ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΕΙΛΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο

NIKOLAOS  BAGINETAS


SPECIAL  CONSULTANT  SECURITY

PSC / PSS / PCASP /

www.hellenicmediagroup.com

SECURITY MEMBERS SERVICES

ΓΕΝΙΚΑ :

Ο όρος << ασύμμετρη απειλή >> δεν είναι ορατή και εκδηλώνεται με ενέγειες οι οποίες προκαλούν δυσανάλογο αποτέλεσμα σε σχέση με τα χρησιμοποιούμενα μέσα ,ενώ παράλληλα επιφέρουν σύγχυση και αποδιοργάνωση !! Ορισμένες μορφές ασύμμετρων απειλών ήταν γνωστές από παλαιότερα και χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα στο παρελθόν . Στις μέρες μας οι απειλές αυτές διευρύνθηκαν και εξειδικεύτηκαν , ενώ ορισμένες μορφές τους κυρίως η διεθνή τρομοκρατία , έλαβαν τεράστιες διαστάσεις και απασχολούν σήμερα ιδιαίτερα , τόσο τα κράτη , όσο και τη διεθνή κοινότητα.

Αυτός που χρησιμοποιεί την παραπάνω απειλή , αποσκοπεί στην υπονόμευση της ισχύος του αντιπάλου , εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες του τελευταίου και κάνοντας χρήση μέσων που διαφέρουν σημαντικά απο τα μέσα διεξαγωγής επιχειρήσεων συνήθους μορφής. Η ασύμμετρη απειλή εμπεριέχει καταστροφικότητα και εκφοβισμό που προκαλεί με το ανάλογο κόστος . Επίσης χαρακτηρίζεται απο τον αιφνιδιασμό στον αντίπαλο , τις απώλειες αμάχων ή ανύποπτων , που επιφέρει τις ακρότητες στα μέσα που χρησιμοποιεί.

ΕΙΔΙΚΑ :

Οι ασύμμετρες ενέργειες και οι εξ αυτών προερχόμενες απειλές, που εκδηλώνονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον ενδέχεται να ειναι: ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ / ΧΗΜΙΚΩΝ / ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ / ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ & ΟΥΣΙΩΝ / ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ή οποία συνδυάζεται με όλες τις προηγούμενες κατηγορίες, ενώ ταυτόχρονα διαπλέκεται με το οργανωμένο έγκλημα, με το οποίο αναπτύσσει σχέσεις αλληλεξάρτησης κυρίως στον οικονομικό τομέα.

ΠΗΓΕΣ :

Οι σημαντικότερες πηγές προέλευσης των ασύμμετρων απειλών είναι οι παρακάτω:

1. Οι πολιτικές ,οικονομικές και κοινωνικές διαφορές μεταξύ ανεπτυγμένων και μη χωρών .

2. Ο εθνικιστικός και θρησκευτικός φανατισμός (αποσχιστικές – επεκτατικές τάσεις και ισλαμικός φονταμενταλισμός ).

3. Η λαθρομετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα διασυνδεδεμένο με την τρομοκρατία.

4. Η διασπορά όπλων μαζικής καταστροφής ( όπλα – ουσίες στα χέρια τρομοκρατών ).

5. Η έκρηξη των τεχνολογιών πληροφορικής ( επιδεκτική αναρμόδιων παρεμβάσεων ή προσβολών).

6. Η τρομοκρατία ( η σημαντικότερη και πλέον επικίνδυνη μορφή των ασύμμετρων ενεργειών να συνδυασθεί ως επί το πλείστον των λοιπών ).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ :

Το ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας αποτελεί εστία ανάπτυξης ευνοϊκών προϋποθέσεων ασύμμετρων απειλών , διότι υφίστανται ανάλογα ερείσματα όπως :

A) Η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια είναι μια μεσοπρόθεσμη χρονική διάρκεια. Στα κράτη της περιοχής ανθεί το οργανωμένο έγκλημα, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων το παράνομο εμπόριο, η κρατική διαφθορά και οι εθνικιστικές διεκδικήσεις.

Β) Άλλοι παράγοντες που επιτείνουν την αβεβαιότητα στα βαλκάνια είναι η πολιτική ρευστότητα και η διεθνή τρομοκρατία με διευθυντήριο τις συμμορίες , διαφθορά , οικονομική δυσπραγία με κέντρο τη ΒΔ περιοχή της ΠΓΔΜ και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός . Σημαντικός παράγοντας υποκίνησης είναι ο Αλβανικός  Αλυτρωτισμός – Μεγαλοϊδεατισμός της διασποράς που στοχεύει στην ενοποίηση των αλβανικών πληθυσμών σε ένα ενιαίο κράτος .

Γ) Η όλη κατάσταση στην περιοχή χαρακτηρίζεται ως << σταθερή αστάθεια >> και επιτείνει το αίσθημα αβεβαιότητας ως προς τις μελλοντικές εξελίξεις σε περίπτωση που αποχώρησουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δ) Η περιοχή της Μ. Ανατολής όπου οι ασύμμετρες ενέργειες αναπτύσσονται ιδιαίτερα ως μέρος των επιχειρήσεων και τείνει να καταστεί κέντρο εξαγωγής της τρομοκρατίας και του ισλαμικού εξτρεμισμού διεθνώς.

Ε) Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Β. Αφρικής και όχι μόνον αλλά και η αβεβαιότητα του εξελισσόμενου πολιτικό-πολιτειακού συστήματος που θα προκύψει , τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών σε σχέση με τα πλουτοπαραγωγικά , γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα .  Όπως πάνω απο όλα ο στρατηγικός σχεδιασμός διαφόρων κέντρων για την ευρύτερη περιοχή πολλαπλασιάζουν τη δυναμική της έλλειψης ισορροπίας και σταθερότητας .

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ :

Οι ανακατατάξεις της τελευταίας 25 ετίας στην παγκόσμια σκηνή δημιούργησαν αναταραχές στην μέχρι πρότινος ισορροπία δυνάμεων και ως εκ τούτου σε σύγκρουση ζωτικών συμφερόντων , ευνοώντας την ανάπτυξη από τους << αδύνατους >> πρωτότυπων μεθόδων ,ενεργειών και τελικά τρόπο αντίδρασης της ανωτερότητας των <<ισχυρών>>.

Η τρομοκρατία προέρχεται και εκδηλώνεται από άτομα ,ομάδες , κράτη ,ή μη κυβερνητικούς οργανισμούς που εξυπηρετούν εθνικιστικό ,θρησκευτικό , επαναστατικές ιδεολογίες ,κοινωνικές – αντικρατικές ανησυχίες , χωρίς να αποκλείεται να αποσκοπεί σε οικονομικά οφέλη και να επικαλείται ιδεολογικά κίνητρα.

Η εκδήλωση ασύμμετρων απειλών για τη χώρα μας είναι πιθανή , ιδιαίτερα μετά την αλληλέγγυα στάση που τηρεί με τις υπόλοιπες δυτικές χώρες στον αγώνα της τρομοκρατίας . Πιθανές απόπειρες στο εσωτερικό της χώρας μας ενδέχεται να επιχειρηθούν κυρίως κατά στόχων συμμαχικών συμφερόντων ,αλλά και κατά αμιγώς ελληνικών.

Οι ασύμμετρες απειλές δυνατόν να αποτελέσουν μέρος γενικότερου σχεδίου αποσταθεροποίησης πριν και μετά την έναρξη επιχειρήσεων ενός πολέμου είτε για ευαίσθητες περιοχές ή στα νησιά ή στο εσωτερικό της χώρας από παράγοντες οι οποίοι προέρχονται από :

(1) Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις . (2) Μουσουλμανική Μειονότητα . (3) Αλλοδαπών & Ισλαμικών Ομάδων . (4) Άτομα ή από Ομάδες φανατικών μουσουλμάνων ( οικονομικοί μετανάστες ή λαθρομετανάστες ) που διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στην Ελλάδα.

!!!!!!!!!  Προφητικά λόγια  !!!!!!!!!

Σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ το 2015 , που έλαβε μέρος είπαν ότι : τα 3,5 εκατομμύρια στην Ελλάδα θα είναι αλλοδαποί εκ των οποίων το 60% εκτιμάται οτι θα είναι Αλβανοί.

Αναλυτές σε άλλη εκτίμηση ότι : στους οικονομικούς μετανάστες πιθανών να υπάρχουν ακραία στοιχεία με διασυνδέσεις στη διεθνή τρομοκρατία, ενώ στοιχεία εξ αυτών δραστηριοποιούνται και στο οργανωμένο έγκλημα .

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ :

Για την αντιμετώπιση απαιτείται η βελτίωση των ικανοτήτων η θεσμική και οργανωτική ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων καθώς και η βελτίωση των υπηρεσιών πληροφοριών που θα μπορέσουν έγκαιρα να προειδοποιήσουν για το οποιονδήποτε κίνδυνο και να μειώσουν τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες .

PROUD BLUE Περήφανο Μπλε στα πέρατα του κόσμου

PROUD BLUE Περήφανο Μπλε στα πέρατα του κόσμου

Με 1121 καλεσμένους γιόρτασε η Εllopia Films USA την Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο “Proud Blue” Police of Thessaly. Οσοι παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ μίλησαν με ενθουσιασμό για τον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο που προσέγγισε η σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη, τους ‘μπλέ’ ανθρώπους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δεκάδες επίσημοι εκπρόσωποι Στρατού, Αεροπορίας Δήμων και Περιφέρειας, ενώ η 30κονταμελή μπάντα της Αστυνομίας, αποτέλεσε μια μελωδικότατη και εντυπωσιακή πινελιά στην βραδιά.

 Κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο ταλαντούχος κι αξιαγάπητος δημοσιογράφο Σωτήρης Πολύζος ενώ η διοργάνωση ήταν εξ ολοκλήρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας. Η προσέλευση αλλά και μετακίνηση εντός του χώρου ήταν ιδιαίτερα εύκολη ενω η οργάνωση των αστυνομικών που εργάστηκαν την βραδιά αυτή, κατόρθωσε, αν και με μεγάλη προσέλευση, να μην υπάρχει πουθενά συνωστισμός.  Τηρώντας όλα τα μέτρα λόγω Covid, εκατοντάντες πολίτες της Θεσσαλίας, δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του πανέμορφου και ανακαινισμένου θεάτρου, ίσως όμως έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν σε επόμενη προβολή. 

Απόσπασμα από το μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάηλ Καραμαλάκη
Αντιστράτηγος. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο  Αστέριο Ματζιώκα, και το σύνολο του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών της Γ. Περιφεριακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που συνέβαλαν με τον όποιο τρόπο στην επιτυχή υλοποίηση του πραγματικά ιδιαίτερου και επίπονου αυτού εγχειρήματος. Επιτρέψτε μου ως Αρχηγός του Σώματος να εξάρω την εμβληματική προσωπικότητα της έγκριτης Δημοσιογράφου και σκηνοθέτη της κας Αθηνάς Κρικέλη, η οποία με εξαίρετο ζήλο, αστυνομικού χαρακτήρα, κατόρθωσε μέσα από δύσκολες και ιδιάζουσες συνθήκες, να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό για την Ελληνική Αστυνομία αφέρωμα.

“Πρόκειται για μια συμβιωτική σχέση που υφίσταται μόνο εάν υπάρχουν και οι δύο πλευρές. Αν καλυτερεύει η κοινωνία, θα καλυτερεύσει και η αστυνομία., 
Και όταν βελτιωθεί η αστυνομία, τότε θα βελτιωθεί και η κοινωνία. Διότι σε τελική ανάλυση η  Αστυνομία είμαστε εμείς, και εμείς είμαστε εκείνοι..”.
Αθηνά Κρικέλη Σκηνοθέτης/Σεναριογράφος PROUD BLUE

Πηγή Ellopia Films USA

Ανανέωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Ανανέωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ. Στην δια ζώσης εκδήλωση -μετά από πολύ καιρό- τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες αλλά και προβληματισμούς. Το μέλλον της δημοσιογραφίας, οι ψευδείς ειδήσεις αλλά και η παραπληροφόρηση ιδιαίτερα μέσω των κοινωνικών δικτύων απασχόλησε τους παρευρισκόμενους.

Τα σχέδια της ΕΕΔΑΔ για το μέλλον αναπτύχθηκαν και υποστηρίχθηκαν από τη Γενική Συνέλευση. Αφού διαβάστηκαν από την Εξελεγκτική Επιτροπή  τα οικονομικά στοιχεία το σώμα απάλλαξε από κάθε ευθύνη το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τα μέλη της ΕΕΔΑΔ έδωσαν ραντεβού για το Σεπτέμβριο στο Διεθνές Συνέδριο της AEJ που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Μετά την συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών ακολούθησε  η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Διοικητικό Συμβούλιο 2021-2024

Σάγια Τσαουσίδου  Πρόεδρος

Μύρνα  Νικολαΐδου  Αντιπρόεδρος

Λάμπρος Ρόδης   Γενικός Γραμματέας

Έφη Ντίνη Ταμίας

Juli Ndriko

Μιχάλης  Καζάς

Παναγιώτης  Σφαέλος  Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων

Αναπληρωματικοί

Σπύρος Λάτσας

Λάμπρος Δεμερτζής

Εξελεγκτική επιτροπή

Κουτρουμάνος Βασίλειος Πρόεδρος

Lena Kyropoulos Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Κανναβός

Αναπληρωματικός

Άκης Γκάτζιος

Πειθαρχικό συμβούλιο

Ντουφεξή Βασιλική Πρόεδρος

Μπεχράκης Νεκτάριος Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Σιάφης

Αναπληρωματική

Ευγενία Βενιζέλου 

O ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΝΕΤΗΣ στη εκπομπή ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Στο Radio Strimonika στη εκπομπή ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ο Δημήτρης Κανναβός έιχε καλεσμένο τον Ανδρέα Βενέτη


Εκπαιδευτή σε θέματα ασφάλειας και γλώσσας του Σώματος. Αναγνωρισμένος εκπαιδευτής ενηλίκων από Μεγάλη Βρετανία και Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π

Οι εκθέσεις SECUREXPO, INDELEX & SMART HOME Expo επιστρέφουν

H HELLENIC MEDIA GROUP ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι εκθέσεις SECUREXPO, INDELEX & SMART HOME Expo επιστρέφουν

μέσα από τη συνδυαστική διοργάνωση ISS

Ύστερα από πολύμηνη αναστολή εργασιών λόγω του SARS-CoV2, ο εκθεσιακός κλάδος επανεκκινεί από 1η Σεπτεμβρίου όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Η εμπειρία των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα απέδειξε ότι η αγορά έχει ανάγκη την πραγματοποίηση των εκθέσεων, οι οποίες αποτελούν το πιο σημαντικό γεγονός για τις εμπορικές συναλλαγές και δεν μπορούν να υποκατασταθούν εύκολα από ενέργειες και δράσεις ψηφιακής μορφής.

Οι εκθέσεις SECUREXPO, INDELEX & SMART HOME Expo δεν μπορούν να απουσιάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα δρώμενα της αγοράς, δεδομένου ότι η προηγούμενη SECUREXPO πραγματοποιήθηκε το 2018, δηλαδή πριν 3,5 χρόνια και η INDELEX-SMART HOME Expo το 2019 πριν 2,5 χρόνια.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν όλα τα παραπάνω δεδομένα η διοργανώτρια εταιρία προετοιμάζει ένα δυναμικό come back με μια συνδυαστική διοργάνωση με νέο τίτλο ISS – από τα αρχικά των 3 εκθέσεων Indelex/Securexpo/Smart Home Expo, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2021, στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C.

Η συνδυαστική έκθεση ISS θα αποτελέσει τον σημαντικό «συνδετικό κρίκο» μεταξύ της αγοράς, των πελατών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των:

  • Συστημάτων και Τεχνολογιών Ασφάλειας
  • Οικιακού και Κτιριακού Αυτοματισμού
  • Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων
  • Έξυπνων Τεχνολογιών και Συστημάτων
  • Ολοκληρωμένων Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων

Η διοργανώτρια εταιρία εγγυάται την άρτια και ασφαλή διοργάνωση των 3 εκθεσιακών brands SECUREXPOINDELEXSMART HOME Expo, που λειτουργώντας συνδυαστικά μέσα από τη νέα διοργάνωση ISS, διευρύνουν ποσοτικά και ποιοτικά το δυνητικό κοινό επαγγελματιών επισκεπτών, μεγιστοποιώντας τα εμπορικά οφέλη των εταιριών που θα συμμετάσχουν.

O NIKOΣ ΠΙΠΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Δευτέρα 31/5/2021 στις 18:00 μ.μ. στη εκπομπή ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ο Δημήτρης Κανναβός ΕΙΧΕ καλεσμένο τον Νίκο Πιπέρογλου Σύμβουλος Ασφάλειας και Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνοδών Ασφάλειας. Η εκπομπή είναι μια συνεργασία του Radio Strimonika με το Δίκτυο Ενημέρωσης Ιδιωτικής Ασφάλειας Ελλάδος ( τομέας hellenic media group).

O ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Δευτέρα 17/5/2021 στις 18:00 μ.μ. στη εκπομπή ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ο Δημήτρης Κανναβός ειχε καλεσμένο τον Τάσο Καλυβόπουλο ειδικό αναλυτή σε τεχνικά αντίμετρα αντιπαρακολούθησης. Άλλη μια χρήσιμη εκπομπή για τον πολίτη σε συνεργασία του Radio Strimonika με το Δίκτυο Ενημέρωσης Ιδιωτικής Ασφάλειας Ελλαδος ( τομέας hellenic media group).

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Δευτέρα 10/5/2021 στις 18:00 μ.μ. στη εκπομπή ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ο Δημήτρης Κανναβός ειχε καλεσμένο τον Γεώργιο Μακρή Πρόεδρο του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος. ΣΑΕΕΣΑΕ. Στην Εκπομπη συμμετείχε και ο Δημοσιογραφος Γρηγόρης Βεροιώτης

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ο Δημήτρης Κανναβός έχει καλεσμένο τον Γεώργιο Μακρή Πρόεδρο του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος. ΣΑΕΕΣΑΕ

Δευτέρα 10/5/2021 στις 18:00 μ.μ. στη εκπομπή ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ο Δημήτρης Κανναβός έχει καλεσμένο τον Γεώργιο Μακρή Πρόεδρο του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος. ΣΑΕΕΣΑΕ.

Άλλη μια χρήσιμη εκπομπή για τον πολίτη σε συνεργασία του Radio Strimonika με το Δίκτυο Ενημέρωσης Ιδιωτικής Ασφάλειας Ελλαδος ( τομέας hellenic media group). Κατεβάστε από εδώ στο κινητό σας την εφαρμογή και ακούστε μας: https://play.google.com/store/apps/details?id=center.streaming.radiostrimonika&fbclid=IwAR0xmuc6Fm_XKl4bM7t9E_2KpcaNtxdwot2pvfXFuMA1owQ7L0I5O-q4ojc από τον υπολογιστή σας εδώ : https://ethnocenter.eu/strimonika/listen-radio-strimonika/

ΠΑΓΚΎΠΡΙΟΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΦΥΛΆΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΏΝ ΦΥΛΆΚΩΝ Καμία οικογένεια Ελληνοκυπρίων και συναδέλφων χωρίς Τρόφιμα

ΠΑΓΚΎΠΡΙΟΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΦΥΛΆΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΏΝ ΦΥΛΆΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ.Αυτές τις Άγιες μέρες τού Πάσχα ο πρόεδρος του Συνδέσμου καθώς Και τό Δ.Σ Σάς εύχονται καλή Ανάσταση σε όλους τούς φύλακες Ασφαλείας Και σε όλων των Κόσμο πιστών χριστιανών, Επίσης απόψε το βράδυ μετά των Καλό λόγο. Μέλη από Όλες οι επαρχιακές επιτροπές θα γυρίσουν και θα μοιράσουν αυγά Και φλαουνες σε φύλακες Ασφαλείας μελών τού Συνδέσμου μάς. ΚΑΛΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΣΦΆΛΕΙΑ.

11o INFOCOM SECURITY – Workshop Room 1 – Day 3

Νέα Προσέγγιση στην Ψηφιακή Ασφάλεια!
Στο επίκεντρο το μοντέλο 4Π :
Πρόβλεψη – Προσαρμογή – Προτεραιότητα – Πρακτική

Η απαίτηση για πλήρη και συνεχή ορατότητα της κατάστασης που βρίσκεται μια επιχείρηση ή ένας μεγάλος οργανισμός, σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας του, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Κάθε ξαφνική απειλή που προκύπτει ή μια εντελώς νέα κατάσταση, όπως αυτή που διαμορφώθηκε στο ψηφιακό οικοσύστημα των επιχειρήσεων το 2020, είναι πιθανό να επιβάλει την αλλαγή ολόκληρης της αμυντικής στρατηγικής ενός οργανισμού.

Για αυτό και κάθε μηχανισμός ψηφιακής ασφάλειας – με βάση το τρίπτυχο : Τεχνολογίες – Άνθρωποι – Διαδικασίες –  θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα δυναμικός και ικανός να εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιώντας την προσαρμογή του με βάση τις εκάστοτε συνθήκες, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ανθεκτικότητας !

Αποτυπώνοντας τις τάσεις στο Cyber Security  – Ισχυροποιώντας το Cyber Resilience

Καθώς λοιπόν οι επιθέσεις και ευρύτερα οι απειλές στο κυβερνοχώρο γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένεςσύνθετες και επίμονες, θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγισηβαδίζοντας παράλληλα από την κυβερνοασφάλεια στην ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο με βάση το μοντέλο 4Π: Πρόβλεψη – Προσαρμογή – Προτεραιότητα – ΠρακτικήΘα πρέπει δηλαδή να είμαστε σε θέση να Προβλέψουμε μια παραβίαση παρά να αντιδράσουμε εκ των υστέρων σε αυτή, να Προσαρμοζόμαστε εύκολα στις εκάστοτε αλλαγές, να θέτουμε Προτεραιότητες για το τι είναι περισσότερο σημαντικό να διαφυλάξουμε και τέλος να εφαρμόζουμε ενδεδειγμένες Πρακτικές στο ευρύτερο πλαίσιο της διακυβέρνησης των δεδομένων που θα ενσωματώνονται αρμονικά στην επιχειρηματική στρατηγική.

Το InfoCom Security 2021 – αποτελώντας  την μεγαλύτερη συνεδριακή εκδήλωση στην Ελλάδα για την Ασφάλεια Πληροφοριών και την Προστασία Δεδομένων – θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22 και 23 Απριλίου με δυνατότητα δωρεάν online παρακολούθησης για το κοινό, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων, τη κεντρική προσέγγιση ισχυροποίησης της ανθεκτικότητας και αποτυπώνοντας όλες τις εκφάνσεις του μοντέλου 4Π στη ψηφιακή ασφάλεια, εστιάζοντας: στις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί, σήμερα, στις βέλτιστες στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου, στα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία προστασίας των υποδομών IT, στην ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας καθώς και στον κομβικό ρόλο του Cyber Security Awareness – ως πυλώνα της δημιουργίας κουλτούρας και πλήρους επίγνωσης της σοβαρότητας της ψηφιακής ασφάλειας από το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων.

Με δεδομένο, ότι το Infocom Security 2021 θα μεταδοθεί και φέτος online και δωρεάν, μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα live streaming, καθώς και από το κανάλι youtube και τα social media της Smart Pressθα φέρει κοντά τον κόσμο της Ψηφιακής Ασφάλειας σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και αξιοποιώντας  πάντα την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την μεγάλη απήχηση των επιτυχημένων συνεδρίων της Smart Press σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όσοι συμμετέχετε θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα πλήρες πρόγραμμα ομιλιώνπαρουσιάσεωνσυζητήσεων και workshops από επαγγελματίες του χώρου της Ψηφιακής Ασφάλειας, Ερευνητές, Ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους θεσμικών φορέων που σχετίζονται σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία δεδομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Μια Μεγάλη Κοινότητα – Ένα Σημείο Αναφοράς

Το συνέδριο InfoCom Security, που διοργανώνεται από το 2011 και κάθε χρόνο από την Smart Press – με πυλώνες τα περιοδικά IT Security Professional και InfoCom –  αποτελεί την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Ελλάδα και το σημείο αναφοράς των εξελίξεων και αποτύπωσης των τάσεων στο συγκεκριμένο χώρο.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια πλέον το InfoCom Security έχει δημιουργήσει μια μεγάλη επαγγελματική, τεχνολογική, ερευνητική, επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα με χιλιάδες ανθρώπους από το χώρο της πληροφορικής και των τεχνολογιών, από κάθε επαγγελματική βαθμίδα και θέση και από επιχειρήσεις και οργανισμούς κάθε κατηγορίας, που επισκέπτονται το συνέδριο, παρακολουθούν τις ομιλίες του, συμμετέχουν στις δράσεις και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Στο Συνέδριο, συμμετέχουν και το παρακολουθούν κάθε χρόνο, στελέχη τμημάτων IT (CTOs, CIOs, CISOs, Cyber Security Managers – Specialists – Operators, IT Managers, IT Auditors, ΙΤ Engineers, Risk & Compliance Managers κλπ.) από εταιρίες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, που καλύπτουν το σύνολο των κάθετων αγορών, καθώς και  επαγγελματίες από το κανάλι της Πληροφορικής, εταιριώνπου δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση έργων και την παροχή λύσεων και υπηρεσιών  ΙΤ, όπως επίσης και πολλοί ακαδημαϊκοίεπιστήμονες και ερευνητές.

Το InfoCom Security, διακρίνεται για την καθολική αναγνώριση που λαμβάνει από το σύνολο της αγοράς των λύσεων και υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας,  συμμετέχοντας σε αυτό  εδώ και πολλά χρόνια, οι περισσότερες και μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες του χώρου καθώς και κορυφαία brands του εξωτερικού που υποστηρίζουν το event.

11o INFOCOM SECURITY – Day 1 & 2

H HELLENIC MEDIA GROUP ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Νέα Προσέγγιση στην Ψηφιακή Ασφάλεια!
Στο επίκεντρο το μοντέλο 4Π :
Πρόβλεψη – Προσαρμογή – Προτεραιότητα – Πρακτική

Η απαίτηση για πλήρη και συνεχή ορατότητα της κατάστασης που βρίσκεται μια επιχείρηση ή ένας μεγάλος οργανισμός, σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας του, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Κάθε ξαφνική απειλή που προκύπτει ή μια εντελώς νέα κατάσταση, όπως αυτή που διαμορφώθηκε στο ψηφιακό οικοσύστημα των επιχειρήσεων το 2020, είναι πιθανό να επιβάλει την αλλαγή ολόκληρης της αμυντικής στρατηγικής ενός οργανισμού.

Για αυτό και κάθε μηχανισμός ψηφιακής ασφάλειας – με βάση το τρίπτυχο : Τεχνολογίες – Άνθρωποι – Διαδικασίες –  θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα δυναμικός και ικανός να εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιώντας την προσαρμογή του με βάση τις εκάστοτε συνθήκες, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ανθεκτικότητας !

Αποτυπώνοντας τις τάσεις στο Cyber Security  – Ισχυροποιώντας το Cyber Resilience

Καθώς λοιπόν οι επιθέσεις και ευρύτερα οι απειλές στο κυβερνοχώρο γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένες, σύνθετες και επίμονες, θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση, βαδίζοντας παράλληλα από την κυβερνοασφάλεια στην ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο με βάση το μοντέλο 4Π: Πρόβλεψη – Προσαρμογή – Προτεραιότητα – Πρακτική. Θα πρέπει δηλαδή να είμαστε σε θέση να Προβλέψουμε μια παραβίαση παρά να αντιδράσουμε εκ των υστέρων σε αυτή, να Προσαρμοζόμαστε εύκολα στις εκάστοτε αλλαγές, να θέτουμε Προτεραιότητες για το τι είναι περισσότερο σημαντικό να διαφυλάξουμε και τέλος να εφαρμόζουμε ενδεδειγμένες Πρακτικές στο ευρύτερο πλαίσιο της διακυβέρνησης των δεδομένων που θα ενσωματώνονται αρμονικά στην επιχειρηματική στρατηγική.

Το InfoCom Security 2021 – αποτελώντας  την μεγαλύτερη συνεδριακή εκδήλωση στην Ελλάδα για την Ασφάλεια Πληροφοριών και την Προστασία Δεδομένων – θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22 και 23 Απριλίου με δυνατότητα δωρεάν online παρακολούθησης για το κοινό, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων, τη κεντρική προσέγγιση ισχυροποίησης της ανθεκτικότητας και αποτυπώνοντας όλες τις εκφάνσεις του μοντέλου 4Π στη ψηφιακή ασφάλεια, εστιάζοντας: στις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί, σήμερα, στις βέλτιστες στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου, στα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία προστασίας των υποδομών IT, στην ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας καθώς και στον κομβικό ρόλο του Cyber Security Awareness – ως πυλώνα της δημιουργίας κουλτούρας και πλήρους επίγνωσης της σοβαρότητας της ψηφιακής ασφάλειας από το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων.

Με δεδομένο, ότι το Infocom Security 2021 θα μεταδοθεί και φέτος online και δωρεάν, μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα live streaming, καθώς και από το κανάλι youtube και τα social media της Smart Press, θα φέρει κοντά τον κόσμο της Ψηφιακής Ασφάλειας σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και αξιοποιώντας  πάντα την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την μεγάλη απήχηση των επιτυχημένων συνεδρίων της Smart Press σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όσοι συμμετέχετε θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα πλήρες πρόγραμμα ομιλιών, παρουσιάσεων, συζητήσεων και workshops από επαγγελματίες του χώρου της Ψηφιακής Ασφάλειας, Ερευνητές, Ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους θεσμικών φορέων που σχετίζονται σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία δεδομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η ΕΕΔΑΔ καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Η ΕΕΔΑΔ καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας μαχητικός αστυνομικός ρεπόρτερ που ήθελε να αποκαλύπτει την αλήθεια. Ήταν ένας ερευνητής δημοσιογράφος που τιμούσε το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Δυστυχώς, η φωνή των δημοσιογράφων φιμώνεται από τις σφαίρες κάποιων κακοποιών. Ευχόμαστε να βρεθούν οι δράστες της στυγνής δολοφονίας και να είναι ο τελευταίος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του στην προσπάθεια του να ενημερώσει τον κόσμο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει προστασία των δημοσιογράφων που μάχονται για την αλήθεια.

Η ΕΕΔΑΔ έχει ως προτεραιότητα την προστασία της ελευθερία της έκφρασης και της ελεύθερης δημοσιογραφίας, που αποτελούν θεμελιώδη συστατικά κάθε ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας. Θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε καθώς οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να πουν την αλήθεια, όποιοι και αν θίγονται, και να εξασκούν το λειτούργημα τους σύμφωνα με το Σύνταγμα.

LINK : ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΡΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

STREET CLOSURES FOR 93RD OSCARS®

LOS ANGELES, CA – To ensure public safety, support security strategies and facilitate the production of the 93rd Oscars®, the Academy of Motion Picture Arts and Sciences and the City of Los Angeles have finalized street closure plans around Union Station in downtown Los Angeles.

Alameda Street between Cesar E. Chavez Avenue and 1st Street, Los Angeles Street between Alameda Street and 1st Street, and intersecting streets will be closed beginning at 12:01 a.m. on Sunday, April 25, and will remain closed until 4 a.m. on Monday, April 26.  The 101 Freeway off-ramp and on-ramps at Los Angeles Street will also be closed during this period. 

Between Sunday, April 4, and Oscar Sunday, April 25, additional streets and sidewalks will be closed for varying periods.  Details of the closures and maps of affected areas are available at http://www.oscars.org/closures.

Union Station will remain open to transit riders throughout this period, and riders will be able to access all bus, rail, Metrolink, Amtrak and private transportation providers, along with vendors.  Olvera Street merchants and area churches will remain accessible to the public. 

The Academy is working in partnership with community organizations and the city to conduct outreach on the ground to ensure minimal disruption to all residents in the area.

The 93rd Oscars will be held on Sunday, April 25, 2021, at Union Station Los Angeles and the Dolby® Theatre at Hollywood & Highland Center® in Hollywood, and international locations via satellite, and will be televised live on ABC at 8 p.m. ET/5 p.m. PT.  The Oscars also will be televised live in more than 225 countries and territories worldwide.

11o INFOCOM SECURITY

11o INFOCOM SECURITY

H HELLENICMEDIAGROUP ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

11o INFOCOM SECURITY

From CyberSecurity … to Cyber Resilience

21- 22 – 23 Απριλίου 2021
Online Edition

Νέα Προσέγγιση στην Ψηφιακή Ασφάλεια!
Στο επίκεντρο το μοντέλο 4Π :
Πρόβλεψη – Προσαρμογή – Προτεραιότητα – Πρακτική

Η απαίτηση για πλήρη και συνεχή ορατότητα της κατάστασης που βρίσκεται μια επιχείρηση ή ένας μεγάλος οργανισμός, σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας του, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Κάθε ξαφνική απειλή που προκύπτει ή μια εντελώς νέα κατάσταση, όπως αυτή που διαμορφώθηκε στο ψηφιακό οικοσύστημα των επιχειρήσεων το 2020, είναι πιθανό να επιβάλει την αλλαγή ολόκληρης της αμυντικής στρατηγικής ενός οργανισμού.

Για αυτό και κάθε μηχανισμός ψηφιακής ασφάλειας – με βάση το τρίπτυχο : Τεχνολογίες – Άνθρωποι – Διαδικασίες –  θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα δυναμικός και ικανός να εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιώντας την προσαρμογή του με βάση τις εκάστοτε συνθήκες, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ανθεκτικότητας !

Αποτυπώνοντας τις τάσεις στο Cyber Security  – Ισχυροποιώντας το Cyber Resilience

Καθώς λοιπόν οι επιθέσεις και ευρύτερα οι απειλές στο κυβερνοχώρο γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένεςσύνθετες και επίμονες, θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγισηβαδίζοντας παράλληλα από την κυβερνοασφάλεια στην ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο με βάση το μοντέλο 4Π: Πρόβλεψη – Προσαρμογή – Προτεραιότητα – ΠρακτικήΘα πρέπει δηλαδή να είμαστε σε θέση να Προβλέψουμε μια παραβίαση παρά να αντιδράσουμε εκ των υστέρων σε αυτή, να Προσαρμοζόμαστε εύκολα στις εκάστοτε αλλαγές, να θέτουμε Προτεραιότητες για το τι είναι περισσότερο σημαντικό να διαφυλάξουμε και τέλος να εφαρμόζουμε ενδεδειγμένες Πρακτικές στο ευρύτερο πλαίσιο της διακυβέρνησης των δεδομένων που θα ενσωματώνονται αρμονικά στην επιχειρηματική στρατηγική.

Το InfoCom Security 2021 – αποτελώντας  την μεγαλύτερη συνεδριακή εκδήλωση στην Ελλάδα για την Ασφάλεια Πληροφοριών και την Προστασία Δεδομένων – θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22 και 23 Απριλίου με δυνατότητα δωρεάν online παρακολούθησης για το κοινό, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων, τη κεντρική προσέγγιση ισχυροποίησης της ανθεκτικότητας και αποτυπώνοντας όλες τις εκφάνσεις του μοντέλου 4Π στη ψηφιακή ασφάλεια, εστιάζοντας: στις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί, σήμερα, στις βέλτιστες στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου, στα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία προστασίας των υποδομών IT, στην ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας καθώς και στον κομβικό ρόλο του Cyber Security Awareness – ως πυλώνα της δημιουργίας κουλτούρας και πλήρους επίγνωσης της σοβαρότητας της ψηφιακής ασφάλειας από το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων.

Με δεδομένο, ότι το Infocom Security 2021 θα μεταδοθεί και φέτος online και δωρεάν, μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα live streaming, καθώς και από το κανάλι youtube και τα social media της Smart Pressθα φέρει κοντά τον κόσμο της Ψηφιακής Ασφάλειας σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και αξιοποιώντας  πάντα την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την μεγάλη απήχηση των επιτυχημένων συνεδρίων της Smart Press σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όσοι συμμετέχετε θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα πλήρες πρόγραμμα ομιλιώνπαρουσιάσεωνσυζητήσεων και workshops από επαγγελματίες του χώρου της Ψηφιακής Ασφάλειας, Ερευνητές, Ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους θεσμικών φορέων που σχετίζονται σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία δεδομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Μια Μεγάλη Κοινότητα – Ένα Σημείο Αναφοράς

Το συνέδριο InfoCom Security, που διοργανώνεται από το 2011 και κάθε χρόνο από την Smart Press – με πυλώνες τα περιοδικά IT Security Professional και InfoCom –  αποτελεί την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Ελλάδα και το σημείο αναφοράς των εξελίξεων και αποτύπωσης των τάσεων στο συγκεκριμένο χώρο.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια πλέον το InfoCom Security έχει δημιουργήσει μια μεγάλη επαγγελματική, τεχνολογική, ερευνητική, επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα με χιλιάδες ανθρώπους από το χώρο της πληροφορικής και των τεχνολογιών, από κάθε επαγγελματική βαθμίδα και θέση και από επιχειρήσεις και οργανισμούς κάθε κατηγορίας, που επισκέπτονται το συνέδριο, παρακολουθούν τις ομιλίες του, συμμετέχουν στις δράσεις και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Στο Συνέδριο, συμμετέχουν και το παρακολουθούν κάθε χρόνο, στελέχη τμημάτων IT (CTOs, CIOs, CISOs, Cyber Security Managers – Specialists – Operators, IT Managers, IT Auditors, ΙΤ Engineers, Risk & Compliance Managers κλπ.) από εταιρίες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, που καλύπτουν το σύνολο των κάθετων αγορών, καθώς και  επαγγελματίες από το κανάλι της Πληροφορικής, εταιριώνπου δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση έργων και την παροχή λύσεων και υπηρεσιών  ΙΤ, όπως επίσης και πολλοί ακαδημαϊκοίεπιστήμονες και ερευνητές.

Το InfoCom Security, διακρίνεται για την καθολική αναγνώριση που λαμβάνει από το σύνολο της αγοράς των λύσεων και υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας,  συμμετέχοντας σε αυτό  εδώ και πολλά χρόνια, οι περισσότερες και μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες του χώρου καθώς και κορυφαία brands του εξωτερικού που υποστηρίζουν το event.

Δωρεάν Εγγραφές : www.infocomsecurity.gr

Με κεντρικό τίτλο “Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο” το 8ο Συνέδριο Security Project 2021

Με κεντρικό τίτλο “Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο” το 8ο Συνέδριο  Security Project 2021

8o Συνέδριο για την Ασφάλεια SECURITY PROJECT

18 & 19 Μαρτίου 2021 – Online Editionwww.securityproject.gr

Με κεντρικό τίτλο “Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο” το
8ο Συνέδριο  Security Project 2021  θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Μαρτίου online – με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης – και έχει στόχο να αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις στην εγκληματικότητα (οργανωμένα εγκλήματα, τρομοκρατία, ηλεκτρονικό έγκλημα κλπ) καθώς και τις  πολιτικές, τις διαδικασίες, τις τεχνολογίες  και τις ολοκληρωμένες λύσεις που αναπτύσσονται για την ασφάλεια και προστασία των εγκαταστάσεων, των υποδομών και των φυσικών προσώπων, με γνώμονα την μελλοντική τους βιωσιμότηταανθεκτικότητα και υψηλή απόδοση.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι κίνδυνοι και οι απειλές, εξελίσσονται ποιοτικά και αυξάνονται ποσοτικά, για αυτό, θα πρέπει να εφαρμόζουμε πρακτικές διαχείρισης των κινδύνων με  μακρόπνοο σχεδιασμό και να αξιοποιούμε σύγχρονα  τεχνολογικά εργαλεία (συστήματα βίντεο-επιτήρησης, συναγερμού, ελέγχου πρόσβασης, κ.α ) σε έργα με μακρόπνοο ορίζοντα αποτελεσματικότητας.

Στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, στις κρίσιμες υποδομές, στο οικιακό και ιδιωτικό μας περιβάλλον, αλλά και στη κοινωνία ευρύτερα, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια κουλτούρα Security & Safety, με επίκεντρο την  πρόληψη, την βαθιά κατανόηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών του σήμερα και των δυνητικών κινδύνων του αύριο.

Στο συνέδριο Security Project θα παρουσιάσουμε όλες εκείνες τις πτυχές μιας “future–proof” προσέγγισης για την ασφάλεια με πυλώνες όπως πάντα τις δύο θεματικές ημερίδες:  Την 1η ημέρα – Πέμπτη 18 Μαρτίου – θα πραγματοποιηθεί το Security Manager Forum, ενώ την 2η ημέρα – Παρασκευή 19 Μαρτίου –  θα διοργανωθεί η ημερίδα Security Technology Day που θα είναι αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες και λύσεις για την ασφάλεια.

Κάθε χρόνο, το Συνέδριο Securiy Project, απευθύνεται και το παρακολουθούν εκατοντάδες στελέχη από τη μεγάλη κοινότητα των επαγγελματιών του τομέα της Φυσικής Ασφάλειας από όλη την Ελλάδα και ευρύτερα όλοι όσοι έχουν ενδιαφέρον για αυτόν το χώρο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρία Smart Press και το περιοδικό για την Ασφάλεια Security Manager ( www.securitymanager.gr) Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 8ου Συνεδρίου Security Project και δηλώσεις εγγραφής για δωρεάν παρακολούθηση στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.securityproject.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως αναφέρονται ( social media ) έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια με σκοπό την επικοινωνία , ανταλλαγή πληροφοριών , ιδεών και άλλων μορφών μέσα από εικονικές κοινότητες /δίκτυα .

Χαρακτηριστικό έχουν τη διάδοση πληροφοριών , συντελούν στην προβολή διαφόρων θεμάτων και προωθούν στην προβολή και ανατροφοδότηση μηνυμάτων . Συχνό φαινόμενο αποτελεί η μετάδοση επιλεγμένων πληροφοριών ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης .

Φυσικά δε λείπουν και τα απρόοπτα φαινόμενα όπως ξεχασμένες κάμερες , καυστικά σχόλια , δημοσίευσης δυσμενών σχολίων και τρολλαρίσματος !!

Αποτελούν μέρος και συμβάλουν επαναστατικά στην ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα την έκφραση ιδεών ,λειτουργούν ως μέσο ψυχαγωγίας η κοινωνικής αλληλεπίδρασης

και προσωπικής ταυτότητας .

Στο πλαίσιο του μάρκετινγκ προωθούν διαφημιστικά προϊόντα , υπηρεσίες επιχειρήσεων κ.α.

  Κατηγορίες , που  προκύπτουν είναι οι ακόλουθες :

– Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – Ιστολόγια – Ιστοσελίδες – Υπηρεσίες Μικροιστολογιων – Μέσα Κοινωνικού Διαμοιρασμού – Κοινωνικές Ειδήσεις / Προτάσεις – Ιστοσελίδες Σελιδοδεικτών .

Τα αρνητικά μέσα από όλα αυτά είναι ΣΥΓΚΡΙΣΗ / ΖΗΛΟΣ / ΔΙΕΡΓΕΣΗ /ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ / ΕΘΙΣΜΟΣ /

Ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν πολλές αόρατες απειλές τις οποίες δε γνωρίζουμε .

Έχουμε ακούσει για περιπτώσεις , που παρασύρονται έφηβοι και παιδιά από επιτήδειους , τα ξεγελούν με κάθε τρόπο .

Κάνουν ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις η άλλου είδους , που οδηγούνται στον εκβιασμό , φόβο , αυτοκτονία .

Οι άνθρωποι στον νέο ψηφιακό κόσμο γίνονται ειδησεογράφοι χωρίς να γνωρίζουν τι είναι σημαντικό και τι όχι . Συνήθως  αντιμετωπίζουν με αμηχανία την κάθε ανάρτηση και οι αποφάσεις που παίρνουν είναι συχνά αποτέλεσμα μιας αλυσίδας τυχαίων επιλογών.

Η Μπλε φάλαινα το παιχνίδι γνωστό ως πρόκληση των κοινωνικών δικτύων άρχισε να κυκλοφορεί το 2016 από μια σειρά καθηκόντων , που ανατίθενται από διαχειριστές σε παίκτες διάρκειας 50 ημέρων με σκοπό την διαδικασία ολοκλήρωσης  ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ !!   ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Ωστόσο μια νέα άρρωστη πρόκληση  JONATHAN GALINDO ήρθε να ταράξει τα νερά στο διαδίκτυο  !!!

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ / ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ /     ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ / ΔΙΑΚΟΠΕΣ /

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ /ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

– ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ /ΑΝΕΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ  ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ /

                         https://www.cyberkind.gov.gr  https://cyberalert.gr   https://www.csii.gr 

NIKOLAOS  BAGINETAS
SPECIAL  CONSULTANT  SECURITY

HELLENIC MEDIA GROUP

SECURITY MEMBERS SERVICES

Το Radio Strimonika σε συνεργασία με το Hellenic Media Group ( Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο ) Ο Δημήτρης Κανναβός και ο Γρηγόρης Βερροιωτης έχουν καλεσμένο τον Δημητρη Αλεξιου ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ Ασφάλεια & Επιβίωση στη Γειτονιά – Survival & Security Neighborhood Watch

Το Radio Strimonika σε συνεργασία με το Hellenic Media Group ( Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο ) Ο Δημήτρης Κανναβός και ο Γρηγόρης Βερροιωτης έχουν καλεσμένο τον Δημητρη Αλεξιου ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ Ασφάλεια & Επιβίωση στη Γειτονιά – Survival & Security Neighborhood Watch

8o Συνέδριο security project Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο

8o Συνέδριο security project Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο
View online
Δημιουργούμε Σήμερα,
το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο !

Με κεντρικό τίτλο “Δημιουργούμε Σήμερα, το Ασφαλές Περιβάλλον του Αύριο” το Security Project 2021 έχει στόχο να αναδείξει τις πολιτικές, τις διαδικασίες, τις τεχνολογίες  και τις ολοκληρωμένες λύσεις που αναπτύσσονται για την ασφάλεια και προστασία των εγκαταστάσεων, των υποδομών και των φυσικών προσώπων, με γνώμονα την μελλοντική τους βιωσιμότηταανθεκτικότητα και υψηλή απόδοση.Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι κίνδυνοι και οι απειλές, εξελίσσονται ποιοτικά και αυξάνονται ποσοτικά, για αυτό, θα πρέπει να εφαρμόζουμε πρακτικές διαχείρισης των κινδύνων με  μακρόπνοο σχεδιασμό και να αξιοποιούμε σύγχρονα  τεχνολογικά εργαλεία με μελλοντικό ορίζοντα αποτελεσματικότητας.Στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, στις κρίσιμες υποδομές, στο οικιακό και ιδιωτικό μας περιβάλλον, αλλά και στη κοινωνία ευρύτερα, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια κουλτούρα Security & Safety, με επίκεντρο την  πρόληψη, την βαθιά κατανόηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών του σήμερα και των δυνητικών κινδύνων του αύριο.Στο συνέδριο Security Project θα παρουσιάσουμε όλες εκείνες τις πτυχές μιας “futureproof” προσέγγισης για την ασφάλεια με πυλώνες όπως πάντα τις δύο θεματικές ημερίδες :Την 1η ημέρα – Πέμπτη 18 Μαρτίου – θα πραγματοποιηθεί το Security Manager Forum, ενώ την 2η ημέρα – Παρασκευή 19 Μαρτίου –  θα διοργανωθεί η ημερίδα Security Technology Day.
Δείτε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή για το Security Project 2021
1η ημέρα – Πέμπτη 18 Μαρτίου Α Future-Proof Security & Safety Strategy  Κατά την 1η ημέρα του Συνεδρίου θα διοργανωθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις με τη συμμετοχή επιστημόνων και ειδικών στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ασφάλειας,  που θα αναδείξουν τις σύγχρονες προκλήσεις στο τομέα του Security & Safety που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι εθνικές υποδομές, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί κάθε μεγέθους και κατηγορίας, αλλά και ευρύτερα οι πολίτες και η κοινωνία. Συγκεκριμένα,  θα αναλυθούν οι εξελίξεις σχετικά με τις νέες μορφές απειλών,  που σχετίζονται με την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό, το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και τη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα στο πλαίσιο μιας αντεγκληματικής πολιτικής με βλέμμα προς το μέλλον. Επιπρόσθετα,  θα παρουσιαστούν τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης των φυσικών καταστροφών με βάση την Πολιτική Προστασία, αλλά και σύγχρονες μέθοδοι και λύσεις για την Πυρασφάλεια και φυσικά την Ασφάλεια Εγκαταστάσεων
2η ημέρα – Παρασκευή 19 ΜαρτίουΤεχνολογικές Λύσεις  για Έργα Ασφάλειας με Διαχρονική ΑξίαΣτη διάρκεια του προγράμματος της 2ης ημέρας του συνεδρίου, επαγγελματίες και στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες εξελίξεις στο τομέα των τεχνολογιών που αναπτύσσονται για την ασφάλεια, εστιάζοντας σε λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των έργων καθώς και την προσαρμοστικότητα τους στις τωρινές αλλά κυρίως στις μελλοντικές απαιτήσεις που θα προκύψουν.  Με επίκεντρο τις λύσεις βίντεο – επιτήρησης, συστημάτων συναγερμού, ελέγχου πρόσβασης, περιμετρικής προστασίας και πυρανίχνευσης και συνδυασμούς όλων αυτών στο πλαίσιο του Integration, της κεντρικής διαχείρισης και των έξυπνων αυτοματισμών, θα ενημερωθούμε μεταξύ άλλων, για το πώς επηρεάζονται τα έργα και οι εγκαταστάτες των συστημάτων ασφάλειας, από το Artificial Intelligence, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού, τη τεχνολογία cloud, τις απαιτήσεις για Cyber Security και τη συμμόρφωση στο GDPR.
Δηλώστε Online Δωρεάν Συμμετοχή
Σε ποιους ΑπευθύνεταιΚάθε χρόνο, το Συνέδριο Securiy Project, απευθύνεται και το παρακολουθούν σημαντικά στελέχη από τη μεγάλη κοινότητα των επαγγελματιών του τομέα της Φυσικής Ασφάλειας από όλη την Ελλάδα.Συγκεκριμένα και φέτος, θα κληθούν να το παρακολουθήσουν :Διευθυντές και Στελέχη in-house Τμημάτων Ασφάλειας από μεγάλες Iδιωτικές Eπιχειρήσεις και Δημόσιους Οργανισμούς Επαγγελματίες Εγκαταστάτες Συστημάτων Ασφάλειας και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Υλοποίηση Τεχνολογικών ΈργωνΣτελέχη και Προσωπικό των Ι.Ε.Π.ΥΑ Στελέχη και Προσωπικό Σωμάτων ΑσφάλειαςΑκαδημαϊκοί, Επιστήμονες, Ερευνητές, Σύμβουλοι Εκπαιδευτές, Φοιτητές και Ιδιώτες με ευρύτερο ενδιαφέρον για το χώρο της Ασφάλειας.
Το συνεδριακό Event που εμπιστεύεται και συμμετέχει η αγορά και ο τομέας του security στην ΕλλάδαΣε κάθε διοργάνωση του Συνεδρίου Security Project, σημαντικοί φορείς, οργανισμοί και κυρίως πολλές ιδιωτικές εταιρίες από την αγορά των υπηρεσιών, των ηλεκτρονικών συστημάτων και των ολοκληρωμένων λύσεων για την ασφάλεια, υποστηρίζουν το συνέδριο ως χορηγοί και συμμετέχουν ενεργά, συμβάλλοντας στο περιεχόμενο του. Οι έννοιες ποιότητα και καινοτομία είναι εδώ και πολλά χρόνια βαθιά ριζωμένες στο DNA του Συνεδρίου Security Project και φυσικά του Περιοδικού Security Manager. Παραμένοντας σταθερά προσηλωμένοι στην ανάδειξη των θεμάτων ασφάλειας, με αξιοπιστία, εγκυρότητα και κυρίως με τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση και επιρροή στο συγκεκριμένο χώρο, η Smart Press και η ομάδα διοργάνωσης του συνεδρίου και έκδοσης του περιοδικού, έχουν πετύχει οι δυο αυτές οντότητες να αποτελούν τα σημεία αναφοράς για τον τομέα του Security στην Ελλάδα, κερδίζοντας την αναγνώριση, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του κλάδου και ευρύτερα της αγοράς του τομέα της ασφάλειας.

Ομιλία Ηλία Κλη, Πρέσβη ε.τ., “Η Ρωσία στην Ευρώπη και η Ελλάδα”

Πατήστε οπουδήποτε στο παρακάτω πλαίσιο για να συμμετάσχετε στην τηλε-διάλεξη

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε μέσω ΖΟΟΜ

Ο σύνδεσμος εισόδου στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ ( Join Zoom Meeting ) είναι:  

https://zoom.us/j/2463957163?pwd=SmY2Vk5XblRwSVRuRjZvajI3eHRTQT09

Έπειτα πατήστε το κουμπί “Open ZOOM Meetings”

Εναλλακτικά μπορείτε να μπείτε και με χρήση της ιστοσελίδας www.zoom.us και προσδιορίζοντας ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το Meeting ID:246 395 7163και με Passcode: 12345

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία και μέσω του συνδέσμου YouTube Live Streaming:

https://youtu.be/KIiu7mTzzQY

Όσοι παρακολουθήσουν την ομιλία δικαιούνται πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Γραμματεία ΕΛΙΣΜΕ

Παρακαλούμε πολύ να εισέρχεστε στο ΖΟΟΜ με χρήση του αληθινού σας ονόματος και όχι ψευδωνύμου.

Μέσω ΖΟΟΜ υπάρχει περιορισμός στην παρακολούθηση μόνο 100 ατόμων. Οι υπεράριθμοι μπορούν να χρησιμοποιούν το YouTube Live Streaming.