Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω emails ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω emails ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω emails ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός στεφάνης ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 ”Πότε εμφανίστηκε ο μηδενικός ασθενής των Η.Π.Α. Πόσα άτομα είχαν μολυνθεί;” “Ποιο ήταν το όνομα του νοσοκομείου;” “Ίσως ο αμερικανικός στρατός έφερε την επιδημία στο Wuhan …”

 Στις 13 Μαρτίου, ο Zhao Lijian, σημερινός Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Κίνας του Υπουργείου Εξωτερικών και Εκπρόσωπος Τύπου, έστειλε tweeted τις λέξεις, ειδικά εκείνες τις ερωτήσεις, οι οποίες φαινόταν να διαπερνούν ένα τεράστιο μπαλόνι στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Γρήγορα προκάλεσε εκρηκτική αντίδραση στον τομέα της κοινής γνώμης των ΗΠΑ.

 Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η φράση του Zhao Lijian “μπορεί να είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στο Wuhan” είναι μια αβάσιμη εικασία, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει τώρα να μάθουν τον αριθμό μηδέν ασθενή και την πηγή του νέου ιού κορώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Οι πληροφορίες σχετικά με την επιδημία είναι πολύ συγκεχυμένες και πολλοί φοβούνται επειδή υπάρχουν πολλά άγνωστα που δεν έχουν επιλυθεί.

 Φυσικά, περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ζήτημα της προέλευσης του ιού θα πρέπει να αφεθεί στους επιστήμονες να διερευνήσουν και να επαληθεύσουν.

 Ωστόσο, όσον αφορά τον ιό, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και οι ειδικοί έχουν μάθει για την εκρηκτική ανάπτυξη των βιολογικών όπλων των ΗΠΑ.

 1

 Στην πραγματικότητα, η έναρξη του περιστατικού άρχισε με μια ερώτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

 Στις 11 Νοεμβρίου, τοπική ώρα, ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αναγνώρισε σε μια επιτροπή ερωτήσεων της Βουλής ότι μερικοί Αμερικανοί που φάνηκαν να έχουν πεθάνει από τη γρίπη ανιχνεύθηκαν με νέο κορωναϊό σε μεταθανάτια διάγνωση Θετική. “

 Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο διευθυντής του CDC των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε μια τέτοια αναγνώριση. Όταν μια προηγούμενη αναφορά στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξε ότι “η μεγάλης κλίμακας γρίπη στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να περιέχει άτομα που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό της κορώνας”, το CDC των Ηνωμένων Πολιτειών δεν το αναγνώρισε.

 Ο Zhao Lijian ανέβασε ένα ζωντανό βίντεο στο Twitter σχετικά με αυτήν την ερώτηση.

 Το βίντεο έδειξε ότι ο Ρετ Χάρλεϋ Ρούντα ρώτησε την Redfield κατά την ακρόαση: “Μπορεί λοιπόν να έχουμε μερικούς ανθρώπους που φαίνεται να έχουν πεθάνει από τη γρίπη, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά κοροναϊοί;” Redfield απάντησε: Ορισμένες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγιγνώσκονται πράγματι αυτόν τον τρόπο σήμερα. “

 Κατά την ακρόαση, οι Δημοκρατικοί επέκρινε τη διοίκηση για την ανικανότητά της να δοκιμάσει τον νέο ιό της κορώνας. Ο κ. Ruda αμφισβήτησε το Redfield στο πλαίσιο αυτό.

 Αυτό το βίντεο παρείχε αποδείξεις για τον Zhao Lijian, οπότε ρώτησε: “Ο σύμβουλος των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου Νόσων συνελήφθη, πότε εμφανίστηκε ασθενής στις Ηνωμένες Πολιτείες, πόσοι άνθρωποι μολύνθηκαν, ποιο είναι το όνομα του νοσοκομείου; Φέρτε την επιδημία στο Γουχάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι διαφανείς, να δημοσιοποιούν τα δεδομένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μας οφείλουν μια εξήγηση!

 Ορισμένοι πιστεύουν ότι «μπορεί να είναι ότι ο στρατός των Η.Π.Α. έφερε την επιδημία στο Wuhan» .Η φράση αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πιο αντιδραστική συναισθηματική απελευθέρωση, η οποία εστιάζεται στην τελευταία, απαιτώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι «διαφανείς και ανοιχτές στα δεδομένα».

 Πριν από αυτό, ορισμένοι Κινέζοι νέοι εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι ο αμερικανικός στρατός πέρασε τον νέο κοροναϊό στο Wuhan όταν πήγε στο Wuhan για να συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με δημόσιες εκθέσεις στην Κίνα, τα μέσα ενημέρωσης έδωσαν συνέντευξη στο νοσοκομείο Wuhan Jinyintan, το οποίο θεραπεύει αυτούς τους Αμερικανούς αθλητές, σχετικά με το θέμα των “αμερικανών αθλητών να αρρωσταίνουν”.

