Ομιλία Ηλία Κλη, Πρέσβη ε.τ., “Η Ρωσία στην Ευρώπη και η Ελλάδα”

Πατήστε οπουδήποτε στο παρακάτω πλαίσιο για να συμμετάσχετε στην τηλε-διάλεξη

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε μέσω ΖΟΟΜ

Ο σύνδεσμος εισόδου στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ ( Join Zoom Meeting ) είναι:  

https://zoom.us/j/2463957163?pwd=SmY2Vk5XblRwSVRuRjZvajI3eHRTQT09

Έπειτα πατήστε το κουμπί “Open ZOOM Meetings”

Εναλλακτικά μπορείτε να μπείτε και με χρήση της ιστοσελίδας www.zoom.us και προσδιορίζοντας ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το Meeting ID:246 395 7163και με Passcode: 12345

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία και μέσω του συνδέσμου YouTube Live Streaming:

https://youtu.be/KIiu7mTzzQY

Όσοι παρακολουθήσουν την ομιλία δικαιούνται πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Γραμματεία ΕΛΙΣΜΕ

Παρακαλούμε πολύ να εισέρχεστε στο ΖΟΟΜ με χρήση του αληθινού σας ονόματος και όχι ψευδωνύμου.

Μέσω ΖΟΟΜ υπάρχει περιορισμός στην παρακολούθηση μόνο 100 ατόμων. Οι υπεράριθμοι μπορούν να χρησιμοποιούν το YouTube Live Streaming.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13 Ναυτιλιακού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Ναυτιλιακή εφημερίδα Maritime Economies και το Ινστιτουτο Ναυτιλιακής & Οικονομικής Στρατηγικής

Η HELLENIC MEDIA GROUP ΣΤΗΡΙΞΕ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13 Ναυτιλιακού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Ναυτιλιακή εφημερίδα Maritime Economies και το Ινστιτουτο Ναυτιλιακής & Οικονομικής Στρατηγικής.

Σε έναν Μαραθώνιο 5 ωρών και 25 λεπτών, 11 διακεκριμένοι ομιλητές από όλη την Ναυτιλία, μοιράστηκαν τις σκεψεις τους και τους προβληματισμούς τους πάνω στο θέμα «Ναυτιλία στην μετά Covid εποχή»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 505 μοναδιαίους συμμετέχοντες ( επίσημη καταγραφή YouTube) και τους 6 αποκλειστικούς χρυσούς και πλατινένιους χορηγους μας, που υποστήριξαν για άλλη μία φορά την διοργάνωση του συνεδρίου μας.

Για όσους το χάσανε μπορείτε να δείτε το βίντεο του συνεδρίου 5 ωρών και 25 λεπτών, διαλέγοντας το session που σας ενδιαφέρει στο BINTEO

DRONES 3S PROJECT

H HELLENIC MEDIA GROUP ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

DRONES 3S PROJECT

Security | Surveillance | Safety

27 & 28 Ιανουαρίου 2021

Online Event για τις εφαρμογές των Drones στην Ασφάλεια, την Επιτήρηση την Πολιτική Προστασία και την Άμυνα

Δωρεάν Online Παρακολούθηση

Η εταιρία Expoline που διοργανώνει την Έκθεση Drone Expo και η Smart Press που εκδίδει το περιοδικό Security Manager συνεργάζονται στη διοργάνωση του 1ου  online event  “Drones 3S Project” που θα αναδείξει σε βάθος τις νέες μεθόδους, τις προτάσεις, τα οφέλη και τα case studies, εταιριών και οργανισμών οι οποίες έχουν εντάξει τα drones σε διάφορες εφαρμογές, σε ποικίλους κυβερνητικούς και εμπορικούς τομείς και δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στην Ασφάλεια, την Επιτήρηση, όλες τις εκφάνσεις της ευρύτερης έννοιας της Πολιτικής Προστασίας αλλά και στην Άμυνα! 

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Η τρίτη διάσταση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό ασφάλειας!

