Τι να κάνω αν το παιδί μου είναι θύμα bullying

Τι να κάνω αν το παιδί μου είναι θύμα bullying

Kelly Ioannou CSI Institute

Κλινική Εγκληματολόγος – Σύμβουλος Οικογένειας και Υποστήριξης Θυμάτων. Υποψήφια διδάκτωρ Εγκληματολογιας στο πανεπιστήμιο του Essex

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

• Αποφύγετε να κάνετε υποθέσεις και να προχωράτε σε άμεση και βεβιασμένη δράση.
• Αποφύγετε να κανονίσετε μια συνάντηση ή να επικοινωνήσετε με τον εκφοβιστή ή τους γονείς τους. Αυτές οι συναντήσεις είναι δυσάρεστες και συνήθως δεν χρησιμεύουν στην επίλυση του ζητήματος.
• Μάθετε στο παιδί σας πώς να αντιμετωπίζει τον εκφοβισμό με τον κατάλληλο τρόπο. Η προετοιμασία των παιδιών για έναν σκληρό κόσμο είναι δυστυχώς κάτι που θα πρέπει να κάνετε. Δεν συνιστώ να μάθετε μόνοι σας στο παιδί σας πώς να αμύνεται αν και οι πολεμικές τέχνες είναι μια απολαυστική μέθοδος σωματικής εξάσκησης και μπορεί να κάνει θαύματα όσον αφορά την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας.
• Ενισχύστε συναισθηματικά το παιδί σας και σιγουρευτείτε ότι του μεταφέρετε πόσο το αγαπάτε και ότι είστε πάντα δίπλα του ώστε να το προφυλάξετε από την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου γύρω του.
• Εάν ο εκφοβισμός είναι ιδιαίτερα σοβαρός και / ή στοχευμένος, ακόμη και αν δεν εκδηλώνεται με σωματική κακοποίηση, θα πρέπει να τεθεί υπόψη του σχολείου. Υπάρχουν επίσης νομικές λύσεις για τα παιδιά που έχουν υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό ή σωματική βία.
• Ο εκφοβισμός που σας περιγράφει το παιδί σας μπορεί να σας ακούγεται πολύ ήπιος, αλλά μην υποτιμάτε την επίδραση που μπορεί να έχουν στην ψυχή του παιδιού σας συνεχόμενες ενοχλήσεις/πειράγματα και απειλές, καθώς αυτό μπορεί να κλείσει το παιδί σας στον εαυτό του και ακόμα χειρότερα να αρχίσει να σας αποκρύβει πράγματα.
• Προσπαθήστε να σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας έχει έναν αξιόπιστο δάσκαλο ή άλλο ενήλικα που μπορεί να συνομιλήσει ή να συμβουλευτεί κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας και προσπαθείτε να διατηρήσετε επαφή με αυτό το άτομο.
• Eίναι δύσκολο να μάθετε αν το παιδί σας είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό ο καλύτερος τρόπος για να το προστατέψετε είναι μιλώντας μαζί του.

Tips συζήτησης για ηλικίες 4-6 χρονών:
– Mε ποιους έπαιξες σήμερα; Yπάρχει κάποιος με τον οποίο δεν σου αρέσει να παίζεις μαζί του;
– Tι είδους παιχνίδια παίζεις μαζί με τα άλλα παιδιά; Tα απολαμβάνεις;
– Aνυπομονείς να πας σχολείο αύριο;

Tips συζήτησης για ηλικίες 7-10 χρονών:
– Tι έφαγες σήμερα στο σχολείο;
– Yπάρχει κάποιος ο οποίος δεν συμπαθείς; Γιατί;
– Aνυπομονείς να πας σχολείο αύριο;

• Εάν το παιδί σας κάνει αυτοκτονικές σκέψεις είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί αμέσως από εξουσιοδοτημένο επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων