Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε νέες δηλώσεις που έκανε, καταδίκασε τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε νέες δηλώσεις που έκανε, καταδίκασε τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε νέες δηλώσεις που έκανε, καταδίκασε τη στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και την αυξανόμενη ένταση των προκλήσεων από πλευράς της Άγκυρας.

«Δεν μπορεί να είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και να μην σέβεται μια άλλη χώρα μέλος της Συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Μενέντεζ στη συνέντευξη που παραχώρησε και στη Real News.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μενέντεζ:

H Toυρκία συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις και με μια κλικακούμενη επιθετική ρητορική. Φοβάστε ένα θερμό επεισόδιο;

«Ένας από τους πολλούς λόγους που πιστεύουμε ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο δεν είναι μόνο προκλητικές, αλλά και επικίνδυνες γιατί η Ελλάδα, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά της ύδατα, και έχει δείξει μεγάλη εγκράτεια.

Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαι αντίθετος στο να πουληθούν στην Τουρκία πιο προηγμένα F-16, καθώς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να λειτουργεί ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να μην σέβεται τον γείτονά της, στην προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα, (με ένα τρόπο που αναγνωρίζει τη διεθνή τάξη), επομένως πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Εκτιμάτε ότι θα υπάρξει παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση θερμού επεισοδίου;

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι πολύ ικανός να παρέμβει, αλλά όταν πρόκειται για σύγκρουση είναι ήδη πολύ αργά. Πρέπει να αποφύγουμε μια σύγκρουση και πρέπει να καταστήσουμε σαφές ποιος είναι ο επιτιθέμενος εδώ. Μερικές φορές το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά και από τις δύο πλευρές να ηρεμήσουν.

Εάν η μία πλευρά είναι αυτή που εισβάλλει συνεχώς στον εναέριο χώρο σας, εάν η μία πλευρά είναι αυτή που εισβάλλει στα χωρικά σας ύδατα, εάν η μία πλευρά είναι αυτή που μιλά απειλητικά, τότε είναι ξεκάθαρο. Δεν καλούνται και οι δύο πλευρές, καλείται η πλευρά που δρα με αυτό τον τρόπο και σε αυτήν την περίπτωση είναι η Τουρκία».

Μέχρι σήμερα Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Κογκρέσο έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και στάση στην ελληνοτουρκική διένεξη.

«Αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα όπου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει διαφορετική άποψη από το Κογκρέσο, αλλά το Κογκρέσο έχει έναν ισχυρό λόγο επειδή το Κογκρέσο είναι αυτό που τελικά εγκρίνει τον προϋπολογισμό για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και για την εξωτερική βοήθεια, το Κογκρέσο είναι που τελικά καθορίζει τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού και όσον αφορά την έγκρισή τους αυτή είναι η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία είχα το προνόμιο να προεδρεύω, που έχει δικαιοδοσία για τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού. Ναι, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μερικές φορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι και η τελική».

Υπάρχει μια αίσθηση ότι οι ΗΠΑ για τα δικά τους συμφέροντα κρατούν μια στάση Πόντιου Πιλάτου στα ελληνοτουρκικά γιατί στόχος τους είναι οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάτι που θα είναι μια αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα.

«Αυτή μπορεί να είναι η άποψη ορισμένων. Αν ήμασταν ουδέτεροι, δεν θα είχαμε υπογράψει μια μεγάλη διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας που διευρύνει το αμερικανικό αποτύπωμα ασφαλείας στην Ελλάδα. Η Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα, η συνέχιση της επέκτασης της βάσης της Σούδας, μια σειρά από στρατιωτικές δεσμεύσεις και προετοιμασίες, η πώληση στρατιωτικών όπλων καθώς και η νομοθεσία που εμβαθύνει τη σχέση μας και μιλάει για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είδα τον Ερντογάν να καλείται στο Κογκρέσο για να δώσει μια ομιλία, είδα τον Μητσοτάκη. Λοιπόν, νομίζω ότι αυτή είναι μια δήλωση εξαιρετικής σχέσης που έχουμε, η πιο στενή, καλύτερη και βαθύτερη σχέση που είχαμε εδώ και πολλά χρόνια».

πηγη pronews.gr

Ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην Κεντρική Ασία

Ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην Κεντρική Ασία

Γράφει ο Πάρις Θασίτης, Αναλυτής ΚΕΔΙΣΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τι γνωρίζουμε για την «Τουρκική Ιστορική Θεώρηση»; Λίγα πράγματα. Άλλωστε ο εμπνευστής της και ιδρυτής της Τουρκίας απεβίωσε το 1938. Η δε Τουρκία έχει αλλάξει προφίλ και προσανατολισμό: κοιτάει προς Ανατολάς. Πλέον μιλάμε για την περίφημη Τουρκο-Ισλαμική σύνθεση. Ήταν το 1932, όταν έλαβε χώρα το πρώτο, θεσμικά οργανωμένο, Συνέδριο Τουρκικής Ιστορίας  στην Άγκυρα, υπό την Αιγίδα του Κεμάλ Ατατούρκ. Ανάμεσα στα «συμπεράσματα» του Συνεδρίου, ήταν η περίφημη αναζήτηση των τουρκικών ριζών στις ερημιές της Κεντρικής Ασίας. Οι Τούρκοι ήταν ένας αρχαίος πολιτισμός-οι πραγματικοί πρόγονοι των Χετταίων- που είχαν διδάξει σε όλους τους σύγχρονους Ευρωπαίους τις τέχνες και τις επιστήμες[1] (!). Η Τουρκία τότε κοίταζε στα δυτικά, αλλά παράλληλα έπρεπε να βρει κάτι ισχυρό, να εξοβελίσει το ενοχλητικό ισλαμικό παρελθόν. Ένας Τούρκος πέραν του Ισλάμ, με φυλετικές αναφορές και υπεριστορικά οράματα. Αυτή ήταν η κατάσταση τον Μεσοπόλεμο.

Μετά και με την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ το 1990-1991, η Τουρκία απέκτησε και άλλου τύπου ανησυχίες. Με τον Τουργκούτ Οζάλ Πρόεδρο της χώρας, η Τουρκία μιλάει για ενότητα των τουρκογενών λαών (και) στη βάση του Ισλάμ. Η Τουρκία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια ομοσπονδία των εθνοτήτων στη βάση του Ισλάμ, ενώ ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων θα έπρεπε να περιοριστεί. Δεν έζησε και πολύ όμως για να αποκτήσει ελπίδες το όραμά του. Σήμερα όμως, υπό την Προεδρία του Ερντογάν, έχουμε μία σύζευξη των δύο οραμάτων: ενός ρατσιστικού παντουρανισμού και μιας τουρκοισλαμικής σύνθεσης[2].

1) Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από την δεκαετία του 1990, η Τουρκία δραστηριοποιείται εντονότατα στην Κεντρική Ασία. Με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Τουρκία άρχισε να δραστηριοποιείται εντονότατα στις τουρκόφωνες κεντροασιατικές δημοκρατίες. Η περιοχή θεωρήθηκε (και δικαίως) πολύ σημαντική, μιας και περιέχει σημαντικότατα κοιτάσματα πετρελαίου και το 40% των παγκόσμιων κοιτασμάτων ουρανίου. Στην περιοχή συγκρούονται: Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιράν, με την Τουρκία να εισέρχεται δυναμικά εξυπηρετώντας από την αρχή, με «διακριτικό» τρόπο τα δυτικά συμφέροντα. Μία σουνιτική δύναμη, θα μπορούσε (χωρίς τις ακρότητες της Σαουδικής Αραβίας) να αντιμετωπίσει την επιρροή του Ιράν, που είναι δύναμη πιο εχθρική στα αμερικανική συμφέροντα. Επί της ουσίας, καλύφθηκε ένα κενό, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, σε επίπεδο κουλτούρας, πολιτισμού και πάνω απ’ όλα ταυτότητας[3].

Στα πλαίσια αυτής της «αλλαγής παραδείγματος» η Τουρκία πίεζε συστηματικά τις νέες αυτές χώρες, να υιοθετήσουν το λατινικό αλφάβητο (όπως έκανε η Τουρκία το 1928) στην θέση του κυριλλικού-μια υπόθεση που κρατάει τουλάχιστον 25 χρόνια. Παράλληλα η Τουρκία προσφέρει πολλές υποτροφίες σε Κεντροασιάτες φοιτητές και μαθητές, προκειμένου να σπουδάσουν σε τουρκικά ιδρύματα, ενώ παράλληλα χρηματοδοτεί την κατασκευή τζαμιών. Επίσης ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο δορυφόρος Tukshat «φροντίζει» για την προβολή τουρκικών σίριαλ στα τοπικά μέσα. Οι εξελίξεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Ρωσία, η οποία απειλείται από όλες τις δυνάμεις: Κίνα[4], ΗΠΑ[5], Τουρκία και όπως θα δούμε και Βρετανία.

2) Ο ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

I) Ο πονοκέφαλος των τουρκογενών πληθυσμών για την Ρωσία

Τρεις είναι οι περιοχές-πονοκέφαλοι που προβληματίζουν την Ρωσία: α) οι τουρκογενείς εθνότητες σε αυτόνομες και ομόσπονδες οντότητες στην Ρωσία (ευρωπαϊκή και ασιατική), β) λίγο νοτιότερα, η περιοχή της Κεντρικής Ασίας και γ) ο Άξονας Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας.

i) Οι τουρκογενείς κοινότητες της Ρωσίας

Πρόκειται για οντότητες σε εκτεταμένες και μη, περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες συνδέονται με την Κεντρική Ασία και την Τουρκία. Όπως: το Νταγκεστάν, το Ταταρστάν (με πρωτεύουσα το Καζάν), η Γιακουτία κα. Πηγή ανησυχίας αποτελούν αυτές οι περιοχές ήδη από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, καθώς μέσα στα επόμενα χρόνια, απαιτούσαν ανοιχτά είτε περισσότερη αυτονόμηση, είτε και απόσχιση.

Ο ρόλος των παντουρανικών και ισλαμικών οργανώσεων από την Τουρκία, υπήρξε καθοριστικός τις τελευταίες δεκαετίες[6]. Ειδικά μετά το 2015 και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία από την Τουρκία, η δημοκρατία του Ταταρστάν δεν έκανε καμία δήλωση καταδίκης της Τουρκίας, ούτε αποστασιοποιήθηκε από την Άγκυρα, γεγονός που προβλημάτισε.

ii) Η περιοχή της Κεντρικής Ασίας

Από το 1993, η Τουρκία δημιούργησε τον Διεθνή Οργανισμό Τουρκικής Κουλτούρας, ενώ από το 2009, ίδρυσε (με έδρα την Πόλη) το Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκογενών Κρατών, το οποίο επεκτείνει την συνεργασία σε μια σειρά ζητημάτων: κουλτούρας, εκπαίδευσης, τουρισμού, αθλητισμού, θρησκείας, επενδύσεων κοκ.

Η χαμένη δεκαετία του 1990 για την Ρωσία συνέβαλλε στο να αντιμετωπίζεται πολύ θετικά το στένεμα των δεσμών της Κεντρικής Ασίας με την Τουρκία. Η κλιμάκωση των σχέσεων και η ανακήρυξη του Τουρκεστάν (πόλης του Καζακστάν) σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Τουρκισμού το 2021, άρχισε να φοβίζει έντονα την ρωσική ηγεσία. Γενικότερα άλλο ανησυχητικό σημάδι, είναι ότι οι δεσμοί με την Τουρκία, επεκτείνονται και στον τομέα Ασφάλειας και Άμυνας, με την Τουρκία να απλώνει τα πλοκάμια της σε Κιργιστάν και Τατζικιστάν. Καθοριστικό σημείο, ήταν η νίκη του στενού σύμμαχού της, Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο με την Αρμενία, το 2020[7] ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση της Τουρκίας σε ακραίο βαθμό, ενώ έκτοτε βάθυναν δραστικά τα πεδία συνεργασίας στον αμυντικό και τεχνικό τομέα σε όλες τις χώρες της περιοχής.

iii) Μαύρη Θάλασσα και Κασπία

Η τελευταία περιφέρεια που προκαλεί ανησυχίες είναι ο Άξονας Μαύρης Θάλασσας-Κασπίας, με την Τουρκία να φιλοδοξεί να γίνει κεντρικός κόμβος διέλευσης εμπορευμάτων και ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπονται τόσο οι αγωγοί φυσικού αερίου προς την Ρωσία (διακαής πόθος των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια) όσο και οι σιδηροδρομικές οδοί προς την Ρωσία[8]. Ο Διεθνής Δια-Κασπιακός Διάδρομος (International Trans-Caspian Route) θα υποσκελίσει τον Δια-Σιβηρικό Σιδηρόδρομο.

II) Αποσταθεροποιητικές Ενέργειες

Μία πολύ σοβαρότερη πτυχή, η οποία δεν εξετάζεται στα Δυτικά ΜΜΕ, είναι η εμπλοκή της Τουρκίας στα επεισόδια και τις αναταραχές τον περασμένο Γενάρη στο Καζακστάν. Μολονότι φαίνεται πως ξεκίνησαν αυθόρμητα, οι διαμαρτυρίες εναντίον του καθεστώτος Ναζαρμπάγιεφ-Τοκάγιεφ βρέθηκαν στην μέγγενη των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ισραήλ και Τουρκίας.

Η Τουρκία είχε καθοριστικό ρόλο για τα logistics και την εκπαίδευση ισλαμιστών τρομοκρατών οι οποίοι διοχετεύτηκαν στις αρχές του χρόνου στο Καζακστάν από τα σύνορα του Τουρκμενιστάν και Κιργιστάν[9]. Σύμμαχος φαίνεται να είναι η διαβόητη Βρετανική μυστική υπηρεσία MI6 με τον νέο της Διευθυντή Richard Moore[10] ο οποίος από κοινού με τις ΗΠΑ, στέκεται αρωγός στις υπερφίαλες φιλοδοξίες του Ερντογάν. Μάλιστα, μετά την σταδιακή απόσυρση του Κατάρ από την στήριξη σε ισλαμιστικές και φονταμενταλιστικές ομάδες σαν την Al-Nusra ή τους Αδερφούς Μουσουλμάνους, η Τουρκία έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στήριξης του φονταμενταλιστικού Ισλάμ παγκοσμίως[11].

Εν προκειμένω, διοχέτευσε γύρω στους 20.000 τζιχαντιστές μισθοφόρους στο Καζακστάν και προετοιμαζόταν γι’ αυτό ήδη από την περασμένη χρονιά. Η επέμβαση του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), υπό την ηγεσία της Ρωσίας, απέτρεψε τόσο την βίαιη αποσταθεροποίηση της Κεντρικής Ασίας, όσο και τα αναθεωρητικά σχέδια των ΗΠΑ και της Τουρκίας, ενώ παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα στην Κίνα: το Καζακστάν τέθηκε (ξανά) υπό ρωσική επιρροή.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η συμμαχία Ερντογάν-Μπαχτσελί (δηλαδή πολιτικού Ισλάμ και ακραίων εθνικιστών-παντουρανιστών) είναι άκρως επικίνδυνη[12]. Εθνική ιδεολογία γίνεται πλέον το σύνθημα της «Τουρκίας από την Βοσνία έως την Κίνα». Η ανοχή αν όχι στήριξη και μερίδας της κοσμικής αντιπολίτευσης (όπως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα-βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου) στον μεγαλοϊδεατισμό του «Μεγάλου Τουράν» θέτει σε κίνδυνο μια ομάδα χωρών από την Ελλάδα, έως την Αρμενία, έως και τον άξονα της Κεντρικής Ασίας.

Πηγές

[1] Etienne Copaux, «Η Εφεύρεση της Ιστορίας», ΤΟΥΡΚΙΑ Ισλάμ και κρίση του Κεμαλισμού, σελ. 199-214, επιμέλεια Γιώργος Καραμπελιάς, 2001.

[2] https://politicstoday.org/the-great-turan-russia-turkey-caucasus-central-asia

[3] Σωτήρης Χαλκιάς, «Η Τουρκία στην Κεντρική Ασία», ΤΟΥΡΚΙΑ Ισλάμ και κρίση του Κεμαλισμού, σελ. 215-224, 2001

[4] Η οποία από το 2006-2007, έχει προσφέρει γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις σε Καζακστάν και Τουρκμενιστάν, μάλιστα κατασκευάστηκε και ένας αγωγός (ήδη λειτουργεί από το 2009) μήκους 7.000 km που μεταφέρει αέριο και πετρέλαιο στην Δυτική Κίνα. Σήμερα, η Κίνα καλύπτει το 1/3 των εισαγωγών της σε φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία και το 15% της συνολικής της ζήτησης, περισσότερα εδώ:  https://eurasianet.org/analysis-can-central-asian-gas-exporters-rely-on-china

[5] Οι οποίες θέλουν να κατασκευάσουν αγωγούς μέσω Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας.

