09:00 – 09:30 – Προσέλευση – Εγγραφές

09:30 – 10:00 – Έναρξη – Χαιρετισμοί

10:00 – 12:15 – 1η ενότητα

Integration of InfoSecurity into the Business Processes and the Convergence of Digital and Physical World

Το σημερινό επιχειρηματικό ΙΤ οικοσύστημα, υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό τις περισσότερες εκφάνσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, δημιουργώντας νέες προκλήσεις μεταξύ άλλων, για τη κυβερνοασφάλεια και τη διαχείριση ρίσκου. Προκειμένου λοιπόν οι οργανισμοί, να αξιοποιήσουνε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις, απαιτείται η ενσωμάτωση της ασφάλειας σε όλες τις επιχειρηματικές διεργασίες, με απώτερο στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των υποδομών και των δεδομένων. 

Δείτε τις θεματικές Ενότητες του 12ου Infocom Security που αποτυπώνουν το περιεχόμενο του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουλίου

Στην 1η ενότητα, της 1ης ημέρας του συνεδρίου, ειδικοί και στελέχη εταιριών Διαχείρισης Κινδύνου, Υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας και Integrators  θα αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές επίτευξης αυτού του στόχου καθώς και την ολιστική προσέγγιση της ασφάλειας  αξιοποιώντας νέα τεχνολογικά εργαλεία, outsourcing υπηρεσίες  και managed services.   

12:15 – 13:00 – Διάλειμμα

13:00 – 15:00 – 2η ενότητα

Faster and Better Defense Against Sophisticated Cyber-Attacks

Μελετώντας επίκαιρες έρευνες, διαβάζοντας μελέτες και παρακολουθώντας την ειδησιογραφία, εύκολα διαπιστώνουμε την μετεξέλιξη των κυβερνο-επιθέσεων και την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των απειλών για τις επιχειρήσεις.  Ένας οργανισμός για να πετύχει να ανταποκριθεί γρηγορότερα και καλύτερα έναντι αυτών των επιθέσεων -με επίκεντρο τα ransomware και όλες τις οικογένειες κακόβουλου λογισμικού – θα πρέπει να αναπτύξει τους κατάλληλους μηχανισμούς άμυνας με βάση σύγχρονα προϊόντα, ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες. Το νέο διαθέσιμο «οπλοστάσιο» έναντι των προηγμένων απειλών στο κυβερνοχώρο που οι οργανισμοί μπορούν να εντάξουν στη «φαρέτρα» τους θα μας παρουσιάσουν οι ομιλητές της 2ης ενότητας.

15:00 – 16:00 – 3η ενότητα

The crucial role of professionals in the journey of security

Η εκπαίδευση, η εμπέδωση της κουλτούρας, ο καθορισμός πολιτικών, η εμπειρογνωμοσύνη, η τεχνογνωσία και γενικότερα ο ανθρώπινος παράγοντας διαδραματίζει ίσως τον πιο βασικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος σε ένα οργανισμό. Πυλώνας όλων αυτών είναι φυσικά ο επαγγελματίας με ειδίκευση στο τομέα της ασφάλειας που αναλαμβάνει την ευθύνη να καθοδηγήσει, να ηγηθεί, να συντονίσει και να εφαρμόσει όλα όσα χρειάζονται για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κινδύνων. Σε αυτόν τον ρόλο θα εστιάσουμε στη συγκεκριμένη ενότητα, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά, τις απαιτήσεις και τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας προκειμένου να ανταποκριθεί στο σύγχρονο περιβάλλον.

Πρόγραμμα 2ης ημέρας – Πέμπτη 7 Ιουλίου

09:00 – 09:30 – Προσέλευση – Εγγραφές

09:30 – 10:00 – Έναρξη – Χαιρετισμοί

10:00 – 12:15 – 1η ενότητα

Threat, Risk and Trust Management: Τhe Evolution of Cyber-Security Models  

Στο νέο τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο, οι επιτιθέμενοι εφαρμόζουν πιο εξελιγμένες μεθόδους και τεχνικές που έχει αποδειχτεί ότι πολλές φορές είναι μη ανιχνεύσιμες και δύσκολο να εξουδετερωθούν. Ο εντοπισμός αυτών των επιθέσεων, μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκος στην εποχή του ΙοΤ, της εξ’ αποστάσεως εργασίας, των υπηρεσιών cloud και ευρύτερα του “as a Service” μοντέλου. Για την αποτελεσματικότερη ανίχνευση και αντιμετώπιση αυτών των απειλών, δεν επαρκεί σήμερα η παραδοσιακή περιμετρική ασφάλεια. Για αυτό και συνεχώς νέες στρατηγικές και τεχνολογίες, εφαρμόζονται σε τομείς όπως, η διαχείριση ταυτότητας με επίκεντρο την έννοια της μηδενικής εμπιστοσύνης (zero trust), η εστίαση στην ανθεκτικότητα, η προσήλωση στο Governance, Risk Management and Compliance (GRC), η ανάπτυξη μηχανισμών Business Continuity, Disaster Recovery και Cyber Insurance Τις εξελίξεις σε όλους αυτούς τους τομείς θα μας παρουσιάσουν οι ομιλητές σε αυτή την ενότητα.

12:15 – 13:00 – Διάλειμμα

13:00 – 15:00 – 2η ενότητα

How to respond in the world of the ever-increasing number of vulnerabilities

Ο απόλυτα διασυνδεμένος κόσμος και το ψηφιακό περιβάλλον των επιχειρήσεων δημιουργούν συνεχώς νέες τρωτότητες που οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται για να εφαρμόσουν τα κακόβουλα σχέδια τους. Στον αντίποδα η παγκόσμια βιομηχανία της κυβερνοασφάλειας αναπτύσσει συνεχώς νέες ολοκληρωμένες λύσεις για την προστασία στο περιβάλλον του cloud, των endpoint, του mobile που εστιάζουν στην ολοένα και μεγαλύτερη ορατότητα, την απλότητα και φυσικά την άμεση ανταπόκριση και προσαρμογή στις νέες απειλές. Το πως αυτές οι λύσεις μετουσιώνονται σε πράξη μέσα από Next Generation εργαλεία, το Extended Detection and Response (XDR) και άλλες προσεγγίσεις θα δούμε σε αυτή την ενότητα.

15:00 – 16:00 – 3η ενότητα

Data Privacy and Data Security: How to Balance Both

Μπορεί την περίοδο των περιοριστικών μέτρων και των αλλαγών που επέφερε η υγειονομική κρίση να μην δόθηκε μέγιστη προτεραιότητα στη συνέχιση της πορείας ανάπτυξης και εφαρμογής των κανονισμών για την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων όμως είναι σίγουρο ότι η συζήτηση αυτή και η συσχέτιση με την ασφάλεια θα συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των ευρωπαϊκών, διακρατικών και επιχειρηματικών διεργασιών. Το πως θα βρούμε τη βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στις δυο έννοιες θα είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει σε αυτή την ενότητα

Οι κανονισμοί της Ε.Ε. πρέπει να προστατεύουν τα συμφέροντα  της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, διαμηνύει η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από τα Ποσειδώνια 2022

Οι κανονισμοί της Ε.Ε. πρέπει να προστατεύουν τα συμφέροντα  της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, διαμηνύει η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από τα Ποσειδώνια 2022

Οι κανονισμοί της Ε.Ε. πρέπει να προστατεύουν τα συμφέροντα  της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, διαμηνύει η Πρόεδρος της  Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από τα Ποσειδώνια 2022

Ρεκόρ όλων των εποχών για την προσέλευση στη φετινή έκθεση,  με 27.000 επισκέπτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κατανοήσει τη στρατηγική σημασία της ελληνικής ναυτιλίας ως κατόχου του 59% του ευρωπαϊκού στόλου, ειδικά σε περιόδους που η ναυτιλία μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια της Ευρώπης για ενεργειακή αυτονομία, δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κα Μελίνα Τραυλού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στην Έκθεση Ποσειδώνια.

«Η ενεργειακή μετάβαση είναι το σημαντικότερο θέμα που μας απασχολεί. Ό,τι κάνει η Ευρώπη με τους κανονισμούς για την απαλλαγή από τον άνθρακα, όπως το Fit for 55 και το Σύστημα Εμπορίας Ρύπων (Emissions Trading System – ETS), πρέπει να έχει ως γνώμονα την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας στο σύνολό της. Ορισμένες αποφάσεις μπορεί να είναι επιζήμιες για τον κλάδο μας και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το πλεονέκτημα που έχουμε έναντι του ανταγωνισμού από την Ασία και άλλες περιοχές», τόνισε η κα Τραυλού.

Η ίδια πρόσθεσε: «Θέλουμε παγκόσμια λύση και όχι λύση σε περιφερειακό επίπεδο. Θέλουμε ρεαλιστικές λύσεις με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

«Μέσω της συμμετοχής σε πλήθος οργανισμών η ελληνική ναυτιλία είναι παρούσα σε κάθε διεθνές φόρουμ, όπου προσπαθούμε πάντα να βοηθήσουμε στην εφαρμογή των σωστών πολιτικών για τον κλάδο. Η Ευρώπη επιμένει στο Fit for 55, ενώ εμείς επιμένουμε ότι η λύση πρέπει να είναι διεθνής, μέσα σε ένα πλαίσιο που θα ορίζεται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO)».

«Παραδοσιακά, η ελληνική ναυτιλία είναι η πρώτη που επενδύει σε νέες τεχνολογίες και νέα πλοία, επομένως θα είμαστε οι πρώτοι που θα υιοθετήσουμε οποιεσδήποτε νέες λύσεις, μόλις τεθούν στη διάθεσή μας. Οποιοδήποτε νέο καύσιμο ή τεχνολογία έχει κόστος, το οποίο μετακυλίεται τελικά στον καταναλωτή. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους».

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη θέση και τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας. Θέλουμε οι άνθρωποι να κατανοήσουν τη σημασία της ναυτιλίας στην καθημερινή μας ζωή, επειδή η βιομηχανία δεν είναι απλώς μια επιχείρηση, αλλά ένας στρατηγικός εταίρος για κάθε χώρα, για κάθε κυβέρνηση. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο και θέλουμε να βοηθήσουμε να γίνει», κατέληξε η κα Τραυλού.

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου της ΕΕΕ, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, είχε να πραγματοποιηθεί από το 2018, με την ακύρωση της έκθεσης του 2020 λόγω πανδημίας, οπότε σήμερα ήταν το αποκορύφωμα ενός εντυπωσιακού προγράμματος 68 σημαντικών συνεδρίων και σεμιναρίων που έγιναν στη διάρκεια των πέντε ημερών της Έκθεσης.

Και βέβαια το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίφθηκαν στους χώρους της έκθεσης, όπου οι διοργανωτές είδαν αύξηση 7% του χώρου των εκθετών σε σύγκριση με την έκθεση του 2018 και εντυπωσιακή αύξηση σχεδόν 18% στον αριθμό των επισκεπτών, οι οποίοι έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές έφταναν συνολικά τους 27.000, έναντι 23.000 που επισκέφτηκαν την προηγούμενη έκθεση.

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκαν, όμως, και οι επιχειρηματικές συμφωνίες στη διάρκεια των Ποσειδωνίων, με κορυφαίους παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας να συναντώνται για να ολοκληρώσουν σημαντικές συμφωνίες, όπως η παραγγελία της Maran Gas Maritime στην Daewoo Shipbuilding για δύο πλοία μεταφοράς LNG, αξίας $233,7 εκατομμυρίων.

Επίσης στα Ποσειδώνια 2022, η DNV, διεθνής διαπιστευμένος νηογνώμονας με έδρα το Høvik της Νορβηγίας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Saronic Ferries για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού πλοίου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της έκθεσης επισημοποιήθηκαν στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή της Capital Ship Management και της Lloyd’s Register, που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δοκιμάσουν νέα βιοκαύσιμα σε ένα πιλοτικό έργο στο διαχειριζόμενο από την Capital VLCC, Apollonas (300.000dwt).

Ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Αυτά ήταν μακράν τα πιο επιτυχημένα Ποσειδώνια στην ιστορία της διοργάνωσης. Η καινοτομία που παρουσιάστηκε στους χώρους της έκθεσης ήταν πράγματι πρωτοποριακή, η γνώση που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια των διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων πρόσφερε έμπνευση και ο όγκος και η ποιότητα των επισκεπτών ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων μας. Είναι συναρπαστικό να επιστρέφεις με τόσο θετικό αντίκτυπο. Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας».

Η Έκθεση Ποσειδώνια 2022 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε νέες δηλώσεις που έκανε, καταδίκασε τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε νέες δηλώσεις που έκανε, καταδίκασε τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε νέες δηλώσεις που έκανε, καταδίκασε τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και την αυξανόμενη ένταση των προκλήσεων από πλευράς της Άγκυρας.

«Δεν μπορεί να είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και να μην σέβεται μια άλλη χώρα μέλος της Συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Μενέντεζ στη συνέντευξη που παραχώρησε και στη Real News.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μενέντεζ:

H Toυρκία συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις και με μια κλικακούμενη επιθετική ρητορική. Φοβάστε ένα θερμό επεισόδιο;

«Ένας από τους πολλούς λόγους που πιστεύουμε ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο δεν είναι μόνο προκλητικές, αλλά και επικίνδυνες γιατί η Ελλάδα, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά της ύδατα, και έχει δείξει μεγάλη εγκράτεια.

Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαι αντίθετος στο να πουληθούν στην Τουρκία πιο προηγμένα F-16, καθώς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να λειτουργεί ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να μην σέβεται τον γείτονά της, στην προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα, (με ένα τρόπο που αναγνωρίζει τη διεθνή τάξη), επομένως πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Εκτιμάτε ότι θα υπάρξει παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση θερμού επεισοδίου;

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι πολύ ικανός να παρέμβει, αλλά όταν πρόκειται για σύγκρουση είναι ήδη πολύ αργά. Πρέπει να αποφύγουμε μια σύγκρουση και πρέπει να καταστήσουμε σαφές ποιος είναι ο επιτιθέμενος εδώ. Μερικές φορές το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά και από τις δύο πλευρές να ηρεμήσουν.

Εάν η μία πλευρά είναι αυτή που εισβάλλει συνεχώς στον εναέριο χώρο σας, εάν η μία πλευρά είναι αυτή που εισβάλλει στα χωρικά σας ύδατα, εάν η μία πλευρά είναι αυτή που μιλά απειλητικά, τότε είναι ξεκάθαρο. Δεν καλούνται και οι δύο πλευρές, καλείται η πλευρά που δρα με αυτό τον τρόπο και σε αυτήν την περίπτωση είναι η Τουρκία».

Μέχρι σήμερα Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Κογκρέσο έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και στάση στην ελληνοτουρκική διένεξη.

«Αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα όπου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει διαφορετική άποψη από το Κογκρέσο, αλλά το Κογκρέσο έχει έναν ισχυρό λόγο επειδή το Κογκρέσο είναι αυτό που τελικά εγκρίνει τον προϋπολογισμό για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και για την εξωτερική βοήθεια, το Κογκρέσο είναι που τελικά καθορίζει τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού και όσον αφορά την έγκρισή τους αυτή είναι η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία είχα το προνόμιο να προεδρεύω, που έχει δικαιοδοσία για τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού. Ναι, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μερικές φορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι και η τελική».

Υπάρχει μια αίσθηση ότι οι ΗΠΑ για τα δικά τους συμφέροντα κρατούν μια στάση Πόντιου Πιλάτου στα ελληνοτουρκικά γιατί στόχος τους είναι οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάτι που θα είναι μια αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα.

«Αυτή μπορεί να είναι η άποψη ορισμένων. Αν ήμασταν ουδέτεροι, δεν θα είχαμε υπογράψει μια μεγάλη διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας που διευρύνει το αμερικανικό αποτύπωμα ασφαλείας στην Ελλάδα. Η Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα, η συνέχιση της επέκτασης της βάσης της Σούδας, μια σειρά από στρατιωτικές δεσμεύσεις και προετοιμασίες, η πώληση στρατιωτικών όπλων καθώς και η νομοθεσία που εμβαθύνει τη σχέση μας και μιλάει για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είδα τον Ερντογάν να καλείται στο Κογκρέσο για να δώσει μια ομιλία, είδα τον Μητσοτάκη. Λοιπόν, νομίζω ότι αυτή είναι μια δήλωση εξαιρετικής σχέσης που έχουμε, η πιο στενή, καλύτερη και βαθύτερη σχέση που είχαμε εδώ και πολλά χρόνια».

πηγη pronews.gr

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύθηκαν την Δευτέρα από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες στην Καλλιθέα.

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύθηκαν την Δευτέρα από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες στην Καλλιθέα.

Η εκπαίδευση από τους πράγματι πολύ καλά καταρτισμένους εισηγητές και εκπαιδευτές του ΙΔΑΦΚ πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΑΤ Καλλιθέας και διήρκεσε περισσότερο από 4 ώρες.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Δεκάδες αστυνομικοί από το ΑΤ, το Τμήμα Ασφαλείας και την Τροχαία Καλλιθέας παρακολούθησαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην προνοσοκομειακή φροντίδα και πιό συγκεκριμένα, εκπαιδεύθηκαν στην αποτελεσματική διαχείριση τραύματος σε διάφορα σημεία του σώματος από αιχμηρά αντικείμενα και πυροβολισμούς, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόννηση αλλά και στην χρήση απινιδωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ kallitheaonline

Cities on Volcanoes 11

Cities on Volcanoes 11

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

COV11 and Organizing Committee promote Corporate Social Responsibility taking and supporting actions and initiatives which reflect our identity and sense of responsibility to society and people. Attendees will be active members in various activities and will have the satisfaction of the contribution to society and their fellow human beings.On Sunday 12th of June delegates will meet to participate and support an action of love for the environment. Keri Forest opens its “arms” to receive the care of visitors and residents of Crete. An action implemented under the auspices of the Region of Crete and the Municipality of Maleviziou, which will provide all the necessary cleaning materials. Moreover, participants will be informed on the way in which the process of guarding and monitoring of the forest during the fire-fighting period takes place.When: Sunday 12th of June 2022
Time: 11:00 am
Where: Keri Forest, Heraklion
Starting point: 1st Forest Outpost
Find location in Google Maps here
End point: at a beautiful scenery
Duration: 2 hoursmore detailsRequest ParticipationThe COV11 Congress aims to minimize the environmental impact of the event and contribute towards a safe and healthy environment. Implements numerous measures, from the planning of the event to execution and from the moment you start looking into your travel arrangements until you are back from the conference. This congress aspires to bring about sustainable solutions, to act as an inspiration and to raise the level of both learning and awareness, that the positive impacts will outweigh the negative:We select local suppliers to avoid long distance transport of goods and peopleWe avoid printing and aim for an almost paperless officeWe offer contactless check-in for delegates and congress visitorsWe select seasonal and regional food for the catering and order carefully to avoid food waste▶Travel– Use public transport instead of a taxi when navigating through Heraklion
– When using a taxi, you might think of sharing it with one of your fellow delegates▶ Hotel
– Only use the air conditioning if it is necessary
– Turn off the lights and TV when leaving the room
– Select the type and amount of food during meals sensibly to avoid food waste▶ During the Congress
– Bring your own folding travel cup for coffee/tea to prevent takeaway cups
– Bring your own bottle of water and refill it
– Only pick up printed marketing and information material that you are really interested in and that you  will useNot Registered yet? Register Now!#COV11 being a Hybrid Event, offers the option to register in both Physical or Virtual attendance! Start making your plans now to attend #COV11June 12–17 in Heraklion, Crete.Participants having a maintain registration from 2020 Conference, online registration process is not required. Should you wish to add services or if you have any questions related to your participation, please contact us at registrations@citiesonvolcanoes11.com.IAVCEI Membership
To become a member of IAVCEI visit this link https://www.iavceivolcano.org/membership/Our SponsorsUnder the Auspices

Ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην Κεντρική Ασία

Ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην Κεντρική Ασία

Γράφει ο Πάρις Θασίτης, Αναλυτής ΚΕΔΙΣΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τι γνωρίζουμε για την «Τουρκική Ιστορική Θεώρηση»; Λίγα πράγματα. Άλλωστε ο εμπνευστής της και ιδρυτής της Τουρκίας απεβίωσε το 1938. Η δε Τουρκία έχει αλλάξει προφίλ και προσανατολισμό: κοιτάει προς Ανατολάς. Πλέον μιλάμε για την περίφημη Τουρκο-Ισλαμική σύνθεση. Ήταν το 1932, όταν έλαβε χώρα το πρώτο, θεσμικά οργανωμένο, Συνέδριο Τουρκικής Ιστορίας  στην Άγκυρα, υπό την Αιγίδα του Κεμάλ Ατατούρκ. Ανάμεσα στα «συμπεράσματα» του Συνεδρίου, ήταν η περίφημη αναζήτηση των τουρκικών ριζών στις ερημιές της Κεντρικής Ασίας. Οι Τούρκοι ήταν ένας αρχαίος πολιτισμός-οι πραγματικοί πρόγονοι των Χετταίων- που είχαν διδάξει σε όλους τους σύγχρονους Ευρωπαίους τις τέχνες και τις επιστήμες[1] (!). Η Τουρκία τότε κοίταζε στα δυτικά, αλλά παράλληλα έπρεπε να βρει κάτι ισχυρό, να εξοβελίσει το ενοχλητικό ισλαμικό παρελθόν. Ένας Τούρκος πέραν του Ισλάμ, με φυλετικές αναφορές και υπεριστορικά οράματα. Αυτή ήταν η κατάσταση τον Μεσοπόλεμο.

Μετά και με την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ το 1990-1991, η Τουρκία απέκτησε και άλλου τύπου ανησυχίες. Με τον Τουργκούτ Οζάλ Πρόεδρο της χώρας, η Τουρκία μιλάει για ενότητα των τουρκογενών λαών (και) στη βάση του Ισλάμ. Η Τουρκία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια ομοσπονδία των εθνοτήτων στη βάση του Ισλάμ, ενώ ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων θα έπρεπε να περιοριστεί. Δεν έζησε και πολύ όμως για να αποκτήσει ελπίδες το όραμά του. Σήμερα όμως, υπό την Προεδρία του Ερντογάν, έχουμε μία σύζευξη των δύο οραμάτων: ενός ρατσιστικού παντουρανισμού και μιας τουρκοισλαμικής σύνθεσης[2].

1) Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από την δεκαετία του 1990, η Τουρκία δραστηριοποιείται εντονότατα στην Κεντρική Ασία. Με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Τουρκία άρχισε να δραστηριοποιείται εντονότατα στις τουρκόφωνες κεντροασιατικές δημοκρατίες. Η περιοχή θεωρήθηκε (και δικαίως) πολύ σημαντική, μιας και περιέχει σημαντικότατα κοιτάσματα πετρελαίου και το 40% των παγκόσμιων κοιτασμάτων ουρανίου. Στην περιοχή συγκρούονται: Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιράν, με την Τουρκία να εισέρχεται δυναμικά εξυπηρετώντας από την αρχή, με «διακριτικό» τρόπο τα δυτικά συμφέροντα. Μία σουνιτική δύναμη, θα μπορούσε (χωρίς τις ακρότητες της Σαουδικής Αραβίας) να αντιμετωπίσει την επιρροή του Ιράν, που είναι δύναμη πιο εχθρική στα αμερικανική συμφέροντα. Επί της ουσίας, καλύφθηκε ένα κενό, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, σε επίπεδο κουλτούρας, πολιτισμού και πάνω απ’ όλα ταυτότητας[3].

Στα πλαίσια αυτής της «αλλαγής παραδείγματος» η Τουρκία πίεζε συστηματικά τις νέες αυτές χώρες, να υιοθετήσουν το λατινικό αλφάβητο (όπως έκανε η Τουρκία το 1928) στην θέση του κυριλλικού-μια υπόθεση που κρατάει τουλάχιστον 25 χρόνια. Παράλληλα η Τουρκία προσφέρει πολλές υποτροφίες σε Κεντροασιάτες φοιτητές και μαθητές, προκειμένου να σπουδάσουν σε τουρκικά ιδρύματα, ενώ παράλληλα χρηματοδοτεί την κατασκευή τζαμιών. Επίσης ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο δορυφόρος Tukshat «φροντίζει» για την προβολή τουρκικών σίριαλ στα τοπικά μέσα. Οι εξελίξεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Ρωσία, η οποία απειλείται από όλες τις δυνάμεις: Κίνα[4], ΗΠΑ[5], Τουρκία και όπως θα δούμε και Βρετανία.

2) Ο ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

I) Ο πονοκέφαλος των τουρκογενών πληθυσμών για την Ρωσία

Τρεις είναι οι περιοχές-πονοκέφαλοι που προβληματίζουν την Ρωσία: α) οι τουρκογενείς εθνότητες σε αυτόνομες και ομόσπονδες οντότητες στην Ρωσία (ευρωπαϊκή και ασιατική), β) λίγο νοτιότερα, η περιοχή της Κεντρικής Ασίας και γ) ο Άξονας Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας.

i) Οι τουρκογενείς κοινότητες της Ρωσίας

Πρόκειται για οντότητες σε εκτεταμένες και μη, περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες συνδέονται με την Κεντρική Ασία και την Τουρκία. Όπως: το Νταγκεστάν, το Ταταρστάν (με πρωτεύουσα το Καζάν), η Γιακουτία κα. Πηγή ανησυχίας αποτελούν αυτές οι περιοχές ήδη από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, καθώς μέσα στα επόμενα χρόνια, απαιτούσαν ανοιχτά είτε περισσότερη αυτονόμηση, είτε και απόσχιση.

Ο ρόλος των παντουρανικών και ισλαμικών οργανώσεων από την Τουρκία, υπήρξε καθοριστικός τις τελευταίες δεκαετίες[6]. Ειδικά μετά το 2015 και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία από την Τουρκία, η δημοκρατία του Ταταρστάν δεν έκανε καμία δήλωση καταδίκης της Τουρκίας, ούτε αποστασιοποιήθηκε από την Άγκυρα, γεγονός που προβλημάτισε.

ii) Η περιοχή της Κεντρικής Ασίας

Από το 1993, η Τουρκία δημιούργησε τον Διεθνή Οργανισμό Τουρκικής Κουλτούρας, ενώ από το 2009, ίδρυσε (με έδρα την Πόλη) το Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκογενών Κρατών, το οποίο επεκτείνει την συνεργασία σε μια σειρά ζητημάτων: κουλτούρας, εκπαίδευσης, τουρισμού, αθλητισμού, θρησκείας, επενδύσεων κοκ.

Η χαμένη δεκαετία του 1990 για την Ρωσία συνέβαλλε στο να αντιμετωπίζεται πολύ θετικά το στένεμα των δεσμών της Κεντρικής Ασίας με την Τουρκία. Η κλιμάκωση των σχέσεων και η ανακήρυξη του Τουρκεστάν (πόλης του Καζακστάν) σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Τουρκισμού το 2021, άρχισε να φοβίζει έντονα την ρωσική ηγεσία. Γενικότερα άλλο ανησυχητικό σημάδι, είναι ότι οι δεσμοί με την Τουρκία, επεκτείνονται και στον τομέα Ασφάλειας και Άμυνας, με την Τουρκία να απλώνει τα πλοκάμια της σε Κιργιστάν και Τατζικιστάν. Καθοριστικό σημείο, ήταν η νίκη του στενού σύμμαχού της, Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο με την Αρμενία, το 2020[7] ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση της Τουρκίας σε ακραίο βαθμό, ενώ έκτοτε βάθυναν δραστικά τα πεδία συνεργασίας στον αμυντικό και τεχνικό τομέα σε όλες τις χώρες της περιοχής.

iii) Μαύρη Θάλασσα και Κασπία

Η τελευταία περιφέρεια που προκαλεί ανησυχίες είναι ο Άξονας Μαύρης Θάλασσας-Κασπίας, με την Τουρκία να φιλοδοξεί να γίνει κεντρικός κόμβος διέλευσης εμπορευμάτων και ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπονται τόσο οι αγωγοί φυσικού αερίου προς την Ρωσία (διακαής πόθος των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια) όσο και οι σιδηροδρομικές οδοί προς την Ρωσία[8]. Ο Διεθνής Δια-Κασπιακός Διάδρομος (International Trans-Caspian Route) θα υποσκελίσει τον Δια-Σιβηρικό Σιδηρόδρομο.

II) Αποσταθεροποιητικές Ενέργειες

Μία πολύ σοβαρότερη πτυχή, η οποία δεν εξετάζεται στα Δυτικά ΜΜΕ, είναι η εμπλοκή της Τουρκίας στα επεισόδια και τις αναταραχές τον περασμένο Γενάρη στο Καζακστάν. Μολονότι φαίνεται πως ξεκίνησαν αυθόρμητα, οι διαμαρτυρίες εναντίον του καθεστώτος Ναζαρμπάγιεφ-Τοκάγιεφ βρέθηκαν στην μέγγενη των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ισραήλ και Τουρκίας.

Η Τουρκία είχε καθοριστικό ρόλο για τα logistics και την εκπαίδευση ισλαμιστών τρομοκρατών οι οποίοι διοχετεύτηκαν στις αρχές του χρόνου στο Καζακστάν από τα σύνορα του Τουρκμενιστάν και Κιργιστάν[9]. Σύμμαχος φαίνεται να είναι η διαβόητη Βρετανική μυστική υπηρεσία MI6 με τον νέο της Διευθυντή Richard Moore[10] ο οποίος από κοινού με τις ΗΠΑ, στέκεται αρωγός στις υπερφίαλες φιλοδοξίες του Ερντογάν. Μάλιστα, μετά την σταδιακή απόσυρση του Κατάρ από την στήριξη σε ισλαμιστικές και φονταμενταλιστικές ομάδες σαν την Al-Nusra ή τους Αδερφούς Μουσουλμάνους, η Τουρκία έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στήριξης του φονταμενταλιστικού Ισλάμ παγκοσμίως[11].

Εν προκειμένω, διοχέτευσε γύρω στους 20.000 τζιχαντιστές μισθοφόρους στο Καζακστάν και προετοιμαζόταν γι’ αυτό ήδη από την περασμένη χρονιά. Η επέμβαση του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), υπό την ηγεσία της Ρωσίας, απέτρεψε τόσο την βίαιη αποσταθεροποίηση της Κεντρικής Ασίας, όσο και τα αναθεωρητικά σχέδια των ΗΠΑ και της Τουρκίας, ενώ παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα στην Κίνα: το Καζακστάν τέθηκε (ξανά) υπό ρωσική επιρροή.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η συμμαχία Ερντογάν-Μπαχτσελί (δηλαδή πολιτικού Ισλάμ και ακραίων εθνικιστών-παντουρανιστών) είναι άκρως επικίνδυνη[12]. Εθνική ιδεολογία γίνεται πλέον το σύνθημα της «Τουρκίας από την Βοσνία έως την Κίνα». Η ανοχή αν όχι στήριξη και μερίδας της κοσμικής αντιπολίτευσης (όπως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα-βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου) στον μεγαλοϊδεατισμό του «Μεγάλου Τουράν» θέτει σε κίνδυνο μια ομάδα χωρών από την Ελλάδα, έως την Αρμενία, έως και τον άξονα της Κεντρικής Ασίας.

Πηγές

[1] Etienne Copaux, «Η Εφεύρεση της Ιστορίας», ΤΟΥΡΚΙΑ Ισλάμ και κρίση του Κεμαλισμού, σελ. 199-214, επιμέλεια Γιώργος Καραμπελιάς, 2001.

[2] https://politicstoday.org/the-great-turan-russia-turkey-caucasus-central-asia

[3] Σωτήρης Χαλκιάς, «Η Τουρκία στην Κεντρική Ασία», ΤΟΥΡΚΙΑ Ισλάμ και κρίση του Κεμαλισμού, σελ. 215-224, 2001

[4] Η οποία από το 2006-2007, έχει προσφέρει γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις σε Καζακστάν και Τουρκμενιστάν, μάλιστα κατασκευάστηκε και ένας αγωγός (ήδη λειτουργεί από το 2009) μήκους 7.000 km που μεταφέρει αέριο και πετρέλαιο στην Δυτική Κίνα. Σήμερα, η Κίνα καλύπτει το 1/3 των εισαγωγών της σε φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία και το 15% της συνολικής της ζήτησης, περισσότερα εδώ:  https://eurasianet.org/analysis-can-central-asian-gas-exporters-rely-on-china

[5] Οι οποίες θέλουν να κατασκευάσουν αγωγούς μέσω Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας.

[6] https://politicstoday.org/the-great-turan-russia-turkey-caucasus-central-asia

[7] https://politicstoday.org/the-great-turan-russia-turkey-caucasus-central-asia

[8] Το ίδιο ο.π.

[9] https://thecradle.co/Article/columns/5668

[10] Πρώην Πρέσβης της Βρετανίας στην Τουρκία.

[11] https://www.globalresearch.ca/perfidious-erdogan-destroying-russia-great-turan/5767805?fbclid=IwAR12Gieq6N78LJsUsEUq_jRTIBe7jnD0hQTSLgMdkFqlvaPGWfYbcIyZTSE

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022 – ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ – FACT SHEET

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022 – ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ – FACT SHEET

 • Τα Ποσειδώνια 2022, η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, ανοίγει τις πύλες της σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.
 • Την τελετή εγκαινίων θα χαιρετήσουν οι:
 • κα Adina Valean, Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών
 • κα Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
 • κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας
 • Η φετινή έκθεση είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στη μέχρι τώρα ιστορία της, καταφέρνοντας να καλύψει το σύνολο του εκθεσιακού χώρου.
 • Τα Ποσειδώνια 2022 φιλοξενούν 1.948 εταιρείες από 88 χώρες, συνολικά 24 Εθνικά Περίπτερα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 18.000 διεθνείς επισκέπτες.
 • Ιδιαίτερη βαρύτητα προσδίδουν στα φετινά Ποσειδώνια η παρουσία 10 Υπουργών ναυτιλιακών εθνών, καθώς και της Επιτρόπου Μεταφορών, με αντίστοιχες εθνικές αποστολές, που αναδεικνύουν και την πολιτική σημασία των Ποσειδωνίων.
 • Ένα πρόγραμμα 68 Συνεδρίων και Σεμιναρίων που διοργανώνονται από φορείς από 16 χώρες θα τρέξει παράλληλα με την Έκθεση, μέσα από το οποίο ηγετικά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και εξελίξεις. 
 • Βασικός πόλος έλξης για τη φετινή διοργάνωση είναι και οι περισσότερες από 30 νεοφυείς εταιρείες (startup) τεχνολογίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ψηφιακές λύσεις σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
 • Κύριοι λόγοι για την παγκόσμια απήχηση των Ποσειδωνίων είναι η ισχύς και η επενδυτική διάθεση της κοινότητας των Ελλήνων εφοπλιστών, η οποία ελέγχει το 21% του παγκόσμιου εκτοπίσματος (dwt). Η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο, με στόλο 5.514 πλοίων και αντιπροσωπεύει το 59% του στόλου που ελέγχεται από την Ε.Ε.
 • Η έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει  πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων,  μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.
 • Η Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε, διοργανώτρια της εκδήλωσης, φέτος έγινε η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα που έλαβε πιστοποιητικό ISO το οποίο βεβαιώνει τη βιωσιμότητά της, χάρη σε μια σειρά πρωτοβουλιών και βελτιώσεων που έχει εισαγάγει με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.
 • Η Έκθεση Ποσειδώνια 2022 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. 