Εδώ και μόλις μία πενταετία, συνέβησαν κατακλυσμικές εξελίξεις στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία με την ενσωμάτωση τεράστιων εξελίξεων στον τομέα της ηλεκτρονικής, έγιναν πλέον προσιτά σε ένα μεγάλο εύρος κοινού ενώ ήδη έχει ωριμάσει ο χρόνος και για την ένταξή τους και σε άλλους τομείς, όπως την ασφάλεια, την επιτήρηση, τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ευρύτερα την πολιτική προστασία.

Η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα και το εύρος των επιλογών που δίνει η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα καθιστά απαραίτητα εργαλεία σε εφαρμογές αυτού του είδους και για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει να εισάγονται στις υπηρεσίες αυτές.

Ίσως μάλιστα -θα τολμούσαμε να πούμε- είναι μία από τις λίγες φορές που οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις εισερχόμενες απειλές.

Στην πραγματικότητα τα drones εισάγουν μία τρίτη διάσταση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και υλοποίηση σχεδίων ελέγχουεπέμβασης, διαχείρισης καταστροφών, αναζήτησης, διάσωσης αλλά και επίβλεψης υποδομών και περιουσίας, μία αγορά που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 100 δις το 2025!

Η προσθήκη της διάστασης του ύψους, βελτιώνει σε τεράστιο βαθμό την αποτελεσματικότητα των εργασιών και δίνει νέα εργαλεία που μπορούν να ξεπεράσουν την παραδοσιακή οπτική παρατήρηση.

…τα οφέλη και σε άλλες εφαρμογές!

Και φυσικά, δεν είναι μόνο ο τομέας της ασφάλειας και του ελέγχου εγκαταστάσεων που μπορεί να ωφεληθεί από τα drones, αλλά και πολλοί άλλοι τομείς στους οποίους βρίσκουν εφαρμογή, τόσο λόγω των αυξημένων δυνατοτήτων όσο και λόγω της μείωσης του κόστους αλλά και του χρόνου, που συνεπάγεται η χρήση τους.

Ο κατασκευαστικός τομέας έχει εισάγει την εναέρια αποτύπωση για το σχεδιασμό έργων, τον έλεγχο της πορείας κατασκευών και την επιτήρηση και συντήρηση κρίσιμων σημείων των υποδομών.

Η γεωργία ακριβείας, έχει πλέον στη διάθεσή της προσιτές και αποτελεσματικές μεθόδους για τον έλεγχο και την φροντίδα των καλλιεργειών και των εδαφών, καθώς και την καλύτερη κατανομή των πόρων με ακρίβεια.

Άλλοι τομείς χρήσης των drones είναι: Φωτογράφηση και Video, Delivery & Logistics, Ενέργεια, Media, Real Estate, Περιβάλλον, Μετεωρολογία, Τηλεπικοινωνίες κ.α.

Ο εναέριος σύμμαχος στην υπηρεσία κρίσιμων έργων ασφάλειας και επιτήρησης

Η επιτήρηση και η ασφάλεια λοιπόν, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των εφαρμογών των drones.

Η ευρεία χρήση τους από τις δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας, αλλά και των σωμάτων του στρατού και της πυροσβεστικής, έχει αλλάξει τον τρόπο που οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις ποικίλες επιχειρησιακές ανάγκες.

Ακόμα βλέπουμε, όλο και αυξανόμενη συμμετοχή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης, ενώ όλο και περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες εντάσσονται στον εξοπλισμό τους: Υπέρυθρες κάμερες, LIDAR, αισθητήρες, συστήματα ηχητικής προειδοποίησης, είναι πλέον ενταγμένα στην γκάμα των δυνατοτήτων τους, αλλάζοντας δραματικά τους παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα νέες τεχνολογίες όπως: Τεχνητή Νοημοσύνη, IoT, Blockchain, κ.α. δημιουργούν τη νέα γενιά drones με ιδιαίτερα βελτιωμένα χαρακτηριστικά και επιδόσεις.

Βεβαίως, όσο οι εφαρμογές και οι χρήσεις των μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων αυξάνονται, τόσο αυξάνεται και η αναγκαιότητα εκπαίδευσης και τήρησης κανόνων ασφαλείας πτήσεων. Το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται από το 2017, είναι πλέον έτοιμο να αναθεωρηθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας Αεροπορίας (EASA) να εισηγείται κανόνες και δομές για την ομαλή και ασφαλή χρήση των drones.

Τέλος, σημαντική είναι και η ύπαρξη συστημάτων προστασίας (C-UAV), προκειμένου να διασφαλιστούν οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων UAV (No Fly UAV Zone) και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ασύμμετρης απειλής σε δημόσια κτήρια, εγκαταστάσεις, αεροδρόμια κ.α. με χρήση drones, μία αγορά που το 2025 θα ξεπεράσει τα 4 δις ευρώ.

Όλα αυτά τα νέα δεδομένα,  που επιφέρει η ευρύτατη αξιοποίηση των Drones, θα αναδείξουμε στο  “ Drone 3S Project ” που αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα διαδικτυακό event για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε Δωρεάν.  

Σε ποιους απευθύνεται

Το Drone 3S Project απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τις τάσεις, να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες ανάπτυξης της αγοράς των drones όπως:

 • Διευθυντές και Υπεύθυνους Ασφάλειας Δημόσιων Οργανισμών και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων
 • Στελέχη και Προσωπικό Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας
 • Εταιρίες Υλοποίησης Τεχνολογικών Έργων Ασφάλειας
 • Επαγγελματίες Σωμάτων Ασφάλειας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό)
 • Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
 • Στελέχη Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Περιφερειών και Δήμων
 • Εταιρίες Τεχνικών Έργων και Κατασκευών
 • Στελέχη Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας
 • Στελέχη Ασφαλιστικών Οργανισμών και Εμπειρογνώμονες
 • Χειριστές Drones
 • Ρυθμιστικές Αρχές και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους
 • Αναλυτές, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Εκπαιδευτικούς

…. καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τις σύγχρονες εφαρμογές και καινοτομίες των Drones στους τομείς της ασφάλειας, επιτήρησης, πολιτικής προστασίας ή άμυνας.

Η online εκδήλωση θα υποστηριχθεί οργανωτικά και προωθητικά από την πλατφόρμα ενημέρωσης των virtual εκδηλώσεων ClickEvents (www.clickevents.gr), που ανέπτυξε η Smart Press, διευρύνοντας απεριόριστα το δυνητικό κοινό παρακολούθησης τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Η προβολή του Drone 3S Project και η προώθηση του μετά τη διοργάνωση, θα γίνει με άμεση επικοινωνία μέσω newsletters και  άλλων ενεργειών, σε μια διευρυμένη βάση άνω των 50 χιλιάδων επαγγελματιών, που διαθέτουν οι δυο εταιρίες Expoline και SmartPress

8o SECURITY PROJECT

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΤΟΜΕΑΣ WWW.HELLENICMEDIAGROUP.COM) ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

18 & 19 Μαρτίου 2021Online Edition

Διοργάνωση

Το Συνέδριο Security Project – που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρία Smart Press και το περιοδικό Security Manager – και αποτελεί το κορυφαίο συνεδριακό event για το management, τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες Security στην Ελλάδα, επανέρχεται το 2021.
Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, το Security Project – που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως η μεγάλη ετήσια συνάντηση των ειδικών και επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας και προστασίας – θα μεταδοθεί φέτος online μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας live streaming, από το κανάλι youtube και τα social media του Security Manager.

Το Security Project 2021 θα μπορούν να το παρακολουθήσουν online όσοι επιθυμούν ΔΩΡΕΑΝ

Βασικός στόχος της virtual εκδοχής του Security Project και τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης, είναι να φέρει κοντά τον κόσμο της Ασφάλειας, σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, αξιοποιώντας πάντα την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την μεγάλη απήχηση των επιτυχημένων συνεδρίων της Smartpress σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο !
Με κεντρικό τίτλο “Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο” το Security Project 2021 έχει στόχο να αναδείξει τις πολιτικές, τις διαδικασίες, τις τεχνολογίες και τις ολοκληρωμένες λύσεις που αναπτύσσονται για την ασφάλεια και προστασία των εγκαταστάσεων, των υποδομών και των φυσικών προσώπων, με γνώμονα την μελλοντική τους βιωσιμότητα, ανθεκτικότητα και υψηλή απόδοση.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι κίνδυνοι και οι απειλές, εξελίσσονται ποιοτικά και αυξάνονται ποσοτικά, για αυτό, θα πρέπει να εφαρμόζουμε πρακτικές διαχείρισης των κινδύνων με μακρόπνοο σχεδιασμό και να αξιοποιούμε σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία με μελλοντικό ορίζοντα αποτελεσματικότητας.

Στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, στις κρίσιμες υποδομές, στο οικιακό και ιδιωτικό μας περιβάλλον, αλλά και στη κοινωνία ευρύτερα, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια κουλτούρα Security & Safety, με επίκεντρο την πρόληψη, την βαθιά κατανόηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών του σήμερα και των δυνητικών κινδύνων του αύριο.

Στο συνέδριο Security Project θα παρουσιάσουμε όλες εκείνες τις πτυχές μιας “future–proof” προσέγγισης για την ασφάλεια με πυλώνες όπως πάντα τις δύο θεματικές ημερίδες :

Την 1η ημέρα – Πέμπτη 18 Μαρτίου – θα πραγματοποιηθεί το Security Manager Forum, ενώ την 2η ημέρα – Παρασκευή 19 Μαρτίου – θα διοργανωθεί η ημερίδα Security Technology Day.

1η ημέρα – Πέμπτη 18 Μαρτίου – 

Α Future-Proof Security & Safety Strategy  

Κατά την 1η ημέρα του Συνεδρίου θα διοργανωθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις με τη συμμετοχή επιστημόνων και ειδικών στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ασφάλειας,  που θα αναδείξουν τις σύγχρονες προκλήσεις στο τομέα του Security & Safety που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι εθνικές υποδομές, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί κάθε μεγέθους και κατηγορίας, αλλά και ευρύτερα οι πολίτες και η κοινωνία. Συγκεκριμένα,  θα αναλυθούν οι εξελίξεις σχετικά με τις νέες μορφές απειλών,  που σχετίζονται με την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό, το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και τη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα στο πλαίσιο μιας αντεγκληματικής πολιτικής με βλέμμα προς το μέλλον. Επιπρόσθετα,  θα παρουσιαστούν τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης των φυσικών καταστροφών με βάση την Πολιτική Προστασία, αλλά και σύγχρονες μέθοδοι και λύσεις για την Πυρασφάλεια και φυσικά την Ασφάλεια Εγκαταστάσεων.

2η ημέρα – Παρασκευή 19 Μαρτίου – 

Τεχνολογικές Λύσεις  για Έργα Ασφάλειας με Διαχρονική Αξία

Στη διάρκεια του προγράμματος της 2ης ημέρας του συνεδρίου, επαγγελματίες και στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες εξελίξεις στο τομέα των τεχνολογιών που αναπτύσσονται για την ασφάλεια, εστιάζοντας σε λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των έργων καθώς και την προσαρμοστικότητα τους στις τωρινές αλλά κυρίως στις μελλοντικές απαιτήσεις που θα προκύψουν.  Με επίκεντρο τις λύσεις βίντεο – επιτήρησης, συστημάτων συναγερμού, ελέγχου πρόσβασης, περιμετρικής προστασίας και πυρανίχνευσης και συνδυασμούς όλων αυτών στο πλαίσιο του Integration, της κεντρικής διαχείρισης και των έξυπνων αυτοματισμών, θα ενημερωθούμε μεταξύ άλλων, για το πώς επηρεάζονται τα έργα και οι εγκαταστάτες των συστημάτων ασφάλειας, από το Artificial Intelligence, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού, τη τεχνολογία cloud, τις απαιτήσεις για Cyber Security και τη συμμόρφωση στο GDPR.

Σε ποιους Απευθύνεται

Κάθε χρόνο το Securiy Project το παρακολουθεί η κοινότητα των επαγγελματιών του τομέα της Φυσικής Ασφάλειας από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο συνέδριο θα το παρακολουθήσουν συμμετέχουν :

 • Διευθυντές και Στελέχη in-house Τμημάτων Ασφάλειας από μεγάλες Iδιωτικές Eπιχειρήσεις και Δημόσιους Οργανισμούς
 • Στελέχη και Προσωπικό των Ι.Ε.Π.ΥΑ 
 • Επαγγελματίες Εγκαταστάτες Συστημάτων Ασφάλειας που δραστηριοποιούνται στην Υλοποίηση Τεχνολογικών Έργων
 • Στελέχη και Προσωπικό Σωμάτων Ασφάλειας
 • Ακαδημαϊκοί, Επιστήμονες, Ερευνητές, Σύμβουλοι Εκπαιδευτές, Φοιτητές και Ιδιώτες με ευρύτερο ενδιαφέρον για το χώρο της Ασφάλειας

Το συνεδριακό Event που εμπιστεύεται και συμμετέχει η αγορά και ο τομέας του security στην Ελλάδα

Σε κάθε διοργάνωση του Security Project, σημαντικοί φορείς, οργανισμοί και κυρίως πολλές ιδιωτικές εταιρίες του τομέα των υπηρεσιών, των συστημάτων και  των ολοκληρωμένων λύσεων για την ασφάλεια  υποστηρίζουν το συνέδριο ως χορηγοί και συμμετέχουν ενεργά, συμβάλλοντας στο περιεχόμενο του. Οι έννοιες της ποιότητας και της καινοτομίας είναι εδώ και πολλά χρόνια βαθιά ριζωμένες στο DNA του Συνεδρίου Security Project και του Περιοδικού Security Manager. Παραμένοντας λοιπόν σταθερά προσηλωμένοι στην ανάδειξη των θεμάτων ασφάλειας – με αξιοπιστία,εγκυρότητα και κυρίως με τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση και επιρροή στο χώρο – η Smart Press και η ομάδα διοργάνωσης του συνεδρίου και έκδοσης του περιοδικού, έχουν πετύχει οι δυο αυτές οντότητες να αποτελούν τα σημεία αναφοράς για τον τομέα του Security στην Ελλάδα, κερδίζοντας την αναγνώριση, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του κλάδου και ευρύτερα της αγοράς του τομέα της ασφάλειας.

Με την Αιγίδα του Επιστημονικού Φορέα

Με την τιμητική υποστήριξη

Κύπρος και Τουρκική Προκλητικότητα – Το Γεωστρατηγικό Περιβάλλον

Κύπρος και Τουρκική Προκλητικότητα – Το Γεωστρατηγικό Περιβάλλον

Διαδικτυακή εκδήλωση σε συνεργασία με τον ιστοχώρο Άμυνα και Γεωστρατηγική με θέμα την θέση της Κύπρου στο Γεωστρατηγικό Περιβάλλον και η αντιμετώπιση της Τουρκικής προκλητικότητας.

ΔΕΥΤΈΡΑ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.


Ομιλητές στην εκδήλωση είναι
Ο Χρήστος Ιακώβου Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ)
Οι Στρατηγικοί Αναλυτές Στέφανος Καραβίδας (αξιωνατικός της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α) και Θεόδωρος Νικολοβγένης (αξιωματικός του Στρατού Ξηράς ε,α,)
Η εκδήλωση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Zoom


https://us02web.zoom.u