PROUD BLUE Περήφανο Μπλε στα πέρατα του κόσμου

PROUD BLUE Περήφανο Μπλε στα πέρατα του κόσμου

Με 1121 καλεσμένους γιόρτασε η Εllopia Films USA την Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο “Proud Blue” Police of Thessaly. Οσοι παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ μίλησαν με ενθουσιασμό για τον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο που προσέγγισε η σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη, τους ‘μπλέ’ ανθρώπους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δεκάδες επίσημοι εκπρόσωποι Στρατού, Αεροπορίας Δήμων και Περιφέρειας, ενώ η 30κονταμελή μπάντα της Αστυνομίας, αποτέλεσε μια μελωδικότατη και εντυπωσιακή πινελιά στην βραδιά.

 Κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο ταλαντούχος κι αξιαγάπητος δημοσιογράφο Σωτήρης Πολύζος ενώ η διοργάνωση ήταν εξ ολοκλήρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας. Η προσέλευση αλλά και μετακίνηση εντός του χώρου ήταν ιδιαίτερα εύκολη ενω η οργάνωση των αστυνομικών που εργάστηκαν την βραδιά αυτή, κατόρθωσε, αν και με μεγάλη προσέλευση, να μην υπάρχει πουθενά συνωστισμός.  Τηρώντας όλα τα μέτρα λόγω Covid, εκατοντάντες πολίτες της Θεσσαλίας, δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του πανέμορφου και ανακαινισμένου θεάτρου, ίσως όμως έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν σε επόμενη προβολή. 

Απόσπασμα από το μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάηλ Καραμαλάκη
Αντιστράτηγος. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο  Αστέριο Ματζιώκα, και το σύνολο του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών της Γ. Περιφεριακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που συνέβαλαν με τον όποιο τρόπο στην επιτυχή υλοποίηση του πραγματικά ιδιαίτερου και επίπονου αυτού εγχειρήματος. Επιτρέψτε μου ως Αρχηγός του Σώματος να εξάρω την εμβληματική προσωπικότητα της έγκριτης Δημοσιογράφου και σκηνοθέτη της κας Αθηνάς Κρικέλη, η οποία με εξαίρετο ζήλο, αστυνομικού χαρακτήρα, κατόρθωσε μέσα από δύσκολες και ιδιάζουσες συνθήκες, να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό για την Ελληνική Αστυνομία αφέρωμα.

“Πρόκειται για μια συμβιωτική σχέση που υφίσταται μόνο εάν υπάρχουν και οι δύο πλευρές. Αν καλυτερεύει η κοινωνία, θα καλυτερεύσει και η αστυνομία., 
Και όταν βελτιωθεί η αστυνομία, τότε θα βελτιωθεί και η κοινωνία. Διότι σε τελική ανάλυση η  Αστυνομία είμαστε εμείς, και εμείς είμαστε εκείνοι..”.
Αθηνά Κρικέλη Σκηνοθέτης/Σεναριογράφος PROUD BLUE

Πηγή Ellopia Films USA

Ανανέωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Ανανέωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ. Στην δια ζώσης εκδήλωση -μετά από πολύ καιρό- τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες αλλά και προβληματισμούς. Το μέλλον της δημοσιογραφίας, οι ψευδείς ειδήσεις αλλά και η παραπληροφόρηση ιδιαίτερα μέσω των κοινωνικών δικτύων απασχόλησε τους παρευρισκόμενους.

Τα σχέδια της ΕΕΔΑΔ για το μέλλον αναπτύχθηκαν και υποστηρίχθηκαν από τη Γενική Συνέλευση. Αφού διαβάστηκαν από την Εξελεγκτική Επιτροπή  τα οικονομικά στοιχεία το σώμα απάλλαξε από κάθε ευθύνη το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τα μέλη της ΕΕΔΑΔ έδωσαν ραντεβού για το Σεπτέμβριο στο Διεθνές Συνέδριο της AEJ που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Μετά την συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών ακολούθησε  η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Διοικητικό Συμβούλιο 2021-2024

Σάγια Τσαουσίδου  Πρόεδρος

Μύρνα  Νικολαΐδου  Αντιπρόεδρος

Λάμπρος Ρόδης   Γενικός Γραμματέας

Έφη Ντίνη Ταμίας

Juli Ndriko

Μιχάλης  Καζάς

Παναγιώτης  Σφαέλος  Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων

Αναπληρωματικοί

Σπύρος Λάτσας

Λάμπρος Δεμερτζής

Εξελεγκτική επιτροπή

Κουτρουμάνος Βασίλειος Πρόεδρος

Lena Kyropoulos Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Κανναβός

Αναπληρωματικός

Άκης Γκάτζιος

Πειθαρχικό συμβούλιο

Ντουφεξή Βασιλική Πρόεδρος

Μπεχράκης Νεκτάριος Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Σιάφης

Αναπληρωματική

Ευγενία Βενιζέλου