Νέος Ιστότοπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνοδών Ασφαλείας

Νέος Ιστότοπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνοδών Ασφαλείας

Το 2017 έπειτα από μεγάλη προσπάθεια στον ευρύτερο χώρο της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας δημιουργήθηκε ο ΠΑ.ΣΥ.ΣΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Συνοδών Ασφαλείας) με διακριτικό τίτλο  H.B.A. (Hellenic Bodyguards Association ).


Ο σύλλογος έχει έδρα την Γλυφάδα στην οδό Δημητρίου Γούναρη 78,
τηλέφωνο 2112120554, αριθμό μητρώου 31713 και αριθμό διαταγής αναγνώρισης 275/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου αποτέλεσε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι η κατοχύρωση του επαγγέλματος του επαγγελματία συνοδού ασφαλείας και ο θεσμικός και νομικός καθορισμός πλαισίων λειτουργίας του.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α έχει πετύχει να δημιουργήσει κρατική πιστοποίηση επαγγελματικής ιδιότητας “Συνοδός VIP” με εξετάσεις μέσω της Eurocert που έχει διαπιστευθεί απο το Ε.ΣΥ.Δ.  με ισχύ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,  φορέα που υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τους επαγγελματίες συνοδούς ασφαλείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ https://hba.com.gr/idrysi/

EXPERT TSCM

<a href="https://www.expert-tscm.com/?fbclid=IwAR1RbNvgDb5th2LirwkmUKv8yClfFVS8vvPCp8EsQCaqsBEEejA4AVdHME8#page-top"><strong>EXPERT TSCM</strong></a>


Ειδικοι συμβουλοι ασφαλειας ηλεκτρονικων αντιμετρων

Το πρόβλημα της ασφάλειας των πληροφοριών ήταν από γενέσεως πληροφορικής πάντα κρίσιμο. Αναμφισβήτητα, σήμερα ο κίνδυνος είναι πιο συνειδητός, καθώς τα συστήματα εκτίθενται σε ευρύ φάσμα χρηστών και συνεπώς κινδύνων.
Η πληροφορία, οποιαδήποτε κι αν είναι η μορφή της, εφόσον είναι σημαντική απαιτείται να διαφυλάσσεται κατάλληλα και να είναι σωστά προστατευμένη. 


Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της ασφάλειας πληροφοριών: να προστατεύει την πληροφορία από ένα ευρύ φάσμα απειλών παρέχοντας εξασφάλιση στην επιχειρηματική κοινωνία, ελαχιστοποιώντας τη ζημία των επιχειρήσεων και αυξάνοντας το κέρδος από επενδύσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Η ασφάλεια των συστημάτων και των δεδομένων τους ορίζεται σε τρεις διαστάσεις: εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα, διαθεσιμότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εντοπισμός ηλεκτρονικών συσκευών υποκλοπής Ανίχνευση λογισμικού υποκλοπής / κακόβουλου λογισμικού για κινητές συσκευές και υπολογιστές Αξιολόγηση τεχνικής απειλής Πλήρης φυσική και ηλεκτρονική έρευνα TSCM / Cyber ​​TSCM

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ https://www.expert-tscm.com/

Η εξειδικευμένη έκθεση ISS για Security, Automation, Telecoms & Networks θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Aπριλίου 2022, στο MEC Παιανίας

Η εξειδικευμένη έκθεση ISS για Security, Automation, Telecoms & Networks θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Aπριλίου 2022, στο MEC Παιανίας

Η εξειδικευμένη έκθεση ISS για Security, Automation, Telecoms & Networks θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Aπριλίου 2022, στο MEC Παιανίας και θα παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού, υπηρεσιών και λύσεων για ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις από τους παρακάτω τομείς:

 • Συστήματα και Τεχνολογίες Ασφάλειας
 • Έξυπνος Οικιακός και Κτιριακός Αυτοματισμός
 • Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Οι Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Παρασκευή15/4/202216:00 – 20:00
Σάββατο16/4/202210:00 – 20:00
Κυριακή17/4/202210:00 – 20:00
Δευτέρα18/4/202210:00 – 20:00

Οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομική πρόσκληση την οποία μπορούν να προμηθευτούν με 2 τρόπους:

1) Για την γρήγορη πρόσβαση σας μπορείτε να εκδώσετε την barcode πρόσκλησή σας ΕΔΩ την οποία θα σκανάρετε στα ειδικά σημεία εισόδου της έκθεσης.

2) Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό ή να εκτυπώσετε την (.pdf) πρόσκληση ΕΔΩ και να εγγραφείτε επιτόπου στην είσοδο της έκθεσης με τη διαδικασία του Registration.

Ο Βλάσης Αμανατίδης στο radio strimonika

Ο Βλάσης Αμανατίδης στο radio strimonika

Ο Δημήτρης Κανναβός και ο Γρηγόρης Βερροιώτης φιλοξένησαν τον Αρχισυντάκτη της SmartPress S.A. Βλάση Αμανατίδη.
Η εκπομπή είναι μια συνεργασία του Radio Strimonika με την Hellenic Media Group ( Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο ) με την υποστήριξη του Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης