Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός στεφάνης ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 ”Πότε εμφανίστηκε ο μηδενικός ασθενής των Η.Π.Α. Πόσα άτομα είχαν μολυνθεί;” “Ποιο ήταν το όνομα του νοσοκομείου;” “Ίσως ο αμερικανικός στρατός έφερε την επιδημία στο Wuhan …”

 Στις 13 Μαρτίου, ο Zhao Lijian, σημερινός Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Κίνας του Υπουργείου Εξωτερικών και Εκπρόσωπος Τύπου, έστειλε tweeted τις λέξεις, ειδικά εκείνες τις ερωτήσεις, οι οποίες φαινόταν να διαπερνούν ένα τεράστιο μπαλόνι στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Γρήγορα προκάλεσε εκρηκτική αντίδραση στον τομέα της κοινής γνώμης των ΗΠΑ.

 Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η φράση του Zhao Lijian “μπορεί να είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στο Wuhan” είναι μια αβάσιμη εικασία, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει τώρα να μάθουν τον αριθμό μηδέν ασθενή και την πηγή του νέου ιού κορώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Οι πληροφορίες σχετικά με την επιδημία είναι πολύ συγκεχυμένες και πολλοί φοβούνται επειδή υπάρχουν πολλά άγνωστα που δεν έχουν επιλυθεί.

 Φυσικά, περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ζήτημα της προέλευσης του ιού θα πρέπει να αφεθεί στους επιστήμονες να διερευνήσουν και να επαληθεύσουν.

 Ωστόσο, όσον αφορά τον ιό, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και οι ειδικοί έχουν μάθει για την εκρηκτική ανάπτυξη των βιολογικών όπλων των ΗΠΑ.

 1

 Στην πραγματικότητα, η έναρξη του περιστατικού άρχισε με μια ερώτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

 Στις 11 Νοεμβρίου, τοπική ώρα, ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αναγνώρισε σε μια επιτροπή ερωτήσεων της Βουλής ότι μερικοί Αμερικανοί που φάνηκαν να έχουν πεθάνει από τη γρίπη ανιχνεύθηκαν με νέο κορωναϊό σε μεταθανάτια διάγνωση Θετική. “

 Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο διευθυντής του CDC των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε μια τέτοια αναγνώριση. Όταν μια προηγούμενη αναφορά στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξε ότι “η μεγάλης κλίμακας γρίπη στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να περιέχει άτομα που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό της κορώνας”, το CDC των Ηνωμένων Πολιτειών δεν το αναγνώρισε.

 Ο Zhao Lijian ανέβασε ένα ζωντανό βίντεο στο Twitter σχετικά με αυτήν την ερώτηση.

 Το βίντεο έδειξε ότι ο Ρετ Χάρλεϋ Ρούντα ρώτησε την Redfield κατά την ακρόαση: “Μπορεί λοιπόν να έχουμε μερικούς ανθρώπους που φαίνεται να έχουν πεθάνει από τη γρίπη, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά κοροναϊοί;” Redfield απάντησε: Ορισμένες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγιγνώσκονται πράγματι αυτόν τον τρόπο σήμερα. “

 Κατά την ακρόαση, οι Δημοκρατικοί επέκρινε τη διοίκηση για την ανικανότητά της να δοκιμάσει τον νέο ιό της κορώνας. Ο κ. Ruda αμφισβήτησε το Redfield στο πλαίσιο αυτό.

 Αυτό το βίντεο παρείχε αποδείξεις για τον Zhao Lijian, οπότε ρώτησε: “Ο σύμβουλος των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου Νόσων συνελήφθη, πότε εμφανίστηκε ασθενής στις Ηνωμένες Πολιτείες, πόσοι άνθρωποι μολύνθηκαν, ποιο είναι το όνομα του νοσοκομείου; Φέρτε την επιδημία στο Γουχάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι διαφανείς, να δημοσιοποιούν τα δεδομένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μας οφείλουν μια εξήγηση!

 Ορισμένοι πιστεύουν ότι «μπορεί να είναι ότι ο στρατός των Η.Π.Α. έφερε την επιδημία στο Wuhan» .Η φράση αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πιο αντιδραστική συναισθηματική απελευθέρωση, η οποία εστιάζεται στην τελευταία, απαιτώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι «διαφανείς και ανοιχτές στα δεδομένα».

 Πριν από αυτό, ορισμένοι Κινέζοι νέοι εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι ο αμερικανικός στρατός πέρασε τον νέο κοροναϊό στο Wuhan όταν πήγε στο Wuhan για να συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με δημόσιες εκθέσεις στην Κίνα, τα μέσα ενημέρωσης έδωσαν συνέντευξη στο νοσοκομείο Wuhan Jinyintan, το οποίο θεραπεύει αυτούς τους Αμερικανούς αθλητές, σχετικά με το θέμα των “αμερικανών αθλητών να αρρωσταίνουν”.

 Στις 20:00 στις 23 Φεβρουαρίου, ο Zhang Dingyu, διευθυντής του Νοσοκομείου Jinyintan, απάντησε ρητά στο τηλεοπτικό ρεπόρτερ του Σαββατοκύριακου: “Κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Αγώνων του Wuhan, οι πέντε ξένοι αθλητές που λάβαμε όλοι υπέφεραν από ελονοσία.” Η ελονοσία είναι ένα δάγκωμα κουνουπιών Οι ασθενείς έλαβαν μολυσματικές ασθένειες με αίμα από το Plasmodium. Τα κύρια συμπτώματα ήταν πυρετός και ρίγη, απώλεια όρεξης και καμία σχέση με νεοφθονική πνευμονία.

 Επομένως, από πολλές οπτικές γωνίες, αυτό μοιάζει περισσότερο με κάποιες απόψεις που εξέφρασε ο Zhao Lijian στη δική του πλατφόρμα φωνής. Είναι μια αντεπίθεση εναντίον κάποιων αξιωματούχων των ΗΠΑ που πρόσφατα κατηγόρησαν την Κίνα για κανένα λόγο.

 Για παράδειγμα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Robert O’Brien ανακοίνωσε στις 11 η Κίνα ότι δεν υιοθέτησε τις βέλτιστες πρακτικές στις πρώτες ημέρες της νέας επιδημίας κορώνας, αλλά αντίθετα κάλυψε την επιδημία, η οποία προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα δύο μήνες Απάντηση.

 Στις 12, ο Geng Shuang, επίσης εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, επέκρινε αξιωματούχους των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου για την «κακοποίηση της κινεζικής κυβέρνησης και των προσπαθειών του λαού για την καταπολέμηση της επιδημίας», λέγοντας ότι αυτή η προσέγγιση δεν ήταν ούτε ηθική ούτε υπεύθυνη.

 Ο Geng Shuang είπε ότι τέτοιες παρατηρήσεις δεν βοήθησαν τις εσωτερικές επιδημίες πρόληψης και ελέγχου των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι προσπάθειες της Κίνας για επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας έδωσαν στις χώρες σε όλο τον κόσμο χρόνο να ανταποκριθούν στην επιδημία.

 Ορισμένοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν στον αδελφό Dao ότι κατά τη διάρκεια της «μάχης που έπληξε» με το σημερινό κύμα αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, το άλλο κόμμα, όπως ο Pompeo, δημοσίως αναγνώρισε ότι το ψέμα είναι μια από τις ικανότητες που κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρές. Έτσι είναι συχνά αβάσιμες για εμάς. Βρώμικο νερό, πεισματάρης, και λασπωμένο το νερό. Και το διπλωματικό προσωπικό μας απάντησε με λόγους και δικαιολογίες, έτσι ώστε να κρίνουμε από τη σκηνή, βρισκόμαστε σε κατάσταση παθητικής πρόσληψης.

 Ο εμπειρογνώμονας είπε ότι η αντεπίθεση του Zhao Lijian στις Ηνωμένες Πολιτείες με κερδοσκοπικά λόγια αυτή τη φορά ήταν στην πραγματικότητα “επιστρέφοντας τον άλλο τρόπο στον άλλο”, και ανέκαμψε και τον αμερικανικό τομέα κοινής γνώμης. Αλλά αυτή η κίνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς από εμάς στη χώρα και οι αντίπαλοί μας δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτήν.

 Στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στις περιοχές κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν επίσης πολλές φωνές που οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν την αντι-επιδημία της Κίνας προκειμένου να “ρίξουν το δοχείο”. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου ότι θα περιορίσει την είσοδο επιβατών από την Κίνα. Αλλά οι επικριτές λένε ότι ο Πρόεδρος Trump έχει υποβαθμίσει τον ιό στο κοινό και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δοκιμάσει αργά.

 Είναι ακόμα ομιχλώδης για το πού ξεκίνησε η παγκόσμια πανδημία.

 Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 24 Ιανουαρίου από το διεθνώς έγκυρο ιατρικό περιοδικό “The Lancet”, που γράφτηκε από τον Huang Chaolin και άλλους συνεργάτες του νοσοκομείου Wuhan Jinyintan, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρούς ασθενείς με νέα στεφανιαία πνευμονία, θα καθορίσει το χρόνο του πρώτου ασθενούς Πιέστηκε προς τα εμπρός μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Το έγγραφο γράφτηκε από σχεδόν 30 ερευνητές σε κινεζικά ιατρικά ιδρύματα και ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς εργάζονται στον τομέα της θεραπείας ασθενών με νέα στέμματα.

 Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 13 του περιοδικού South China Morning Post στο Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που εκδόθηκαν από τα αρμόδια τμήματα του Wuhan στα τέλη του περασμένου έτους, ο χρόνος που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ο ύποπτος νέος ασθενής στεφανώθηκε ώθησε προς τα εμπρός στις 17 Νοεμβρίου.

 2

 Απαντώντας στη θέση του Zhao Lijian στο Twitter, ο Geng Shuang απάντησε στις 13, “Έχουμε επίσης παρατηρήσει ότι κατά την πρόσφατη περίοδο έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις σχετικά με την πηγή του νέου ιού της κορώνας και ορισμένοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και μέλη του Κογκρέσου έχουν δημοσιεύσει διάφορα ψεύτικα και βιοτικά στοιχεία Οι υπεύθυνες παρατηρήσεις δυσφημίζουν τις επιθέσεις στην Κίνα και είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε αυτό. “

 Ο Geng Shuang δήλωσε: “Στην πραγματικότητα, η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει διαφορετικές απόψεις για την πηγή του ιού, η Κίνα λέει αυτές τις μέρες, η Κίνα πάντα πιστεύει ότι αυτό είναι επιστημονικό ζήτημα και απαιτεί επιστημονικές και επαγγελματικές απόψεις. “.

 Πράγματι, το ζήτημα της πηγής του ιού εξακολουθεί να εξαρτάται από επιστημονικά στοιχεία.

 Ωστόσο, υπάρχουν ήδη φήμες για τους ιούς και τα αμερικανικά βιοχημικά όπλα. Πριν από λίγο καιρό, ο Σαλάμι, διοικητής των Ιρανών Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών, δήλωσε ότι ο νέος ιός στεφάνης είναι ένα είδος βιοχημικού όπλου που αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Όσοι κρατούν αυτή την άποψη δεν είναι μόνοι.

 Σύμφωνα με ρωσικές αναφορές των ΜΜΕ, πρώην μέλος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Βιολογικά Όπλα, ο πρώην εμπειρογνώμονας του σοβιετικού βιολογικού όπλου και ο ρώσος μικροβιολόγος Ιγκόρ Νικουλίν πιστεύουν ότι ο νέος ιός της κορώνας μπορεί να προέρχεται από έξω από την Κίνα.

 Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν επίσης δημόσια ότι ο νέος ιός της κορώνας ήταν δολιοφθορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Η Ρωσία αμφισβήτησε ότι ο νέος ιός της κορώνας προέρχεται από ένα μαύρο χέρι στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μια βάση. Η Ρωσία πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταμάτησαν ποτέ να ερευνούν βιολογικά όπλα. Ειδικά μετά τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών το 2001, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Χημικών Όπλων, η οποία υπεγράφη το 1972. Έκτοτε, έχει απαλλαγεί από τους περιορισμούς και έχει αρχίσει να αναπτύσσει χημικά και βιολογικά όπλα ακόμη πιο απερίσκεπτα.

 3

 Τα τελευταία χρόνια, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει πολλές αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών για τη δημιουργία στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων στις γειτονικές χώρες της.Μετά την αποσύνθεση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καθιερώσει μια βιολογική αποστολή στις γύρω περιοχές της Ρωσίας με το να βοηθήσουν τις χώρες της ΚΑΚ να αποτρέψουν βιολογικές απειλές. Το δίκτυο των εργαστηρίων έχει σχηματίσει μια ημι-τόξο περικύκλωση της Ρωσίας.

 Η Ρωσία απειλείται σοβαρά και ανησυχεί για το δίκτυο εργαστηρίων στη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν.

 Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το Υπουργείο Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας (DTRA) και οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Σαμουήλ Νουν και Ρίτσαρντ Λούγκαρ συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη ενός σχεδίου για την καταστροφή της Ρωσίας και (CWEP), το πρόγραμμα συνεργασίας βιολογικής δέσμευσης (CWEP), γνωστό και ως “Nern -Πρόγραμμα Nunn-Lugar. “

 Richard Lugar

 Σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο, το Πενταγώνο των Ηνωμένων Πολιτειών κυνηγά εμπειρογνώμονες και τεχνολογίες βιολογικών όπλων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με το πρόσχημα της πρόληψης βιολογικών απειλών και αναβαθμίζει και κατασκευάζει βιολογικά εργαστήρια υψηλής προστασίας με βάση τις βιολογικές εγκαταστάσεις που άφησε η πρώην Σοβιετική Ένωση στις χώρες της ΚΑΚ. Έλαβε πολλά ερευνητικά αποτελέσματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στον τομέα των βιολογικών όπλων.

 Το Πεντάγωνο έχει διαθέσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον προϋπολογισμό. Έκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην ανερχόμενη έρευνα σε μυστικά βιολογικά όπλα.

 Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι το βιολογικό εργαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στις χώρες της ΚΑΚ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του βιολογικού πολέμου που περιβάλλει τη Ρωσία.

 Γεωργία: Το 2011, η Υπηρεσία Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών συνεισέφερε 150 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός κεντρικού βιολογικού εργαστηρίου αναφοράς με τρία επίπεδα προστασίας στη γεωργιανή πρωτεύουσα Τιφλίδα. Ο Richard Lugar, τότε πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ, και ο Andrew Weber, ο πρώην βοηθός του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, παρευρέθηκαν στην τελετή αποκάλυψης. Το εργαστήριο έχει ονομαστεί από τότε “Lugar” μετά από τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Richard Lugar.

 Σύμφωνα με τη συμφωνία Meg, το εργαστήριο βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και η γεωργιανή κυβέρνηση δεν έχει εξουσία να την εποπτεύει. Οι ερευνητές στρατιωτικής βιολογίας των ΗΠΑ και άλλοι μη στρατιωτικοί ερευνητές που εργάζονται στο κέντρο απολαμβάνουν διπλωματική ασυλία στη Γεωργία και χρησιμοποιούν διπλωματικούς διαύλους για τη μεταφορά βιολογικών υλικών.

 Στη στρατιωτική λογοτεχνία των ΗΠΑ, αναφέρεται ως “ερευνητική μονάδα που οι Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν στο εξωτερικό”. Εκτός από τη μονάδα βιολογικής έρευνας και ανάπτυξης του αμερικανικού στρατού, το εργαστήριο “Luger” της Γεωργίας συμμετέχει επίσης σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες όπως η “Western Corporation”, η “Battelle” και η “Meta”. Οι τρεις ιδιωτικοί εργολάβοι παρέχουν επίσης υπηρεσίες βιολογικής έρευνας στη CIA και σε διάφορες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

 Ο Bartel υπέγραψε επίσης δύο συμβάσεις με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Το ένα είναι ομοσπονδιακό συμβόλαιο ύψους 344,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2006 έως το 2016 και το άλλο συμβόλαιο ύψους 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2015 έως το 2026. Σύμφωνα με αυτές τις δύο συμβάσεις, ο Bartel ελέγχει επίσης το ανώτατο μυστικό βιολογικό εργαστήριο στο Fort Detrick Maryland και το Εθνικό Κέντρο Βιολογικής Αμυντικής Ανάλυσης και Έρευνας Αντιμέτρων ).

 Τα ερευνητικά προγράμματα που έχουν προτεραιότητα στο αμερικανικό μυστικό βιολογικό εργαστήριο είναι πιθανά στελέχη του ιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιολογικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορούν να μεταδώσουν το T. tumefaciens (πυρετός κουνελιού), τον άνθρακα, τη βρουκέλλωση, τον πυρετό του δάγγειου, την αιμορραγία Κριμαίας-Κονγκό Πυρετός, αφρικανική πανώλη των χοίρων, ιό Sika, ιό SARS και νυχτερίδες και μια ποικιλία εντόμων και κουνουπιών που απορροφούν το αίμα που μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες για να εκτιμηθούν οι επικίνδυνες επιπτώσεις των τοξινών αεροζόλ · να εκτιμηθεί η τοξική αποτελεσματικότητα του αδενικού ιού στα αεροζόλ, Οι δυνατότητές της ως τρομοκρατικού βιολογικού όπλου.

 Mechenikov

 Ουκρανία: Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν με επιτυχία την πρώτη επανάσταση των χρωμάτων στην Ουκρανία, ο στρατός των ΗΠΑ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία και υπέγραψε συμφωνία με την Ουκρανία για την εκ νέου εξοπλισμό βιολογικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία. Ο Οργανισμός Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε 170 εκατομμύρια δολάρια. Το πρώτο βιολογικό εργαστήριο κατασκευάστηκε στις 15 Ιουνίου 2010, με βάση το Ινστιτούτο Μηχανικής για την καταπολέμηση της πανώλης στην Οδησσό. 15 πλάσματα έχουν καθιερωθεί στο Κίεβο, Βίννιτσα, Τερνοπίλ, Ουζγκόρντ, Ντενιπετρόβσκ, Συμφερόπολη, Χερσόνη, Λβιβ, Χάρκοβο κ.α. Εργαστήριο.

 Αζερμπαϊτζάν: Το Πεντάγωνο επένδυσε περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, αναβάθμισε το δίκτυο του Βιολογικού Εργαστηρίου του Αζερμπαϊτζάν, έκτισε το Κεντρικό Βιολογικό Εργαστήριο Αναφοράς στο Μπακού το 2013 και καθιέρωσε και αναβάθμισε και μεταμόρφωσε περίπου 10 βιολογικές οθόνες σε διάφορες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν Σταθείτε.

 Ουζμπεκιστάν: Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε 130 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Ουζμπεκιστάν. Από το 2007 έως το 2016 στην Τασκένδη, το Αντζιάν, το Φεργάνα, το Ουρνγκχ, το Μπουχάρα, το Σουρκαντάρια, το Καρακάλπακ. Έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο βιολογικών εργαστηρίων στο Stan και στο Samarkand.

 Αρμενία: Χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Μείωσης Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ιδρύθηκαν βιολογικά εργαστήρια στο Ερεβάν, το Γκιούρι και το Igevan το 2016. Το Πεντάγωνο επένδυσε μόνο περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ενός βιολογικού εργαστηρίου αναφοράς στο Ερεβάν.

 Η Αρμενία είναι μία από τις κύριες βάσεις Ε & Α της μικροβιολογίας στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα αποτελέσματα της έρευνας στην Αρμενία και για τους ανθρώπινους πόρους στη μικροβιολογία, αλλά και για 14.000 στελέχη ιδιαίτερης σημασίας στην αρμενική αποθήκευση μικροβιακών καλλιεργειών (πανώλη, πυρετός κουνελιού, άνθρακας, εγκεφαλίτιδα, αφθώδης πυρετός, Αφρική Πανώλης των χοίρων κ.λπ.) έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

 Καζακστάν: Ο Οργανισμός Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Η.Π.Α. έχει επενδύσει συνολικά 170 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το Κεντρικό Βιολογικό Εργαστήριο Αναφοράς ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 με βάση το Ινστιτούτο Πλάκας Πρωτομάζων Αλμάτι στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Καζακστάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν επίσης ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ασθένεια της Κεντρικής Ασίας στο εργαστήριο.

 Το πρώην ερευνητικό ινστιτούτο για την πανώλη των Αλμάτι έχει αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό στελεχών ιού όπως είναι η πανώλη, η χολέρα, ο πυρετός των κουνελιών, ο άνθρακας και η βρουκέλλωση. Η Ρωσία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει βιολογικά εργαστήρια για να σκάψουν τοίχους στην Αρμενία και στο Καζακστάν, μέλη της οργάνωσης της συλλογικής συνθήκης για την ασφάλειά της.

 4

 Το αμερικανικό “μεγάλο φαρμακείο” δεσμεύει στενά τις ομάδες συμφερόντων των ΗΠΑ.

 Ρώσοι ειδικοί αποκάλυψαν ότι το μυστικό σχέδιο βιολογικού πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με βιοφαρμακευτικά προϊόντα, με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, που σχηματίζουν τη λεγόμενη συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την “μεγάλη φαρμακοβιομηχανία”. Αυτό το “μεγάλο φαρμακείο” ενσωματώνει στενά τα συμφέροντα των μελών του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, των στρατιωτικών συνασπισμών, των φαρμακευτικών και των στρατιωτικών βιομηχανιών.

 Οι ρωσικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν: Τα βιολογικά όπλα μπορούν επιλεκτικά και γρήγορα να καταστρέψουν την ανθρώπινη δύναμη του εχθρού και ο νικητής απλά «καθαρίζει τα σκουπίδια» στο έδαφος της κατακτημένης χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν επίσης ανθρώπους για τη διεξαγωγή βιολογικών πειραμάτων και τη διεξαγωγή μυστικών βιολογικών επιθέσεων στους κατοίκους της περιοχής.

 Στις χώρες της ΚΑΚ με αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια, εμφανίζονται συχνά επιδημικές εκρήξεις μολυσματικών ασθενειών και οι κυβερνήσεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας πρέπει να δαπανήσουν τεράστια χρηματικά ποσά για την εισαγωγή ναρκωτικών και εμβολίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο.

 Το 2018, ο πρώην υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της Γεωργίας, Ιγκόρ Γεωργάτσε, αποκάλυψε στα ΜΜΕ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν μυστικές δοκιμές σε ανθρώπους στο βιολογικό εργαστήριο “Lugar” στη Γεωργία, με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων. Ο Georgadze έδειξε επίσης σχετικά έγγραφα στα ΜΜΕ και ζήτησε από τη διοίκηση του Trump να διερευνήσει. Αυτό προκάλεσε μια αίσθηση.

 Στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να εξηγήσουν τις δραστηριότητές της στο μυστικό βιολογικό εργαστήριο της Γεωργίας.

 Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν ότι το Πεντάγωνο είναι γνωστό ότι είναι μηχανή πολέμου, όχι νοσοκομείο που ωφελεί τους ανθρώπους του κόσμου. Ερωτά τον διπλό σκοπό του εργαστηριακού δικτύου των ΗΠΑ στις χώρες της ΚΑΚ. Τα ίδια τα βιολογικά όπλα είναι μακράν τα πιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο. Μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη από μια ατομική βόμβα χωρίς να πυροβολήσει ένα μόνο βλήμα. Διαρροές που συμβαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο απειλούν ολόκληρο τον κόσμο.

 Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ήδη από το 2016 στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν πολύ να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα που υπεγράφησαν πριν από περισσότερα από 40 χρόνια και έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν την καθιέρωση της εφαρμογής Οι μηχανισμοί επαλήθευσης γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί έχουν μια σειρά από βιολογικά ερευνητικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων μας, που δεν προορίζονται για ειρηνικούς σκοπούς. “

 Το 2018, ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης στη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Οργάνωσης Συνεταιριστικής Ασφάλειας στο Almaty: «Τα τμήματα και οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας μας είναι ιδιαίτερα νευρικοί σχετικά με την εμφάνιση αυτών των βιολογικών εργαστηρίων και δεν αποκλείεται ότι αυτό χρησιμοποιείται εναντίον μας».

 Χάρη στον κ. Zhou Fan για τη συγγραφή σημαντικού περιεχομένου για αυτό το άρθρο

 Πηγή: Yidaodao / Huyidao

http://mil.news.sina.com.cn/china/2020-03-14/doc-iimxyqwa0290071.shtml?fbclid=IwAR3lBeSrHXnNHj9MySd272yKPtFOv9KPJ8h2uDTUrMVywtKcHfzLqDtJyDk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων