ΑΠΟΦΥΓΗ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ – ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ – ΜΕΡΟΣ Α’ & Β”

ΑΠΟΦΥΓΗ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ – ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ – ΜΕΡΟΣ Α’ & Β”

🇬🇷🇪🇺Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και προς αποφυγή διασποράς του Covid-19, η Εκπαίδευση με την Συνδιοργάνωση της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου, του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών – Π.ΔΙΚ. Π.Π. Δ.Κ. και της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας στις 8 και 9 Αυγούστου 2020 μετατρέπεται σε E-Learning 2020 με θέμα
🥋”ΑΠΟΦΥΓΗ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ – ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ – ΜΕΡΟΣ Α’ & Β”.
Εισηγητής: Apatzis Theodoros
Εκπαιδευτής Οπλοτεχνικής / Αυτοάμυνας / Αυτοπροστασίας
Σκοποβολής της Ελληνικής Αστυνομίας
Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ΙΔΑΦΚ – Π.ΔΙΚ. Π.Π. Δ.Κ. βάσει των διατάξεων του Ν.4430/2016.
Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ΑΜΕΑ
Δωρεάν Συμμετοχή.


Παρακαλούνται οι Ενδιαφερόμενοι για το Α’ΜΕΡΟΣ όπως συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα για την συμμετοχή τους, προκειμένου να τους σταλεί ο κωδικός εισόδου και η διαδικασία ένταξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης.
✅https://docs.google.com/forms/d/1WCbT8ecMA1NFpNHbn06n9YIAbvGI4EkvWox7bfWvEFg/edit
Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορούν να στείλουν SMS 📨στο 6982663821 με τα εξής στοιχεία:
✅ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:
✅Ε-ΜΑΙΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
✅ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
Oι Διοργανωτές
Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Official
Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας

«Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών»

«Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών»

Διαδικτυακό εργαστήριο:
«Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών»

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας 

Πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, τη Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

«Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών» ήταν το αντικείμενο του διαδικτυακού εργαστήριου, το οποίο διοργανώθηκε από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε σήμερα (27-07-2020) στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» 

Κατά τη διάρκεια εργαστηρίου απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κα Kate Smith, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και δείχνουμε μηδενική ανοχή στο αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας», ενώ μιλώντας για το «αόρατο» αυτό αδίκημα – όπως έχει χαρακτηριστεί- κάλεσε τα θύματα να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής, να μιλήσουν και να αναφέρουν τη βία που δέχονται. «Διακοπή του κύκλου βίας σημαίνει διακοπή του κύκλου της σιωπής», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «έως σήμερα, η βία, κυρίως κατά των γυναικών, εξακολουθεί να υπάρχει και σε μεγάλα ποσοστά, παρά την πολιτική και κοινωνική πρόοδο της κοινωνίας μας. Πρέπει να εξαλειφθούν τα στερεότυπα, να ξεπεραστεί αυτό που μέχρι τώρα θεωρείται ταμπού. Αυτό είναι ένα πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, αλλά πάνω απ’ όλα αφορά προσωπικές συμπεριφορές και επιλογές». Καταλήγοντας σημείωσε: «ότι στόχος των αστυνομικών που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας είναι να αντιμετωπίζουν καθεμία από τις αναφερόμενες περιπτώσεις και κάθε θύμα με τη μέγιστη επαγγελματική ευθύνη»

Η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρθηκε στη μακρά συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, όπως και στην αναγκαιότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών και στον τομέα της ενδοοικογενειακής βίας. Σημείωσε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες συμβάλλουν σημαντικά, εκτός των άλλων, και στην οικοδόμηση στελεχιακού δυναμικού για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.

Η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αναγνώρισε την αποτελεσματικότητα των ελληνικών Αρχών στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, ενώ περαιτέρω αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων Φορέων.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Η ενδοοικογενειακή βία ως φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις αρνητικού κοινωνικού ζητήματος τόσο ευρωπαϊκά όσο και διεθνώς, προβάλλοντας επιτακτική τη συμμετοχή Φορέων Επιβολής του Νόμου και την ανάπτυξη αγαστών συνεργασιών για την αποτελεσματική και αποφασιστική αντιμετώπισή του. 

Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως γυναίκες, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, παγιδεύονται στα δίχτυα της ενδοοικογενειακής βίας και οι ανύπαρκτες πολλές φορές διέξοδοι καταγγελίας του προβλήματος λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες.

H Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία με τη συνδιοργάνωση του σημερινού διαδικτυακού εργαστηρίου επεκτείνουν την επωφελή ανταλλαγή γόνιμων ιδεών και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ενδοοικογενειακής βίας και συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί, με ιδιαίτερη στόχευση σε περίοδο ιδιαζουσών κοινωνικών συνθηκών, όπως η πανδημία του Κορωνοϊού.
Η εκπαίδευση και η ολιστική ενημέρωση και κατάρτιση των στελεχών μας πραγματοποιείται ήδη με απτά αποτελέσματα ως προς το χειρισμό σχετικών καταγγελιών και την παροχή ορθών κατευθυντήριων οδηγιών προς τα θύματα. Επίσης, η διαρκής ενημέρωση και η δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας πολιτών, θυμάτων και φορέων, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος απήχησης συνιστά διαρκή μας μέριμνα και στόχευση.»

Στο σεμινάριο, που αποτελείτο από δυο μέρη, αναπτύχτηκαν θεματολογίες που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία εναντίον γυναικών, ατόμων με αναπηρίες και ηλικιωμένων, ενώ, μεταξύ άλλων, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση, την αξιολόγηση κινδύνου, το χειρισμό των υποθέσεων, στην υποστήριξη επιζώντων, στα εργαλεία επικοινωνίας και στη συνεργασία πολλαπλών Οργανισμών.

Συμμετείχαν, στο πρώτο μέρος, αστυνομικοί από το Τμήμα και τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Αξιωματικοί Υπηρεσίας Αστυνομικών Τμημάτων και στελέχη της Βρετανικής Αστυνομίας. Επίσης, συμμετείχε η Εισαγγελέας Ενδοοικογενειακής Βίας της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείου Αθηνών κα Γεωργίου Αντωνία και η Αντιεισαγγελέας του Πρωτοδικείου Αθηνών κα Μαρία Αγγελούδη, καθώς και Βρετανή Εισαγγελέας, αρμόδια για θέματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας.

Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν εκπρόσωποι κρατικών Φορέων της χώρας καθώς και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των δύο χωρών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας. 

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Neil Smithson.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. – ΙΔΑΦΚ (P.N. C.P. – C.M. SCE).

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. – ΙΔΑΦΚ (P.N. C.P. – C.M. SCE).

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΙΔΙΩΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (P.N. C.P. – C.M. SCE).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνοδών Ασφάλειας ( ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνοδών Ασφάλειας ( ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α)

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Τριτώνει το καλό!!!Η αρχή έγινε στην όμορφη Πάφο με την αδελφοποίηση του συνδέσμου μας με το Πανελλήνιο Σωματείο Ασφάλειας Προσώπων Υποδομών Χρηματαποστολών Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Στην συνέχεια πήγαμε στα Χανιά όπου έγινε η αδελφοποίηση μας με το Σωματείο Εργαζομένων Ι.Ε.Π.Υ.Α. Δυτικής Κρήτης.

Το καλό θα τριτώσει!!! Πολύ σύντομα θα γίνει αδελφοποίηση του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α. με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνοδών Ασφάλειας ( ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α.). Η αδελφοποίηση θα γίνει στην πανέμορφη μας Κύπρο. Θα καλωσορίσουμε στην Κύπρο τον πρόεδρο κύριο Νικόλαο Πιπέρογλου και τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α.

Είναι μεγάλη τιμή για τον σύνδεσμο μας αυτές οι τρείς αδελφοποιήσεις με τα ΑΔΕΛΦΙΑ μας από την Ελλάδα. Μέσα από αυτές τις αδελφοποιήσεις θέλουμε όλες οι πλευρές να κάνουμε ότι καλύτερο για το επάγγελμα μας σε Κύπρο και Ελλάδα. Το ότι σαν σύνδεσμος δώσαμε το παρών μας σε εργατική ημερίδα στα Χανιά της Κρήτης ήταν για εμάς μεγάλο κέρδος αφού προσπαθούμε σιγά σιγά να υλοποιήσουμε αρκετά πράγματα που τέθηκαν στην εργασιακή ημερίδα.

*Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την αδελφοποίηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνοδών ασφάλειας και με ένα σεμινάριο για την ασφάλεια. Ήδη ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α. κύριος Νικόλας Πιπέρογλου μας απάντησε θετικά να είναι ένας από τους ομιλητές και θέλουμε και δημόσια να τον ευχαριστήσουμε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.

ΑΕΑ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ενημερωτικές ημερίδες, εκδηλώσεις και συνέδρια για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020

ΑΕΑ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ενημερωτικές ημερίδες, εκδηλώσεις και συνέδρια για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ενημερωτικές ημερίδες, εκδηλώσεις και συνέδρια για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο κύκλος (215) ενημερωτικών ημερίδων, εκδηλώσεων και συνεδρίων με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019–2020. 

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ενημερωτικές ημερίδες,  εκδηλώσεις και συνέδρια: 

Α/ΑΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ/ΦΟΡΕΑΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
1Σεμινάριο σε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας04/07/2019
2Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας – Πρεσπών – Εορδαίας – Κατασκήνωση Θηλέων Φλώρινας10 /07/2019
33ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου13/07/2019
4Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς Ηρακλείου13/07/2019
5Οργανισμός “Κοινωνική Ενσωμάτωσή”-Επίσκεψη Α.Μ.Α.02/08/2019
6Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για τον πολιτισμό “ΕΛΑΤΗΡΙΟ”18/08/2019
7Ιερά Μητρόπολη Σταυρουπόλεως – Νεαπόλεως – Κατασκήνωση Ποσείδι Χαλκιδικής29/08/2019
8Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής05/09/2019
91ο Δημοτικό Σχολείο Πολύγυρου Χαλκιδικής24/09/2019
105ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (2 ενημερώσεις)01/10/2019
119ο Γενικό Λύκειο Πειραιά02/10/2019
121ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Φαλήρου (2 ενημερώσεις)03/10/2019
132ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού04/10/2019
141ο Γυμνάσιο Πειραιά07/10/2019
152ο Γυμνάσιο Πολίχνης Θεσσαλονίκης8/10/2019
163ο Γυμνάσιο Ζωγράφου08/10/2019
17Γυμνάσιο Γενναδείου Σχολής09/10/2019
183ο Γενικό Λύκειο Νίκαιας (2 ενημερώσεις)09/10/2019
19Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού09/10/2019
202ο Γυμνάσιο Καισαριανής10/10/2019
21The European Media Coach Initiative10/10/2019
22Σύνδεσμος Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Δήμου Θερμαϊκού11/10/2019
23Κολυμβητικός Όμιλος Ποσειδώνα Ιλισίων (2 ενημερώσεις)12/10/2019
24Κοινωνική Υπηρεσία Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά12/10/2019
251ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων14/10/2019
26Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Δραπετσώνας14/10/2019
2710ο Γυμνάσιο Περιστερίου (2 ενημερώσεις)15/10/2019
282ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης16/10/2019
29Επίσκεψη εισαγγελέων κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Επιμόρφωσης17/10/2019
30Μουσείο ΟΤΕ (2 ενημερώσεις)18/10/2019
31107ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης21/10/2019
32Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης21/10/2019
3313ο Γυμνάσιο Περιστερίου (2 ενημερώσεις)23/10/2019
342ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης24/10/2019
357ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης01/11/2019
363ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης01/11/2019
379ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας01/11/2019
385ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας01/11/2019
39Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης04/11/2019
4049ο Γυμνάσιο Αθηνών04/11/2019
4143ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά05/11/2019
426ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα06/11/2019
434ο – 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας06/11/2019
44Αθλητικός Όμιλος ΑΘΗΝΑ06/11/2019
45Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Ελληνικού Στρατού-Επίσκεψη Α.Μ.Α.07/11/2019
461ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών08/11/2019
471ο &2ο Δημοτικό Σχολείο Ραιδεστού Θέρμης09/11/2019
48Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού11/11/2019
4920ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω12/11/2019
501ο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου12/11/2019
51Γυμνάσιο – Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Μακρακώμης13/11/2019
52Γυμνάσιο – Λύκειο Σπερχειάδας13/11/2019
53Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας13/11/2019
54Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου13/11/2019
551ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου13/11/2019
561ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας14/11/2019
575ο Ετήσιο Συνέδριο “ICT Security World”14/11/2019
58Γυμνάσιο Αφάντου15/11/2019
59Γ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»15/11/2019
60Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς16/11/2019
61Εταιρεία Περιφερειακής Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Εφήβων “Τηλέμαχος”18/11/2019
62Σεμινάριο Παντείου Πανεπιστημίου: Έγκλημα και Κινηματογράφος: Ζ Κύκλος19/11/2019
63Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Ζωγράφου20/11/2019
64Δημοτικό Σχολείο Νέων Επιβατών20/11/2019
65Εφετείο Αθηνών21/11/2019
662ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης – Επίσκεψη Α.Μ.Α.21/11/2019
6743ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης21/11/2019
68Μουσείο ΟΤΕ22/11/2019
693ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής22/11/2019
704ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής25/11/2019
71Πολυεθνικό Κέντρο Κιλκίς26/11/2019
7210ο Γυμνάσιο Αχαρνών27/11/2019
7320ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω27/11/2019
74Β΄ Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ27/11/2019
7558ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών28/11/2019
76Λύκειο Λάλα-Τηλεδιάσκεψη29/11/2019
772ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μηχανιώνας29/11/2019
7826ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου01/12/2019
79Ίδρυμα Ανηλίκων Πειραιά02/12/2019
804ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικό Σχεδιασμού Αττικής02/12/2019
81Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρας02/12/2019
822ο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου02/12/2019
83Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών &Βαρήκοων Θεσ/νικης02/12/2019
845ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης03/12/2019
854ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού04/12/2019
8615ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου- Επίσκεψη Α.Μ.Α.04/12/2019
87Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή04-05/12/2019
882ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου05/12/2019
894ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου09/12/2019
902ο Γυμνάσιο Αλίμου09/12/2019
912ο Γυμνάσιο Κατερίνης09/12/2019
92Φιλολογική Στέγη Πειραιώς10/12/2019
93Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας10/12/2019
9411ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών10/12/2019
95Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Παντείου Πανεπιστημίου – Επίσκεψη Α.Μ.Α.11/12/2019
961ο ΕΠΑ.Λ. Γλυφάδας11/12/2019
97Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας11/12/2019
9810ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου11/12/2019
99Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας12/12/2019
1002ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων12/12/2019
1012ο Γυμνάσιο Αχαρνών12/12/2019
102Μουσείο ΟΤΕ13/12/2019
103Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 18ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών16/12/2019
1043ο Γυμνάσιο Βύρωνα17/12/2019
105DPO Network Meeting18/12/2019
1066ο Γυμνάσιο Ιλίου18/12/2019
1071ο Γυμνάσιο Λαγκαδά18/12/2019
108Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ισραηλίτικης Κοινότητας18/12/2019
1091ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κερατσίνι19/12/2019
11012ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης20/12/2019
1111ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου08/01/2020
112Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά09/01/2020
11310ο ΓΕΛ Πειραιά10/01/2020
1142ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας10/01/2020
1153ο Γυμνάσιο Συκεών Θεσσαλονίκης10/01/2020
116Κέντρο Πρόληψης “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” – ΟΚΑΝΑ12-13/01/2020
117Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-Επίσκεψη Α.Μ.Α.13/01/2020
118Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης13/01/2020
11939ο Γενικό Λύκειο Αθηνών15/01/2020
1203ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων16/01/2020
121Ενιαίο Λύκειο Καλυβίων Θορικού16/01/2020
122Γυμνάσιο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης16/01/2020
123Μουσείο ΟΤΕ17/01/2020
124Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Χαλκιδικής – Λύκειο Αρναίας17/01/2020
1257ο Γυμνάσιο Νίκαιας21/01/2020
12615ο ΓΕΛ Πειραιά21/01/2020
1273ο Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης21/01/2020
1283ο ΓΕΛ Κερατσινίου22/01/2020
1291ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού22/01/2020
130Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης22/01/2020
13144ο και 152ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών23/01/2020
1321ο Δημοτικό Σχολείο Κρηνίδων Καβάλας – Τηλεδιάσκεψη23/01/2020
133ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου23/01/2020
134ΓΕΛ Σορώνης Ρόδου – Τηλεδιάσκεψη24/01/2020
135Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου26/01/2020
1362ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου27/01/2020
1374ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής – 1ο&2ο Γυμνάσιο Ελληνικού28/01/2020
1382ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης28/01/2020
139Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου28/01/2020
140Δημοτικό Σχολείο Αγιάσματος – Πηγών28/01/2020
141Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού28/01/2020
142Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς28/01/2020
143Δημοτικό Σχολείο Κεραμωτής Καβάλας28/01/2020
1442ο Δημοτικό Σχολείο Κρηνίδων Καβάλας-Τηλεδιάσκεψη29/01/2020
145Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑ.Λ. Κερατσινίου Αττικής29/01/2020
1467ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας31/01/2020
147Εκπαιδευτήρια ¨Ο Απόστολος Παύλος¨31/01/2020
148Μοντεσσοριανά Σχολεία/ Παιδαγωγική Πρωτοπορία03/02/2020
1493ο Γενικό Λύκειο Παλαιού Φαλήρου-Επίσκεψη Α.Μ.Α.04/02/2020
1502ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών04/02/2020
151Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αγίου Δημητρίου05/02/2020
1523ο Γυμνάσιο Ελευσίνας05/02/2020
153Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος»05/02/2020
154Μουσείο ΟΤΕ07/02/2020
1551ο Γενικό Λύκειο Ελληνικού10/02/2020
15610ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης10/02/2020
1578ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου11/02/2020
1583ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου11/02/2020
1595ο Γυμνάσιο Καβάλας11/02/2020
1601ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης11/02/2020
161Δημοτικό Σχολείο ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης11/02/2020
1622ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου11/02/2020
163Μουσείο Ακρόπολης11/02/2020
164Πολεμικό Μουσείο11/02/2020
165Μουσείο ΟΤΕ11/02/2020
166Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας11/02/2020
167Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί11/02/2020
168Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου11/02/2020
169Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης11/02/2020
1704ο ΠΕΚΕΣ Αττικής12/02/2020
1718ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα12/02/2020
1721ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου12/02/2020
1737ο Νηπιαγωγείο Νάουσας12/02/2020
1742ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας13/02/2020
175Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης14/02/2020
176100ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης14/02/2020
177Σχολή Επιστημών/ Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής15/02/2020
1782ο Γενικό Λύκειο Θέρμης «Γιώργος Ιωάννου»17/02/2020
179Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης18/02/2020
1806ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης18/02/2020
1813ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας19/02/2020
182Σύλλογος Γονέων και Μαθητών 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης19/02/2020
1831ο Επαγγελματικό Λύκειο Σταυρούπολης19/02/2020
184Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης20/02/2020
1856ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου21/02/2020
18632 Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης21/02/2020
187«Δημωφέλεια» Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας22/02/2020
188Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης24/02/2020
1891ο Επαγγελματικό Λύκειο Νεάπολης24/02/2020
190Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Μυλοτόπου Γιαννιτσών25/02/2020
191Δημοτικό Σχολείο Αχλαδοχωρίου Γιαννιτσών25/02/2020
192Δημοτικό Σχολείο ΔΕΛΑΣΑΛ25/02/2020
193Σύλλογος Γονέων και Μαθητών 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου26/02/2020
194Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης27/02/2020
1951ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου28/02/2020
1964ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης28/02/2020
197Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου Νάξου – Τηλεδιάσκεψη03/03/2020
1982ο Δημοτικό Σχολείο Μηλέων -Καλών Νερών-Κορώττης – Τηλεδιάσκεψη03/03/2020
199Β΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού 03/03/2020
200Δημοτικά Σχολεία Χανίων05/03/2020
201Γυμνάσια – Λύκεια Χανίων05/03/2020
202Χανιά – Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου05/03/2020
203Γυμνάσιο Λύκειο Βάμου06/03/2020
204Βρύσες Δήμου Αποκόρωνα06/03/2020
2053ο Γυμνάσιο Αλίμου06/03/2020
206Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Θήρας – Τηλεδιάσκεψη09/03/2020
2071ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων (2 ενημερώσεις)10/03/2020
208Πατριαρχική Σχολή Κρήτης – Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Χανίων – Τηλεδιάσκεψη14/04/2020
209Μοντεσσοριανά Σχολεία – Τηλεδιάσκεψη23/04/2020
2105th Data Privacy & Protection 202017/6/2020
211Πολεμική Αεροπορία/ Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης18/06/2020
212Πολεμική Αεροπορία/ Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης25/06/2020
213Σχολή Οικονομικού Σώματος Στρατού Ξηράς26/06/2020
214Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών02/07/2020
215American – Hellenic Chamber of Commerce «Ο θετικός αντίκτυπος για την οικονομία και τις επενδύσεις μετά την έξοδο της Ελλάδας από τη λίστα 301»03/07/2020

Τις ημερίδες παρακολούθησαν εισαγγελείς, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές, επαγγελματίες και όσοι επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης, τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου, αλλά και τις σύγχρονες μορφές του κυβερνοεγκλήματος και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα. 

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας. 

Οι θεματολογίες διαφοροποιήθηκαν ανάλογα με το κοινό και αφορούσαν: 

 • την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
 • αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου:
 • Τρέχουσες κυβερνοαπειλές, ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων και τρόποι αντιμετώπισης,
 • Κακόβουλες επιθέσεις σε πληροφοριακά συστήματα και ιστότοπους (hacking) – προσέγγιση και αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας,
 • Ανάλυση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου,
 • Βασικές αρχές κατά τη συλλογή ψηφιακών αποδεικτικών στοιχείων,
 • Προσωπικά δεδομένα,
 • Κακόβουλο λογισμικό,
 • Πειρατεία λογισμικού,
 • Διαδικτυακές Απάτες,
 • Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων – Sexting,
 • Διαδικτυακός εκφοβισμός,
 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Διαδικτυακά παιχνίδια,
 • Εθισμός στο διαδίκτυο,
 • Διαδικτυακές αγορές.
 • μέτρα προστασίας και 
 • προληπτικές δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι, λόγω του Covid-19, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, δημιούργησε φυλλάδια που αφορούσαν στα μέτρα προφύλαξης για τις επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους. 

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενημέρωσε παιδιά, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (my-school) για θέματα τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Μηνιαία δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Μηνιαία δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Για τον μήνα Ιούνιο 2020 ο συνοπτικός απολογισμός του έργου των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας περιλαμβάνει:

(9.323) συλλήψεις ατόμων, από τα οποία:

 •    720 για κλοπές – διαρρήξεις,
 •      70 για ληστείες,
 • 1.414 για ναρκωτικά,
 •      83 για απάτες-πλαστογραφίες,
 •      11  για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

(21) εξαρθρώσεις εγκληματικών κυκλωμάτων, από τα οποία:

 • 4 για διακεκριμένες κλοπές,
 • 3 για ληστείες,
 • 3 για κλοπές – διαρρήξεις και
 • 8 για ναρκωτικά. 

(2.879) εξιχνιάσεις εγκλημάτων, από τα οποία:

 • 751 για κλοπές – διαρρήξεις,
 •   36 για ληστείες,
 • 829 για ναρκωτικά.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Αναλυτικός Πίνακας Δραστηριότητας

Συνελήφθησαν (9.323) άτομα, από τα οποία:

 •     720 για κλοπές – διαρρήξεις,
 •       70 για ληστείες,
 •  1.414 για ναρκωτικά,
 •       83 για απάτες-πλαστογραφίες,
 •       11 για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας,
 •     531 για καταδικαστικές αποφάσεις,
 •  2.816 για νομοθεσία περί αλλοδαπών και
 •  3.678 για διάφορα αδικήματα.

Εξαρθρώθηκαν (21) εγκληματικά κυκλώματα, από τα οποία:

 • 8 για διακίνηση ναρκωτικών 
 • 4 για διακεκριμένες κλοπές,
 • 3 για ληστείες,
 • 3 για κλοπές – διαρρήξεις,
 • 2 για απάτη,
 • 1 για κλοπές και αρπαγές τσαντών.

Εξιχνιάστηκαν (2.879) εγκλήματα, από τα οποία:

 •    751 για κλοπές – διαρρήξεις,
 •      36 για ληστείες,
 •    829 για ναρκωτικά
 •        5 για ανθρωποκτονία και
 • 1.258 για διάφορα αδικήματα.

Κατασχέθηκαν, ενδεικτικά:

 • Κάνναβη:       285 κιλά και  781 γραμμάρια περίπου 
 • Κοκαΐνη:            2 κιλά και  659 γραμμάρια περίπου 
 • Ηρωίνη:           29 κιλά και  832 γραμμάρια περίπου
 • Δενδρύλλια κάνναβης:    10.219 
 • Δισκία ναρκωτικών:        11.723 
 • Χρηματικό ποσό:          846.201 ευρώ περίπου 
 • Μαχαίρια, γκλοπ κ.λπ.:         285 
 • Κυνηγετικά όπλα:                 134 
 • Υποπολυβόλα-πολεμικά τυφέκια, πιστόλια-περίστροφα, replica, κρότου κ.λπ.:                                  435 
 • Φυσίγγια, σφαιρίδια κ.λπ.:  19.703 
 • Είδη λαθρεμπορίου (καπνός και τσιγάρα): 153.420 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, περίπου 5 τόνοι και 89 κιλά λαθραίου καπνού και 97.240 πακέτα λαθραίου καπνού.
 • Είδη παρεμπορίου:  5.077.550

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις του μηνός Ιουνίου 2020:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ :Περισσότερες από 90 μολότοφ εκτοξεύθηκαν, καθώς και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Δηλαδή απλά. Έγινε δολοφονική επίθεση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ :Περισσότερες από 90 μολότοφ εκτοξεύθηκαν, καθώς και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Δηλαδή απλά. Έγινε δολοφονική επίθεση.

Χθες, 9 Ιουλίου, ομάδες «αναρχικών», εκτός του κύριου σώματος των συγκεντρωθέντων σε πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο περί συναθροίσεων, που συζητείτο στη Βουλή, επετέθησαν με μολότοφ, ξύλα, σίδερα, πέτρες, στις αστυνομικές δυνάμεις.

Περισσότερες από 90 μολότοφ εκτοξεύθηκαν, καθώς και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Δηλαδή απλά. Έγινε δολοφονική επίθεση.

Η Αστυνομία απάντησε με κινήσεις τακτικής και χημικά ακολουθώντας ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Απάντησε τόσο αποτελεσματικά και τόσο γρήγορα, ώστε οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή, αδειάζοντας τα σακίδια και τις τσέπες από μολότοφ, για να μην συλληφθούν με αυτές. Έχουν ήδη περισυλλεγεί πάνω από 20 αχρησιμοποίητες μολότοφ.

Το σχέδιο των «αναρχικών» ήταν σαφές. Να κάψουν την πόλη, να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Οι συγκρούσεις κράτησαν περίπου μια ώρα.

Η ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης διαταράχθηκε από τα δακρυγόνα και τις συγκρούσεις. 

Όμως, με την αποτελεσματική επέμβαση της Αστυνομίας, και κυρίως με τη θέληση των συγκεντρωμένων, έγινε δυνατή η συνέχιση και ολοκλήρωσή της.

Τόσο στη συνεδρίαση της Βουλής, όσο και σε μετέπειτα δηλώσεις εκπρόσωποι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν επίμονα να φορτώσουν στην Αστυνομία τις ευθύνες για τα επεισόδια.

Κατήγγειλαν «προβοκάτσια, προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης» – Δ. Τζανακόπουλος, «απόπειρα διάλυσης του μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ» – Ν. Βούτσης, «τόση βία είχαμε καιρό να δούμε» – Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, «προβοκατόρικη στάση με αστυνομικό με walkie-talkie και πολιτικά εντός Βουλής» – Ν. Βούτσης, «κατάφωρη αστυνομική βία» – Ρ. Δούρου, «όργιο καταστολής» – Γραφείο Τύπου. 

Ανακοίνωσαν ενδεικτικό κατάλογο στελεχών που «υπέστησαν βία ή προπηλακίσθηκαν»

Επιστέγασμα. Ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Γέμισαν πάλι τον ανεμιστήρα με τη συνηθισμένη λάσπη. 

Η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, προστατεύθηκε. Διαλύθηκαν οι ομάδες με τις μολότοφ. 

Δεν υπήρξε, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, περίπτωση άσκησης βίας  σε διαδηλωτή. Δεν υπάρχει πέρα από κάποια λίστα συμμετεχόντων που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καμιά συγκεκριμένη καταγγελία, ούτε πειστήριο.

Ο κατά Βούτση «προβοκάτορας» του walkie talkie, είναι αστυνομικός σε υπηρεσία, που συντόνιζε τις δυνάμεις.

Η βία που είχε καιρό να δει ο Γραμματέας της νεολαίας, φαίνεται σε σχετικό βίντεο. Είναι η παρέμβαση, αστυνομικού, αποσπασμένου στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, που χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ». Κι ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίσθηκε και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία. Με  εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Η κατάφωρη αστυνομική βία της Ρ. Δούρου είναι μια φωτογραφία αμυχών στα πόδια, χωρίς αναφορά.

Φυσικά δεν είδε η Ρ. Δούρου, ούτε άλλος στον ΣΥΡΙΖΑ το καμένο από μολότοφ κράνος που προστάτεψε έναν αστυνομικό από τα χειρότερα. Έχει μόνο εγκαύματα στο πρόσωπο.

Το «όργιο καταστολής» είναι οι 90 μολότοφ που δέχθηκαν και η προσπάθεια της Αστυνομίας να απωθηθούν και συλληφθούν οι «αναρχικοί».

Η χθεσινή δράση της Αστυνομίας είναι μια νίκη της νομιμότητας. Προστάτεψε την πόλη. Περιφρούρησε τη συγκέντρωση. Σε πείσμα όσων φαντάζονται εκτροπές, βία και προβοκάτσιες.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τόσα ψέματα για την αστυνομία; Γιατί με κάθε ευκαιρία, αντιστρέφει την πραγματικότητα, κατασκευάζει σενάρια κατάχρησης εξουσίας και ανακαλύπτει δράσεις εναντίον του;

Τελικά τι συμβαίνει; Χρειάζεται  αναρχικούς,  βία, αναμπουμπούλα, τα φαντάσματα και τα στερεότυπα άλλων επώδυνων εποχών για να βρει εχθρό ο ΣΥΡΙΖΑ, να νομιμοποιήσει τις απόψεις του και να δικαιολογήσει τη στάση του;

Είναι μόνος του σε αυτό τον κατήφορο, στο κυνήγι και την αναβίωση του παρελθόντος. Δεν έχει η Ελλάδα καμιά πολυτέλεια να ζει στο χθες και να ξύνει υπαρκτές μεν, αλλά παλιές πληγές.

Η σελίδα γύρισε σε μια  δημοκρατία με αντιπάλους χωρίς εχθρούς, που θέλει κουράγιο, ανοχή, μέτρο, ψυχραιμία και δύναμη. 

Η σελίδα γύρισε στη λογική.

Μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Συμβουλές για ασφαλείς οικονομικές συναλλαγές Βασικές Οδηγίες

Συμβουλές για ασφαλείς οικονομικές συναλλαγές Βασικές Οδηγίες

 
 1. Αποφεύγετε να πραγματοποιείτε οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet café, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές . Προτιμήστε τον προσωπικό σας υπολογιστή ή κάποιον για τον οποίο είστε βέβαιοι για το επίπεδο ασφάλειας.
 
 2. Ως προς τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές συναλλαγές:
 
 Αλλάζετε συχνά τους κωδικούς πρόσβασης και πάντα στην περίπτωση που υποψιάζεστε ότι έχουν εκτεθεί.
 Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό πρόσβασης την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να βρεθούν και από άλλα έγγραφα
 Αποφεύγετε να έχετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης μέσα σε πορτοφόλια, τσάντες ή ατζέντες. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής τους θα διευκολύνετε πολύ τους δράστες.
 Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε περισσότερες από μια κάρτες σας.
 Μην δίνετε τον κωδικό πρόσβασης σας σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεστεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό πρόσβασης για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
 3. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας αν νομίζετε ότι κάποιος γνωρίζει τον κωδικό σας πρόσβασης στην υπηρεσία Internet banking
 
 4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» του προγράμματος περιήγησης. Η λειτουργία αυτή αποθηκεύει τους κωδικούς σας στον υπολογιστή, γεγονός που τους καθιστά έκθετους.
 
 5. Κάνετε αγορές μόνο από γνωστές εταιρείες που σας παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας. Αν κάνετε συχνά αγορές από το διαδίκτυο, χρησιμοποιείτε μια κάρτα, αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. Έτσι, αν πέσετε θύμα απάτης δεν θα χρειαστεί να ακυρώσετε όλες τις κάρτες σας.
 
 6. Φροντίστε να διατηρείτε σε υψηλό επίπεδο την ασφάλεια του υπολογιστή σας.
 Ειδικότερα:
 
 Φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά τις ενημερωμένες εκδόσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιήστε και κυρίως τις «επιδιορθώσεις ασφαλείας». Πρόκειται για προγράμματα που εκδίδουν οι εταιρείες από τις οποίες έχετε αγοράσει το λογισμικό που χρησιμοποιείτε και καλύπτουν τυχόν κενά ασφαλείας που διαπιστώθηκαν μετά την έκδοση του.
 Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από τους ιούς (antivirus) και ένα δίχτυ προστασίας (firewall), και φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά τις ενημερωμένες εκδόσεις τους. Το δίχτυ προστασίας σας προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τις πιθανές «εισβολές» που θα δεχτείτε κατά τις περιηγήσεις σας στο διαδίκτυο.
 Προστατέψτε τον υπολογιστή σας με κωδικό πρόσβασης προκειμένου να αποτρέψετε την πρόσβαση σε αυτόν μη εξουσιοδοτημένων χρηστών.
 7. Αν είστε χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails):
 
 Μην ανοίγετε τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είστε βέβαιοι. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένοι ιοί στέλνουν αντίγραφά τους σε όλες τις επαφές που υπάρχουν στο βιβλίο διευθύνσεων του υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα μπορεί να φαίνεται ότι έχει σταλεί από κάποιον γνωστό σας.
 Μην απαντάτε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία. Επίσης, μην στέλνετε ποτέ προσωπικά σας στοιχεία ή στοιχεία των συναλλαγών σας μέσω μίας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail). Είναι εύκολη η υποκλοπή των στοιχείων από τρίτα, μη εξουσιοδοτημένα άτομα.
 8. Να ενημερώνεστε για τους λογαριασμούς σας και να φροντίζετε για την ασφάλεια των προσωπικών σας στοιχείων και εγγράφων.
 
 Ειδικότερα:
 
 Ελέγχετε τακτικά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και τους λογαριασμούς των πιστωτικών καρτών σας για οποιαδήποτε ασυνήθιστη συναλλαγή ή ανάληψη και ειδοποιήστε αμέσως την τράπεζα σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε διαφορά.
 Φροντίστε να καταστρέφετε όσα έγγραφα δεν σας χρειάζονται πλέον, όπως οι πιστωτικές και τραπεζικές κάρτες που ακυρώνετε, τα αντίγραφα των λογαριασμών σας ακόμα και τις αποδείξεις που λαμβάνετε από τα Α.Τ.Μ.