 Στις 20:00 στις 23 Φεβρουαρίου, ο Zhang Dingyu, διευθυντής του Νοσοκομείου Jinyintan, απάντησε ρητά στο τηλεοπτικό ρεπόρτερ του Σαββατοκύριακου: “Κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Αγώνων του Wuhan, οι πέντε ξένοι αθλητές που λάβαμε όλοι υπέφεραν από ελονοσία.” Η ελονοσία είναι ένα δάγκωμα κουνουπιών Οι ασθενείς έλαβαν μολυσματικές ασθένειες με αίμα από το Plasmodium. Τα κύρια συμπτώματα ήταν πυρετός και ρίγη, απώλεια όρεξης και καμία σχέση με νεοφθονική πνευμονία.

 Επομένως, από πολλές οπτικές γωνίες, αυτό μοιάζει περισσότερο με κάποιες απόψεις που εξέφρασε ο Zhao Lijian στη δική του πλατφόρμα φωνής. Είναι μια αντεπίθεση εναντίον κάποιων αξιωματούχων των ΗΠΑ που πρόσφατα κατηγόρησαν την Κίνα για κανένα λόγο.

 Για παράδειγμα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Robert O’Brien ανακοίνωσε στις 11 η Κίνα ότι δεν υιοθέτησε τις βέλτιστες πρακτικές στις πρώτες ημέρες της νέας επιδημίας κορώνας, αλλά αντίθετα κάλυψε την επιδημία, η οποία προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα δύο μήνες Απάντηση.

 Στις 12, ο Geng Shuang, επίσης εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, επέκρινε αξιωματούχους των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου για την «κακοποίηση της κινεζικής κυβέρνησης και των προσπαθειών του λαού για την καταπολέμηση της επιδημίας», λέγοντας ότι αυτή η προσέγγιση δεν ήταν ούτε ηθική ούτε υπεύθυνη.

 Ο Geng Shuang είπε ότι τέτοιες παρατηρήσεις δεν βοήθησαν τις εσωτερικές επιδημίες πρόληψης και ελέγχου των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι προσπάθειες της Κίνας για επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας έδωσαν στις χώρες σε όλο τον κόσμο χρόνο να ανταποκριθούν στην επιδημία.

 Ορισμένοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν στον αδελφό Dao ότι κατά τη διάρκεια της «μάχης που έπληξε» με το σημερινό κύμα αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, το άλλο κόμμα, όπως ο Pompeo, δημοσίως αναγνώρισε ότι το ψέμα είναι μια από τις ικανότητες που κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρές. Έτσι είναι συχνά αβάσιμες για εμάς. Βρώμικο νερό, πεισματάρης, και λασπωμένο το νερό. Και το διπλωματικό προσωπικό μας απάντησε με λόγους και δικαιολογίες, έτσι ώστε να κρίνουμε από τη σκηνή, βρισκόμαστε σε κατάσταση παθητικής πρόσληψης.

 Ο εμπειρογνώμονας είπε ότι η αντεπίθεση του Zhao Lijian στις Ηνωμένες Πολιτείες με κερδοσκοπικά λόγια αυτή τη φορά ήταν στην πραγματικότητα “επιστρέφοντας τον άλλο τρόπο στον άλλο”, και ανέκαμψε και τον αμερικανικό τομέα κοινής γνώμης. Αλλά αυτή η κίνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς από εμάς στη χώρα και οι αντίπαλοί μας δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτήν.

 Στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στις περιοχές κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν επίσης πολλές φωνές που οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν την αντι-επιδημία της Κίνας προκειμένου να “ρίξουν το δοχείο”. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου ότι θα περιορίσει την είσοδο επιβατών από την Κίνα. Αλλά οι επικριτές λένε ότι ο Πρόεδρος Trump έχει υποβαθμίσει τον ιό στο κοινό και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δοκιμάσει αργά.

 Είναι ακόμα ομιχλώδης για το πού ξεκίνησε η παγκόσμια πανδημία.

 Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 24 Ιανουαρίου από το διεθνώς έγκυρο ιατρικό περιοδικό “The Lancet”, που γράφτηκε από τον Huang Chaolin και άλλους συνεργάτες του νοσοκομείου Wuhan Jinyintan, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρούς ασθενείς με νέα στεφανιαία πνευμονία, θα καθορίσει το χρόνο του πρώτου ασθενούς Πιέστηκε προς τα εμπρός μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Το έγγραφο γράφτηκε από σχεδόν 30 ερευνητές σε κινεζικά ιατρικά ιδρύματα και ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς εργάζονται στον τομέα της θεραπείας ασθενών με νέα στέμματα.

 Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 13 του περιοδικού South China Morning Post στο Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που εκδόθηκαν από τα αρμόδια τμήματα του Wuhan στα τέλη του περασμένου έτους, ο χρόνος που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ο ύποπτος νέος ασθενής στεφανώθηκε ώθησε προς τα εμπρός στις 17 Νοεμβρίου.

 2

 Απαντώντας στη θέση του Zhao Lijian στο Twitter, ο Geng Shuang απάντησε στις 13, “Έχουμε επίσης παρατηρήσει ότι κατά την πρόσφατη περίοδο έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις σχετικά με την πηγή του νέου ιού της κορώνας και ορισμένοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και μέλη του Κογκρέσου έχουν δημοσιεύσει διάφορα ψεύτικα και βιοτικά στοιχεία Οι υπεύθυνες παρατηρήσεις δυσφημίζουν τις επιθέσεις στην Κίνα και είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε αυτό. “

 Ο Geng Shuang δήλωσε: “Στην πραγματικότητα, η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει διαφορετικές απόψεις για την πηγή του ιού, η Κίνα λέει αυτές τις μέρες, η Κίνα πάντα πιστεύει ότι αυτό είναι επιστημονικό ζήτημα και απαιτεί επιστημονικές και επαγγελματικές απόψεις. “.

 Πράγματι, το ζήτημα της πηγής του ιού εξακολουθεί να εξαρτάται από επιστημονικά στοιχεία.

 Ωστόσο, υπάρχουν ήδη φήμες για τους ιούς και τα αμερικανικά βιοχημικά όπλα. Πριν από λίγο καιρό, ο Σαλάμι, διοικητής των Ιρανών Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών, δήλωσε ότι ο νέος ιός στεφάνης είναι ένα είδος βιοχημικού όπλου που αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Όσοι κρατούν αυτή την άποψη δεν είναι μόνοι.

 Σύμφωνα με ρωσικές αναφορές των ΜΜΕ, πρώην μέλος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Βιολογικά Όπλα, ο πρώην εμπειρογνώμονας του σοβιετικού βιολογικού όπλου και ο ρώσος μικροβιολόγος Ιγκόρ Νικουλίν πιστεύουν ότι ο νέος ιός της κορώνας μπορεί να προέρχεται από έξω από την Κίνα.

 Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν επίσης δημόσια ότι ο νέος ιός της κορώνας ήταν δολιοφθορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Η Ρωσία αμφισβήτησε ότι ο νέος ιός της κορώνας προέρχεται από ένα μαύρο χέρι στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μια βάση. Η Ρωσία πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταμάτησαν ποτέ να ερευνούν βιολογικά όπλα. Ειδικά μετά τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών το 2001, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Χημικών Όπλων, η οποία υπεγράφη το 1972. Έκτοτε, έχει απαλλαγεί από τους περιορισμούς και έχει αρχίσει να αναπτύσσει χημικά και βιολογικά όπλα ακόμη πιο απερίσκεπτα.

 3

 Τα τελευταία χρόνια, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει πολλές αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών για τη δημιουργία στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων στις γειτονικές χώρες της.Μετά την αποσύνθεση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καθιερώσει μια βιολογική αποστολή στις γύρω περιοχές της Ρωσίας με το να βοηθήσουν τις χώρες της ΚΑΚ να αποτρέψουν βιολογικές απειλές. Το δίκτυο των εργαστηρίων έχει σχηματίσει μια ημι-τόξο περικύκλωση της Ρωσίας.

 Η Ρωσία απειλείται σοβαρά και ανησυχεί για το δίκτυο εργαστηρίων στη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν.

 Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το Υπουργείο Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας (DTRA) και οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Σαμουήλ Νουν και Ρίτσαρντ Λούγκαρ συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη ενός σχεδίου για την καταστροφή της Ρωσίας και (CWEP), το πρόγραμμα συνεργασίας βιολογικής δέσμευσης (CWEP), γνωστό και ως “Nern -Πρόγραμμα Nunn-Lugar. “

 Richard Lugar

 Σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο, το Πενταγώνο των Ηνωμένων Πολιτειών κυνηγά εμπειρογνώμονες και τεχνολογίες βιολογικών όπλων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με το πρόσχημα της πρόληψης βιολογικών απειλών και αναβαθμίζει και κατασκευάζει βιολογικά εργαστήρια υψηλής προστασίας με βάση τις βιολογικές εγκαταστάσεις που άφησε η πρώην Σοβιετική Ένωση στις χώρες της ΚΑΚ. Έλαβε πολλά ερευνητικά αποτελέσματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στον τομέα των βιολογικών όπλων.

 Το Πεντάγωνο έχει διαθέσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον προϋπολογισμό. Έκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην ανερχόμενη έρευνα σε μυστικά βιολογικά όπλα.

 Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι το βιολογικό εργαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στις χώρες της ΚΑΚ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του βιολογικού πολέμου που περιβάλλει τη Ρωσία.

 Γεωργία: Το 2011, η Υπηρεσία Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών συνεισέφερε 150 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός κεντρικού βιολογικού εργαστηρίου αναφοράς με τρία επίπεδα προστασίας στη γεωργιανή πρωτεύουσα Τιφλίδα. Ο Richard Lugar, τότε πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ, και ο Andrew Weber, ο πρώην βοηθός του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, παρευρέθηκαν στην τελετή αποκάλυψης. Το εργαστήριο έχει ονομαστεί από τότε “Lugar” μετά από τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Richard Lugar.

 Σύμφωνα με τη συμφωνία Meg, το εργαστήριο βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και η γεωργιανή κυβέρνηση δεν έχει εξουσία να την εποπτεύει. Οι ερευνητές στρατιωτικής βιολογίας των ΗΠΑ και άλλοι μη στρατιωτικοί ερευνητές που εργάζονται στο κέντρο απολαμβάνουν διπλωματική ασυλία στη Γεωργία και χρησιμοποιούν διπλωματικούς διαύλους για τη μεταφορά βιολογικών υλικών.

 Στη στρατιωτική λογοτεχνία των ΗΠΑ, αναφέρεται ως “ερευνητική μονάδα που οι Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν στο εξωτερικό”. Εκτός από τη μονάδα βιολογικής έρευνας και ανάπτυξης του αμερικανικού στρατού, το εργαστήριο “Luger” της Γεωργίας συμμετέχει επίσης σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες όπως η “Western Corporation”, η “Battelle” και η “Meta”. Οι τρεις ιδιωτικοί εργολάβοι παρέχουν επίσης υπηρεσίες βιολογικής έρευνας στη CIA και σε διάφορες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

 Ο Bartel υπέγραψε επίσης δύο συμβάσεις με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Το ένα είναι ομοσπονδιακό συμβόλαιο ύψους 344,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2006 έως το 2016 και το άλλο συμβόλαιο ύψους 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2015 έως το 2026. Σύμφωνα με αυτές τις δύο συμβάσεις, ο Bartel ελέγχει επίσης το ανώτατο μυστικό βιολογικό εργαστήριο στο Fort Detrick Maryland και το Εθνικό Κέντρο Βιολογικής Αμυντικής Ανάλυσης και Έρευνας Αντιμέτρων ).

 Τα ερευνητικά προγράμματα που έχουν προτεραιότητα στο αμερικανικό μυστικό βιολογικό εργαστήριο είναι πιθανά στελέχη του ιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιολογικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορούν να μεταδώσουν το T. tumefaciens (πυρετός κουνελιού), τον άνθρακα, τη βρουκέλλωση, τον πυρετό του δάγγειου, την αιμορραγία Κριμαίας-Κονγκό Πυρετός, αφρικανική πανώλη των χοίρων, ιό Sika, ιό SARS και νυχτερίδες και μια ποικιλία εντόμων και κουνουπιών που απορροφούν το αίμα που μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες για να εκτιμηθούν οι επικίνδυνες επιπτώσεις των τοξινών αεροζόλ · να εκτιμηθεί η τοξική αποτελεσματικότητα του αδενικού ιού στα αεροζόλ, Οι δυνατότητές της ως τρομοκρατικού βιολογικού όπλου.

 Mechenikov

 Ουκρανία: Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν με επιτυχία την πρώτη επανάσταση των χρωμάτων στην Ουκρανία, ο στρατός των ΗΠΑ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία και υπέγραψε συμφωνία με την Ουκρανία για την εκ νέου εξοπλισμό βιολογικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία. Ο Οργανισμός Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε 170 εκατομμύρια δολάρια. Το πρώτο βιολογικό εργαστήριο κατασκευάστηκε στις 15 Ιουνίου 2010, με βάση το Ινστιτούτο Μηχανικής για την καταπολέμηση της πανώλης στην Οδησσό. 15 πλάσματα έχουν καθιερωθεί στο Κίεβο, Βίννιτσα, Τερνοπίλ, Ουζγκόρντ, Ντενιπετρόβσκ, Συμφερόπολη, Χερσόνη, Λβιβ, Χάρκοβο κ.α. Εργαστήριο.

 Αζερμπαϊτζάν: Το Πεντάγωνο επένδυσε περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, αναβάθμισε το δίκτυο του Βιολογικού Εργαστηρίου του Αζερμπαϊτζάν, έκτισε το Κεντρικό Βιολογικό Εργαστήριο Αναφοράς στο Μπακού το 2013 και καθιέρωσε και αναβάθμισε και μεταμόρφωσε περίπου 10 βιολογικές οθόνες σε διάφορες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν Σταθείτε.

 Ουζμπεκιστάν: Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε 130 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Ουζμπεκιστάν. Από το 2007 έως το 2016 στην Τασκένδη, το Αντζιάν, το Φεργάνα, το Ουρνγκχ, το Μπουχάρα, το Σουρκαντάρια, το Καρακάλπακ. Έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο βιολογικών εργαστηρίων στο Stan και στο Samarkand.

 Αρμενία: Χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Μείωσης Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ιδρύθηκαν βιολογικά εργαστήρια στο Ερεβάν, το Γκιούρι και το Igevan το 2016. Το Πεντάγωνο επένδυσε μόνο περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ενός βιολογικού εργαστηρίου αναφοράς στο Ερεβάν.

 Η Αρμενία είναι μία από τις κύριες βάσεις Ε & Α της μικροβιολογίας στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα αποτελέσματα της έρευνας στην Αρμενία και για τους ανθρώπινους πόρους στη μικροβιολογία, αλλά και για 14.000 στελέχη ιδιαίτερης σημασίας στην αρμενική αποθήκευση μικροβιακών καλλιεργειών (πανώλη, πυρετός κουνελιού, άνθρακας, εγκεφαλίτιδα, αφθώδης πυρετός, Αφρική Πανώλης των χοίρων κ.λπ.) έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

 Καζακστάν: Ο Οργανισμός Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Η.Π.Α. έχει επενδύσει συνολικά 170 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το Κεντρικό Βιολογικό Εργαστήριο Αναφοράς ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 με βάση το Ινστιτούτο Πλάκας Πρωτομάζων Αλμάτι στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Καζακστάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν επίσης ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ασθένεια της Κεντρικής Ασίας στο εργαστήριο.

 Το πρώην ερευνητικό ινστιτούτο για την πανώλη των Αλμάτι έχει αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό στελεχών ιού όπως είναι η πανώλη, η χολέρα, ο πυρετός των κουνελιών, ο άνθρακας και η βρουκέλλωση. Η Ρωσία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει βιολογικά εργαστήρια για να σκάψουν τοίχους στην Αρμενία και στο Καζακστάν, μέλη της οργάνωσης της συλλογικής συνθήκης για την ασφάλειά της.

 4

 Το αμερικανικό “μεγάλο φαρμακείο” δεσμεύει στενά τις ομάδες συμφερόντων των ΗΠΑ.

 Ρώσοι ειδικοί αποκάλυψαν ότι το μυστικό σχέδιο βιολογικού πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με βιοφαρμακευτικά προϊόντα, με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, που σχηματίζουν τη λεγόμενη συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την “μεγάλη φαρμακοβιομηχανία”. Αυτό το “μεγάλο φαρμακείο” ενσωματώνει στενά τα συμφέροντα των μελών του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, των στρατιωτικών συνασπισμών, των φαρμακευτικών και των στρατιωτικών βιομηχανιών.

 Οι ρωσικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν: Τα βιολογικά όπλα μπορούν επιλεκτικά και γρήγορα να καταστρέψουν την ανθρώπινη δύναμη του εχθρού και ο νικητής απλά «καθαρίζει τα σκουπίδια» στο έδαφος της κατακτημένης χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν επίσης ανθρώπους για τη διεξαγωγή βιολογικών πειραμάτων και τη διεξαγωγή μυστικών βιολογικών επιθέσεων στους κατοίκους της περιοχής.

 Στις χώρες της ΚΑΚ με αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια, εμφανίζονται συχνά επιδημικές εκρήξεις μολυσματικών ασθενειών και οι κυβερνήσεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας πρέπει να δαπανήσουν τεράστια χρηματικά ποσά για την εισαγωγή ναρκωτικών και εμβολίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο.

 Το 2018, ο πρώην υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της Γεωργίας, Ιγκόρ Γεωργάτσε, αποκάλυψε στα ΜΜΕ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν μυστικές δοκιμές σε ανθρώπους στο βιολογικό εργαστήριο “Lugar” στη Γεωργία, με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων. Ο Georgadze έδειξε επίσης σχετικά έγγραφα στα ΜΜΕ και ζήτησε από τη διοίκηση του Trump να διερευνήσει. Αυτό προκάλεσε μια αίσθηση.

 Στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να εξηγήσουν τις δραστηριότητές της στο μυστικό βιολογικό εργαστήριο της Γεωργίας.

 Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν ότι το Πεντάγωνο είναι γνωστό ότι είναι μηχανή πολέμου, όχι νοσοκομείο που ωφελεί τους ανθρώπους του κόσμου. Ερωτά τον διπλό σκοπό του εργαστηριακού δικτύου των ΗΠΑ στις χώρες της ΚΑΚ. Τα ίδια τα βιολογικά όπλα είναι μακράν τα πιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο. Μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη από μια ατομική βόμβα χωρίς να πυροβολήσει ένα μόνο βλήμα. Διαρροές που συμβαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο απειλούν ολόκληρο τον κόσμο.

 Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ήδη από το 2016 στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν πολύ να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα που υπεγράφησαν πριν από περισσότερα από 40 χρόνια και έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν την καθιέρωση της εφαρμογής Οι μηχανισμοί επαλήθευσης γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί έχουν μια σειρά από βιολογικά ερευνητικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων μας, που δεν προορίζονται για ειρηνικούς σκοπούς. “

 Το 2018, ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης στη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Οργάνωσης Συνεταιριστικής Ασφάλειας στο Almaty: «Τα τμήματα και οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας μας είναι ιδιαίτερα νευρικοί σχετικά με την εμφάνιση αυτών των βιολογικών εργαστηρίων και δεν αποκλείεται ότι αυτό χρησιμοποιείται εναντίον μας».

 Χάρη στον κ. Zhou Fan για τη συγγραφή σημαντικού περιεχομένου για αυτό το άρθρο

 Πηγή: Yidaodao / Huyidao

http://mil.news.sina.com.cn/china/2020-03-14/doc-iimxyqwa0290071.shtml?fbclid=IwAR3lBeSrHXnNHj9MySd272yKPtFOv9KPJ8h2uDTUrMVywtKcHfzLqDtJyDk

Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας <<Μείνετε στο σπίτι»

Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας <<Μείνετε στο σπίτι»

ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την μάχη

Αριθμοί που σοκάρουν. Αριθμοί που δείχνουν ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε ολόκληρο τον Πλανήτη. Στην Ιταλία μόνο το τελευταίο 24ωρο είχαμε 793 νεκρούς. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 308 χιλιάδες και οι νεκροί τις 13 χιλιάδες. Δυστυχώς μέρα με την μέρα αυξάνονται και τα κρούσματα και οι νεκροί. Κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει. Στην Ελλάδα έχουμε 530 κρούσματα και 13 νεκρούς και στην Κύπρο μας 84 κρούσματα και δυστυχώς ένα νεκρό.


Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι ότι ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ότι μιλάμε για πανδημία. Κάτω από το ρεπορτάζ για τον πρώτο νεκρό στην Κύπρο κάποιο ζώο τετράποδο έγραψε << Εύχομαι ο επόμενος να είναι Δημοσιογράφος>>. Μήπως η Αστυνομία έπρεπε να συλλάβανε αυτά τα τετράποδα; Με την ευκαιρία αυτή να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Δημοσιογραφικό κόσμο και να τους ευχηθούμε καλό κουράγιο. Η σωστή ενημέρωση σε τέτοιες στιγμές είναι μεγάλη υπόθεση. Σαν σύνδεσμος θέλουμε να παρακαλέσουμε τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα.
Εμείς σαν φύλακες ασφάλειας πηγαίνουμε στις υπηρεσίες μας ρισκάροντας να κολλήσουμε πιο εύκολα τις οικογένειες μας όπως και όλοι όσοι αναγκαστικά πρέπει να εργάζονται για να μπορείτε εσείς να είστε ασφαλείς. Σεβασμός στο σύνολο. Ας βάλουμε πάνω από όλα το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Σας παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας. Γονατιστοί σας παρακαλάμε μείνετε στα σπίτια σας για να βγούμε νικητές με αυτή την μάχη με τον αόρατο εχθρό. Οι αριθμοί προκαλούν σοκ. Κανείς μα κανείς δεν ξέρει το αύριο τι θα φέρει. Κάθε λεπτό που περνά το πρόβλημα γίνεται πιο δύσκολο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Εξάρχεια και Σεπόλια με έντεκα συλλήψεις αλλοδαπών

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Εξάρχεια και Σεπόλια με έντεκα συλλήψεις αλλοδαπών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Εξάρχεια και Σεπόλια με έντεκα συλλήψεις αλλοδαπών

Σε αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα μονοκατοικίας στα Σεπόλια βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός

Έντεκα συλλήψεις αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν χθες (19 Μαρτίου 2020) σε παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και σε μονοκατοικία στα Σεπόλια.

Στη μονοκατοικία στα Σεπόλια βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο – τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου “RPG” με μεταλλικό τρίποδο,
 • αντιαρματικό, μίας χρήσης,
 • πολεμικό τυφέκιο τύπου “Kalashnikov” με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
 • (2) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
 • (4) πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
 • πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) φυσίγγια,
 • (12) μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και
 • μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Σημειώνεται ότι το αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα, ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος (47) μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για (3) μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα (24) μέτρα με την  έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, στην ανωτέρω μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν (15) ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2), ο μεν πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν ύστερα και από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας

Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας

ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Αρρωστημένα μυαλά πάντα θα υπάρχουν.

<< Η ανθρώπινη βλακεία είναι ακατανίκητη>>. Να αγιάσει το στόμα σου κύριε Μπέρτολτ Μπρέχτ!!! Ολόκληρος ο Πλανήτης λόγω COVID -19 έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Καθημερινά μετράμε νεκρούς και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο. Σαν σύνδεσμος παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και εκεί και όπου μπορούμε να κάνουμε κάτι για το επάγγελμα μας, για τους συναδέλφους μας το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι οι αυτοτελώς εργαζόμενοι δεν δικαιούνται ανεργιακό. Καλέσαμε την Υπουργό εργασίας όπως συμπεριλάβει και τους συναδέλφους μας ιδιώτες φύλακες στην κατηγορία αυτοτελώς εργαζομένων στο σχέδιο στήριξης. Είμαστε σε επαφή καθημερινά με εταιρείες ασφάλειας και όταν ένας συνάδελφος μας μείνει χωρίς εργασία προσπαθούμε να βρει δουλειά. Σήμερα κάναμε αναφορά σε κάποιες εταιρείες που θέλουν προσωπικό.
Κάποιος με ψεύτικο προφίλ έκανε την δική του παρέμβαση. Κατηγόρησε εταιρείες και μας έκανε και συστάσεις. Θα το πούμε για πολλοστή φορά. Αρρωστημένα μυαλά πάντα θα υπάρχουν. Όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις δύσκολες στιγμές που ολόκληρη ανθρωπότητα περνά και προσπαθούμε από το πουθενά να δημιουργήσουμε προβλήματα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θέλουμε να επαναλάβουμε κάτι σημαντικό. Ο σύνδεσμος μας είχε και θα έχει αγαστή συνεργασία με όσες εταιρείες μας σέβονται. Με όσες εταιρείες είναι δίπλα στον φύλακα. Έχει ιδιοκτήτες εταιρειών που ντρέπονται να μας μιλήσουν, γιατί ενώ εμείς τους βοηθήσαμε, τους συμβουλεύσαμε, αυτοί συνεχίζουν να κάνουν αυτά που έκαναν για χρόνια τώρα. Κανένα πρόβλημα. Σε αυτό το επάγγελμα υπάρχει βρωμιά και αρκετά χτυπήματα κάτω από την μέση. Τουλάχιστον σε αυτές τις δύσκολες ώρες να καταλάβουμε όλοι την σημασία της ανθρώπινης ζωής.
Αρρωστημένα μυαλά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εμείς ξέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτός ο <<έξυπνος>> που προσπάθησε με ψεύτικο προφίλ να δημιουργήσει πρόβλημα κατάφερε να πετύχει ακριβώς το αντίθετο!!! Φάνηκε για ακόμη μια φορά ότι ο σύνδεσμος έχει και θα συνεχίσει να έχει την καλύτερη συνεργασία με όσες εταιρείες και με όσους συναδέλφους επιθυμούν συνεργασία.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.

Xρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα τα νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις σχετικά με τον κορωνοϊό

Xρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα τα νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις σχετικά με τον κορωνοϊό

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

2️⃣2️⃣ χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα τα νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις σχετικά με τον κορωνοϊό

Στήριξη επιχειρήσεων & εργαζόμενων
μέτρα για το Δημόσιο
✅ νέα μέτρα αποφυγής μετάδοσης
διευκόλυνση ασθενών
ειδικές ρυθμίσεις για ΚΥΤ

Περισσότερα ➡️ https://bit.ly/2U2h3oe

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας)

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας)

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε
εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και
από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3
στα Εξάρχεια.
Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των (20) αλλοδαπών.
Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.
Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Συνέχιση ελέγχων για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνέχιση ελέγχων για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνολικά από την  Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί (167) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (174) άτομα σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (167) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (174) άτομα ως ακολούθως:

 • την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,
 • την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη,
 • το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις,
 • την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις,
 • τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις,
 • την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις και
 • την Τετάρτη 18 Μαρτίου 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν:

 • (66) στην Αττική,
 • (29) στη Δυτική Ελλάδα,
 • (11) στη Θεσσαλία,
 • (9) στη Θεσσαλονίκη,
 • (9) στην Κεντρική Μακεδονία,
 • (8) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • (7) στο Νότιο Αιγαίο,
 • (7) στην Κρήτη,
 • (6) στη Δυτική Μακεδονία,
 • (6) στην Πελοπόννησο,
 • (6) στη Στερεά Ελλάδα,
 • (4) στο Βόρειο Αιγαίο,
 • (4) στα Ιόνια Νησιά και
 • (2) στην Ήπειρο

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στέφανος Κολοκούρης στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος

Στέφανος Κολοκούρης στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος

Στέφανος Κολοκούρης

Στις 06/02/2020, το ΚΥ.ΣΕ.Α. με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Kyriakos Mitsotakis, μου εμπιστεύθηκε την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η τιμή και η ευθύνη είναι μεγάλη!


Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος όλος αλλά και η Ελλάδα μας, περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση με το νέο ιό COVID-19.
Το Πυροσβεστικό Σώμα και εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, ώστε να κερδηθεί ΚΑΙ αυτή η μάχη !
Είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμοι για τη δική σας ασφάλεια !

Αγιασμός στις 28/02/2020, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου .

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης του Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1995 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Φοίτησε το 2002 στη Σχολή Πολιτικής Προστασίας στη Valabre της Γαλλίας, το 2003 παρακολούθησε τα Σχολεία «Τακτικές Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών» και «Αντιμετώπισης Συμβάντων με Όπλα Μαζικής Καταστροφής – FBI», το 2006 το Σχολείο «Τεχνικές Διάσωσης σε Σήραγγες» στη Γαλλία, το 2008 το Σχολείο «Σπηλαιοδιάσωσης» στην Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και το Σχολείο «Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών» στον Καναδά, το 2009 φοίτησε στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2011 παρακολούθησε το Σχολείο «Αντιμετώπισης Συμβάντων με Όπλα Μαζικής Καταστροφής», και τέλος το 2018 το Σχολείο «Εργασία σε Ύψος με Χρήση Σχοινιών-IRATA».

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον 1ο, 2ο και 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο 199-ΣΕΚΥΠΣ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων, ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων και διετέλεσε εκπαιδευτής στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του υπηρέτησε στην 1η Ε.Μ.Α.Κ., καταλαμβάνοντας ιεραρχικά διάφορες θέσεις ευθύνης για συνολικά 18 έτη και το όνομά του ταυτίστηκε με την υπηρεσία αυτή.

Τον Μάρτιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Αρχιπυράρχου και ανέλαβε Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Τον Φεβρουάριο του 2018 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά.

Τον Φεβρουάριο του 2019 προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις τόσο διάσωσης, όσο και κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών. Ενδεικτικά αναφέρονται: ο σεισμός στο Αίγιο το 1995, στην Αθήνα το 1999, στο Μαρόκο το 2003, στη Λέσβο και στην Κω το 2017, η συντριβή του αεροσκάφους «HELIOS» στο Γραμματικό Αττικής, οι πλημμύρες στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο το 2017, στο Μαντούδι και στο Προκόπι Ευβοίας το 2018, οι δασικές πυρκαγιές στη νήσο Κύθηρα και στον Κάλαμο Αττικής το 2017, στην Κινέττα Αττικής το 2018 και στην Εύβοια τα έτη 2018 και 2019.

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων

«Παράβαση της εβδομάδας»Την εβδομάδα 9 έως 15 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 22.360 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Βεβαιώθηκαν συνολικά 4.609 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (9 έως 15 Μαρτίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από (971) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (22.360) οχήματα και βεβαιώθηκαν (4.444) παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και (165) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (922), της Αττικής (604), της Κορινθίας (278), της Πιερίας (270), του Κιλκίς (227) και των Ιωαννίνων (196).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνολικά από την  Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί (122) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (127) άτομα σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (122) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (127) άτομα και συγκεκριμένα:

 • (48) στην Αττική,
 • (25) στη Δυτική Ελλάδα,
 • (10) στη Θεσσαλία,
 • (7) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • (7) στο Νότιο Αιγαίο,
 • (5) στη Δυτική Μακεδονία,
 • (5) στην Κεντρική Μακεδονία,
 • (5) στην Κρήτη,
 • (4) στην Πελοπόννησο,
 • (3) στη Θεσσαλονίκη
 • (3) στη Στερεά Ελλάδα,
 • (2) στην Ήπειρο,
 • (2) στο Βόρειο Αιγαίο και
 • (1) στα Ιόνια Νησιά

Από τις παραπάνω περιπτώσεις:

 • την Πέμπτη 12 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,
 • την Παρασκευή 13 Μαρτίου βεβαιώθηκε 1 παράβαση με 1 σύλληψη,
 • το Σάββατο 14 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις και
 • την Κυριακή 15 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ομοσπονδια Υπαλληλων Προσωπικου Ασφαλειας Ελλαδος Ανακοίνωση

Ομοσπονδια Υπαλληλων Προσωπικου Ασφαλειας Ελλαδος Ανακοίνωση

Ομοσπονδια Υπαλληλων Προσωπικου Ασφαλειας Ελλαδος

Ανακοίνωση

Κάθε εργαζόμενος έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τους κανόνες υγείας και ασφάλειας και να φροντίζει
ανάλογα με τις δυνατότητές του για την ασφάλεια και την υγεία του, καθώς και για την ασφάλεια και
την υγεία των άλλων ατόμων που επηρεάζονται από τις πράξεις ή παραλείψεις του κατά την εργασία
σύμφωνα με την εκπαίδευσή του και τις κατάλληλες οδηγίες του εργοδότη του. Για την πραγματοποίηση
αυτών των στόχων, οι εργαζόμενοι οφείλουν ειδικότερα, σύμφωνα με την εκπαίδευση τους και τις
κατάλληλες οδηγίες του εργοδότη τους, μεταξύ άλλων, να αναφέρουν αμέσως στον εργοδότη ή/και σε
όσους ασκούν αρμοδιότητες τεχνικού ασφάλειας και ιατρού εργασίας, όλες τις καταστάσεις που μπορεί
να θεωρηθεί εύλογα ότι παρουσιάζουν άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία.
Οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν ότι τα προληπτικά μέτρα που παίρνουμε για τον περιορισμό της διάδοσης
του κορωνοϊού, είναι μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι
αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών, βάζουμε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας, καθώς και την υγεία
των γύρω μας αλλά και των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Οι εργαζόμενοι προασπίζοντας ενεργά όχι μόνο την υγεία τους, αλλά και την Δημόσια Υγεία, τηρούν και
συγχρόνως διαδίδουν και μεταφέρουν στο ιδιωτικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, τις οδηγίες και τους
κανονισμούς σχετικά με την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν από τον εργοδότη την πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά
με την επιδημία από τον κορωνοϊό, αλλά και τα μέτρα που προτίθεται η επιχείρηση να πάρει, καθώς
και να απαιτούν την πλήρη εφαρμογή όλων των προληπτικών οδηγιών και μέτρων, για τον περιορισμό
της επιδημίας, όπως αναλύθηκαν παραπάνω, καθώς και επιπλέον μέτρων που προτείνονται από τους
αρμόδιους φορείς.
Οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας καθοριστικά στην πρόληψη για τον περιορισμό της επιδημίας, καλούνται
στη σχολαστική τήρηση και εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων φορέων (ΕΟΔΥ, ΓΓΠΠ κ.λπ.) όχι μόνο
κατά τη διάρκεια του εργάσιμου χρόνου, αλλά στο σύνολο της ιδιωτικής και κοινωνικής τους ζωής.

Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις» που εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα  «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις»  που εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα
«Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις»
που εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα

Τον Φεβρουάριο του 2020 βεβαιώθηκαν συνολικά (14.768), ενώ από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (100.713) παραβάσεις

Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα.

Τον Φεβρουάριο του 2020 βεβαιώθηκαν συνολικά (14.768) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • (3.149) για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,
 • (6.881) για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
 • (1.965) για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
 • (1.531) για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,
 • (838) για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους,
 • (233) για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και
 • (171) για ηχορύπανση από οχήματα.

Από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (100.713) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • (18.479) για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,
 • (50.897) για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
 • (13.450) για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
 • (10.729) για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,
 • (   4.251) για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους,
 • (   1.340) για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και
 • (   1.567) για ηχορύπανση από οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

Οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.