Με κεντρικό τίτλο “Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο” το 8ο Συνέδριο Security Project 2021

Με κεντρικό τίτλο “Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο” το 8ο Συνέδριο  Security Project 2021

8o Συνέδριο για την Ασφάλεια SECURITY PROJECT

18 & 19 Μαρτίου 2021 – Online Editionwww.securityproject.gr

Με κεντρικό τίτλο “Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο” το
8ο Συνέδριο  Security Project 2021  θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Μαρτίου online – με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης – και έχει στόχο να αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις στην εγκληματικότητα (οργανωμένα εγκλήματα, τρομοκρατία, ηλεκτρονικό έγκλημα κλπ) καθώς και τις  πολιτικές, τις διαδικασίες, τις τεχνολογίες  και τις ολοκληρωμένες λύσεις που αναπτύσσονται για την ασφάλεια και προστασία των εγκαταστάσεων, των υποδομών και των φυσικών προσώπων, με γνώμονα την μελλοντική τους βιωσιμότηταανθεκτικότητα και υψηλή απόδοση.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι κίνδυνοι και οι απειλές, εξελίσσονται ποιοτικά και αυξάνονται ποσοτικά, για αυτό, θα πρέπει να εφαρμόζουμε πρακτικές διαχείρισης των κινδύνων με  μακρόπνοο σχεδιασμό και να αξιοποιούμε σύγχρονα  τεχνολογικά εργαλεία (συστήματα βίντεο-επιτήρησης, συναγερμού, ελέγχου πρόσβασης, κ.α ) σε έργα με μακρόπνοο ορίζοντα αποτελεσματικότητας.

Στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, στις κρίσιμες υποδομές, στο οικιακό και ιδιωτικό μας περιβάλλον, αλλά και στη κοινωνία ευρύτερα, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια κουλτούρα Security & Safety, με επίκεντρο την  πρόληψη, την βαθιά κατανόηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών του σήμερα και των δυνητικών κινδύνων του αύριο.

Στο συνέδριο Security Project θα παρουσιάσουμε όλες εκείνες τις πτυχές μιας “future–proof” προσέγγισης για την ασφάλεια με πυλώνες όπως πάντα τις δύο θεματικές ημερίδες:  Την 1η ημέρα – Πέμπτη 18 Μαρτίου – θα πραγματοποιηθεί το Security Manager Forum, ενώ την 2η ημέρα – Παρασκευή 19 Μαρτίου –  θα διοργανωθεί η ημερίδα Security Technology Day που θα είναι αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες και λύσεις για την ασφάλεια.

Κάθε χρόνο, το Συνέδριο Securiy Project, απευθύνεται και το παρακολουθούν εκατοντάδες στελέχη από τη μεγάλη κοινότητα των επαγγελματιών του τομέα της Φυσικής Ασφάλειας από όλη την Ελλάδα και ευρύτερα όλοι όσοι έχουν ενδιαφέρον για αυτόν το χώρο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρία Smart Press και το περιοδικό για την Ασφάλεια Security Manager ( www.securitymanager.gr) Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 8ου Συνεδρίου Security Project και δηλώσεις εγγραφής για δωρεάν παρακολούθηση στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.securityproject.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως αναφέρονται ( social media ) έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια με σκοπό την επικοινωνία , ανταλλαγή πληροφοριών , ιδεών και άλλων μορφών μέσα από εικονικές κοινότητες /δίκτυα .

Χαρακτηριστικό έχουν τη διάδοση πληροφοριών , συντελούν στην προβολή διαφόρων θεμάτων και προωθούν στην προβολή και ανατροφοδότηση μηνυμάτων . Συχνό φαινόμενο αποτελεί η μετάδοση επιλεγμένων πληροφοριών ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης .

Φυσικά δε λείπουν και τα απρόοπτα φαινόμενα όπως ξεχασμένες κάμερες , καυστικά σχόλια , δημοσίευσης δυσμενών σχολίων και τρολλαρίσματος !!

Αποτελούν μέρος και συμβάλουν επαναστατικά στην ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα την έκφραση ιδεών ,λειτουργούν ως μέσο ψυχαγωγίας η κοινωνικής αλληλεπίδρασης

και προσωπικής ταυτότητας .

Στο πλαίσιο του μάρκετινγκ προωθούν διαφημιστικά προϊόντα , υπηρεσίες επιχειρήσεων κ.α.

  Κατηγορίες , που  προκύπτουν είναι οι ακόλουθες :

– Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – Ιστολόγια – Ιστοσελίδες – Υπηρεσίες Μικροιστολογιων – Μέσα Κοινωνικού Διαμοιρασμού – Κοινωνικές Ειδήσεις / Προτάσεις – Ιστοσελίδες Σελιδοδεικτών .

Τα αρνητικά μέσα από όλα αυτά είναι ΣΥΓΚΡΙΣΗ / ΖΗΛΟΣ / ΔΙΕΡΓΕΣΗ /ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ / ΕΘΙΣΜΟΣ /

Ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν πολλές αόρατες απειλές τις οποίες δε γνωρίζουμε .

Έχουμε ακούσει για περιπτώσεις , που παρασύρονται έφηβοι και παιδιά από επιτήδειους , τα ξεγελούν με κάθε τρόπο .

Κάνουν ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις η άλλου είδους , που οδηγούνται στον εκβιασμό , φόβο , αυτοκτονία .

Οι άνθρωποι στον νέο ψηφιακό κόσμο γίνονται ειδησεογράφοι χωρίς να γνωρίζουν τι είναι σημαντικό και τι όχι . Συνήθως  αντιμετωπίζουν με αμηχανία την κάθε ανάρτηση και οι αποφάσεις που παίρνουν είναι συχνά αποτέλεσμα μιας αλυσίδας τυχαίων επιλογών.

Η Μπλε φάλαινα το παιχνίδι γνωστό ως πρόκληση των κοινωνικών δικτύων άρχισε να κυκλοφορεί το 2016 από μια σειρά καθηκόντων , που ανατίθενται από διαχειριστές σε παίκτες διάρκειας 50 ημέρων με σκοπό την διαδικασία ολοκλήρωσης  ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ !!   ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Ωστόσο μια νέα άρρωστη πρόκληση  JONATHAN GALINDO ήρθε να ταράξει τα νερά στο διαδίκτυο  !!!

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ / ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ /     ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ / ΔΙΑΚΟΠΕΣ /

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ /ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

– ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ /ΑΝΕΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ  ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ /

                         https://www.cyberkind.gov.gr  https://cyberalert.gr   https://www.csii.gr 

NIKOLAOS  BAGINETAS
SPECIAL  CONSULTANT  SECURITY

HELLENIC MEDIA GROUP

SECURITY MEMBERS SERVICES