[6] https://politicstoday.org/the-great-turan-russia-turkey-caucasus-central-asia

[7] https://politicstoday.org/the-great-turan-russia-turkey-caucasus-central-asia

[8] Το ίδιο ο.π.

[9] https://thecradle.co/Article/columns/5668

[10] Πρώην Πρέσβης της Βρετανίας στην Τουρκία.

[11] https://www.globalresearch.ca/perfidious-erdogan-destroying-russia-great-turan/5767805?fbclid=IwAR12Gieq6N78LJsUsEUq_jRTIBe7jnD0hQTSLgMdkFqlvaPGWfYbcIyZTSE

Distributed Security, Inc announces new certification program for former law enforcement, military, and agency operators

Distributed Security, Inc announces new certification program for former law enforcement, military, and agency operators
https://campaign-image.com/zohocampaigns/137255000006751006_zc_v12_1597686817800_dsa_homepage_grab.png
Distributed Security, Inc announces new certification program for former law enforcement, military, and agency operators
FOR IMMEDIATE RELEASEAugust 17, 2020 Contact: Les LeslieDirect Line: 605-929-9760Email: Les@DistributedSecurity.com
 CHICAGO, Illinois — Building on its 10-year-old Combative Firearms Instructor certification, Distributed Security, Inc. today announced its new Distributed Security Advisor program for former law enforcement, military, and agency professionals. Intended to fill the vacuum created by the permanent challenges now facing law enforcement agencies nationwide, the DSA program trains, develops, and certifies security professionals to contribute profitably and legally to the immediate defense of their local communities.  
“In this brave new world, communities can no longer count on a broken system of agenda driven politicians, woke bureaucrats or weakened law enforcement to provide a safe, secure environment to conduct business and make a living,” said Distributed Security Inc. Chief Instructor Ron Danielowski. “Now more than ever, it is up to individual entities to defend the community and its interests, and our Distributed Security Advisor program develops the professionals necessary to accomplish this.”The DSA program certifies and authorizes qualifying individuals to instruct, advise, and promote Distributed Security service offerings to individuals, businesses, schools, and churches in their local community. 
This is a value-added training and advisory opportunity, providing a full menu of services that can be instructed or promoted, ranging from fundamental firearms instruction to fully integrated turnkey enterprise solutions. DSAs are compensated via training fees, revenue commissions, and membership subscriptions.The DSA certification process takes 160 hours and is delivered over 16 weeks via online instruction culminating with three on-site range days. DSA candidates will learn how to instruct the DSI curriculum and promote DSI’s enterprise offerings. Each week the candidate participates in online lectures and discussions, video dry practice exercises, and is required to complete homework assignments. A certification exam and successful completion of range qualifications at the end of the program are required to achieve certification. The DSA Certificate will become a coveted achievement for security professionals.
The inaugural class is forming now and will kick-off September 21, 2020. More information at the link: https://distributedsecurity.com/offerings/certifications/dsa-certification.html or contact les@distributedsecurity.com.

Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν δημοσίως ότι ο νέος ιός στεφάνης ήταν σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 ”Πότε εμφανίστηκε ο μηδενικός ασθενής των Η.Π.Α. Πόσα άτομα είχαν μολυνθεί;” “Ποιο ήταν το όνομα του νοσοκομείου;” “Ίσως ο αμερικανικός στρατός έφερε την επιδημία στο Wuhan …”

 Στις 13 Μαρτίου, ο Zhao Lijian, σημερινός Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Κίνας του Υπουργείου Εξωτερικών και Εκπρόσωπος Τύπου, έστειλε tweeted τις λέξεις, ειδικά εκείνες τις ερωτήσεις, οι οποίες φαινόταν να διαπερνούν ένα τεράστιο μπαλόνι στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Γρήγορα προκάλεσε εκρηκτική αντίδραση στον τομέα της κοινής γνώμης των ΗΠΑ.

 Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η φράση του Zhao Lijian “μπορεί να είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στο Wuhan” είναι μια αβάσιμη εικασία, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει τώρα να μάθουν τον αριθμό μηδέν ασθενή και την πηγή του νέου ιού κορώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Οι πληροφορίες σχετικά με την επιδημία είναι πολύ συγκεχυμένες και πολλοί φοβούνται επειδή υπάρχουν πολλά άγνωστα που δεν έχουν επιλυθεί.

 Φυσικά, περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ζήτημα της προέλευσης του ιού θα πρέπει να αφεθεί στους επιστήμονες να διερευνήσουν και να επαληθεύσουν.

 Ωστόσο, όσον αφορά τον ιό, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και οι ειδικοί έχουν μάθει για την εκρηκτική ανάπτυξη των βιολογικών όπλων των ΗΠΑ.

 1

 Στην πραγματικότητα, η έναρξη του περιστατικού άρχισε με μια ερώτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

 Στις 11 Νοεμβρίου, τοπική ώρα, ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αναγνώρισε σε μια επιτροπή ερωτήσεων της Βουλής ότι μερικοί Αμερικανοί που φάνηκαν να έχουν πεθάνει από τη γρίπη ανιχνεύθηκαν με νέο κορωναϊό σε μεταθανάτια διάγνωση Θετική. “

 Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο διευθυντής του CDC των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε μια τέτοια αναγνώριση. Όταν μια προηγούμενη αναφορά στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξε ότι “η μεγάλης κλίμακας γρίπη στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να περιέχει άτομα που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό της κορώνας”, το CDC των Ηνωμένων Πολιτειών δεν το αναγνώρισε.

 Ο Zhao Lijian ανέβασε ένα ζωντανό βίντεο στο Twitter σχετικά με αυτήν την ερώτηση.

 Το βίντεο έδειξε ότι ο Ρετ Χάρλεϋ Ρούντα ρώτησε την Redfield κατά την ακρόαση: “Μπορεί λοιπόν να έχουμε μερικούς ανθρώπους που φαίνεται να έχουν πεθάνει από τη γρίπη, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά κοροναϊοί;” Redfield απάντησε: Ορισμένες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγιγνώσκονται πράγματι αυτόν τον τρόπο σήμερα. “

 Κατά την ακρόαση, οι Δημοκρατικοί επέκρινε τη διοίκηση για την ανικανότητά της να δοκιμάσει τον νέο ιό της κορώνας. Ο κ. Ruda αμφισβήτησε το Redfield στο πλαίσιο αυτό.

 Αυτό το βίντεο παρείχε αποδείξεις για τον Zhao Lijian, οπότε ρώτησε: “Ο σύμβουλος των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου Νόσων συνελήφθη, πότε εμφανίστηκε ασθενής στις Ηνωμένες Πολιτείες, πόσοι άνθρωποι μολύνθηκαν, ποιο είναι το όνομα του νοσοκομείου; Φέρτε την επιδημία στο Γουχάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι διαφανείς, να δημοσιοποιούν τα δεδομένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μας οφείλουν μια εξήγηση!

 Ορισμένοι πιστεύουν ότι «μπορεί να είναι ότι ο στρατός των Η.Π.Α. έφερε την επιδημία στο Wuhan» .Η φράση αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πιο αντιδραστική συναισθηματική απελευθέρωση, η οποία εστιάζεται στην τελευταία, απαιτώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι «διαφανείς και ανοιχτές στα δεδομένα».

 Πριν από αυτό, ορισμένοι Κινέζοι νέοι εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι ο αμερικανικός στρατός πέρασε τον νέο κοροναϊό στο Wuhan όταν πήγε στο Wuhan για να συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με δημόσιες εκθέσεις στην Κίνα, τα μέσα ενημέρωσης έδωσαν συνέντευξη στο νοσοκομείο Wuhan Jinyintan, το οποίο θεραπεύει αυτούς τους Αμερικανούς αθλητές, σχετικά με το θέμα των “αμερικανών αθλητών να αρρωσταίνουν”.

 Στις 20:00 στις 23 Φεβρουαρίου, ο Zhang Dingyu, διευθυντής του Νοσοκομείου Jinyintan, απάντησε ρητά στο τηλεοπτικό ρεπόρτερ του Σαββατοκύριακου: “Κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Αγώνων του Wuhan, οι πέντε ξένοι αθλητές που λάβαμε όλοι υπέφεραν από ελονοσία.” Η ελονοσία είναι ένα δάγκωμα κουνουπιών Οι ασθενείς έλαβαν μολυσματικές ασθένειες με αίμα από το Plasmodium. Τα κύρια συμπτώματα ήταν πυρετός και ρίγη, απώλεια όρεξης και καμία σχέση με νεοφθονική πνευμονία.

 Επομένως, από πολλές οπτικές γωνίες, αυτό μοιάζει περισσότερο με κάποιες απόψεις που εξέφρασε ο Zhao Lijian στη δική του πλατφόρμα φωνής. Είναι μια αντεπίθεση εναντίον κάποιων αξιωματούχων των ΗΠΑ που πρόσφατα κατηγόρησαν την Κίνα για κανένα λόγο.

 Για παράδειγμα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Robert O’Brien ανακοίνωσε στις 11 η Κίνα ότι δεν υιοθέτησε τις βέλτιστες πρακτικές στις πρώτες ημέρες της νέας επιδημίας κορώνας, αλλά αντίθετα κάλυψε την επιδημία, η οποία προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα δύο μήνες Απάντηση.

 Στις 12, ο Geng Shuang, επίσης εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, επέκρινε αξιωματούχους των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου για την «κακοποίηση της κινεζικής κυβέρνησης και των προσπαθειών του λαού για την καταπολέμηση της επιδημίας», λέγοντας ότι αυτή η προσέγγιση δεν ήταν ούτε ηθική ούτε υπεύθυνη.

 Ο Geng Shuang είπε ότι τέτοιες παρατηρήσεις δεν βοήθησαν τις εσωτερικές επιδημίες πρόληψης και ελέγχου των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι προσπάθειες της Κίνας για επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας έδωσαν στις χώρες σε όλο τον κόσμο χρόνο να ανταποκριθούν στην επιδημία.

 Ορισμένοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν στον αδελφό Dao ότι κατά τη διάρκεια της «μάχης που έπληξε» με το σημερινό κύμα αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, το άλλο κόμμα, όπως ο Pompeo, δημοσίως αναγνώρισε ότι το ψέμα είναι μια από τις ικανότητες που κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρές. Έτσι είναι συχνά αβάσιμες για εμάς. Βρώμικο νερό, πεισματάρης, και λασπωμένο το νερό. Και το διπλωματικό προσωπικό μας απάντησε με λόγους και δικαιολογίες, έτσι ώστε να κρίνουμε από τη σκηνή, βρισκόμαστε σε κατάσταση παθητικής πρόσληψης.

 Ο εμπειρογνώμονας είπε ότι η αντεπίθεση του Zhao Lijian στις Ηνωμένες Πολιτείες με κερδοσκοπικά λόγια αυτή τη φορά ήταν στην πραγματικότητα “επιστρέφοντας τον άλλο τρόπο στον άλλο”, και ανέκαμψε και τον αμερικανικό τομέα κοινής γνώμης. Αλλά αυτή η κίνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς από εμάς στη χώρα και οι αντίπαλοί μας δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτήν.

 Στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στις περιοχές κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν επίσης πολλές φωνές που οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν την αντι-επιδημία της Κίνας προκειμένου να “ρίξουν το δοχείο”. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου ότι θα περιορίσει την είσοδο επιβατών από την Κίνα. Αλλά οι επικριτές λένε ότι ο Πρόεδρος Trump έχει υποβαθμίσει τον ιό στο κοινό και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δοκιμάσει αργά.

 Είναι ακόμα ομιχλώδης για το πού ξεκίνησε η παγκόσμια πανδημία.

 Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 24 Ιανουαρίου από το διεθνώς έγκυρο ιατρικό περιοδικό “The Lancet”, που γράφτηκε από τον Huang Chaolin και άλλους συνεργάτες του νοσοκομείου Wuhan Jinyintan, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρούς ασθενείς με νέα στεφανιαία πνευμονία, θα καθορίσει το χρόνο του πρώτου ασθενούς Πιέστηκε προς τα εμπρός μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Το έγγραφο γράφτηκε από σχεδόν 30 ερευνητές σε κινεζικά ιατρικά ιδρύματα και ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς εργάζονται στον τομέα της θεραπείας ασθενών με νέα στέμματα.

 Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 13 του περιοδικού South China Morning Post στο Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που εκδόθηκαν από τα αρμόδια τμήματα του Wuhan στα τέλη του περασμένου έτους, ο χρόνος που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ο ύποπτος νέος ασθενής στεφανώθηκε ώθησε προς τα εμπρός στις 17 Νοεμβρίου.

 2

 Απαντώντας στη θέση του Zhao Lijian στο Twitter, ο Geng Shuang απάντησε στις 13, “Έχουμε επίσης παρατηρήσει ότι κατά την πρόσφατη περίοδο έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις σχετικά με την πηγή του νέου ιού της κορώνας και ορισμένοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και μέλη του Κογκρέσου έχουν δημοσιεύσει διάφορα ψεύτικα και βιοτικά στοιχεία Οι υπεύθυνες παρατηρήσεις δυσφημίζουν τις επιθέσεις στην Κίνα και είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε αυτό. “

 Ο Geng Shuang δήλωσε: “Στην πραγματικότητα, η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει διαφορετικές απόψεις για την πηγή του ιού, η Κίνα λέει αυτές τις μέρες, η Κίνα πάντα πιστεύει ότι αυτό είναι επιστημονικό ζήτημα και απαιτεί επιστημονικές και επαγγελματικές απόψεις. “.

 Πράγματι, το ζήτημα της πηγής του ιού εξακολουθεί να εξαρτάται από επιστημονικά στοιχεία.

 Ωστόσο, υπάρχουν ήδη φήμες για τους ιούς και τα αμερικανικά βιοχημικά όπλα. Πριν από λίγο καιρό, ο Σαλάμι, διοικητής των Ιρανών Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών, δήλωσε ότι ο νέος ιός στεφάνης είναι ένα είδος βιοχημικού όπλου που αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Όσοι κρατούν αυτή την άποψη δεν είναι μόνοι.

 Σύμφωνα με ρωσικές αναφορές των ΜΜΕ, πρώην μέλος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Βιολογικά Όπλα, ο πρώην εμπειρογνώμονας του σοβιετικού βιολογικού όπλου και ο ρώσος μικροβιολόγος Ιγκόρ Νικουλίν πιστεύουν ότι ο νέος ιός της κορώνας μπορεί να προέρχεται από έξω από την Κίνα.

 Η ρωσική βουλευτής της Ντάμα Νατάλια Ποπρόνσκα και ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ζιρινόφσκι σχολίασαν επίσης δημόσια ότι ο νέος ιός της κορώνας ήταν δολιοφθορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Η Ρωσία αμφισβήτησε ότι ο νέος ιός της κορώνας προέρχεται από ένα μαύρο χέρι στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μια βάση. Η Ρωσία πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταμάτησαν ποτέ να ερευνούν βιολογικά όπλα. Ειδικά μετά τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών το 2001, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Χημικών Όπλων, η οποία υπεγράφη το 1972. Έκτοτε, έχει απαλλαγεί από τους περιορισμούς και έχει αρχίσει να αναπτύσσει χημικά και βιολογικά όπλα ακόμη πιο απερίσκεπτα.

 3

 Τα τελευταία χρόνια, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει πολλές αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών για τη δημιουργία στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων στις γειτονικές χώρες της.Μετά την αποσύνθεση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καθιερώσει μια βιολογική αποστολή στις γύρω περιοχές της Ρωσίας με το να βοηθήσουν τις χώρες της ΚΑΚ να αποτρέψουν βιολογικές απειλές. Το δίκτυο των εργαστηρίων έχει σχηματίσει μια ημι-τόξο περικύκλωση της Ρωσίας.

 Η Ρωσία απειλείται σοβαρά και ανησυχεί για το δίκτυο εργαστηρίων στη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν.

 Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το Υπουργείο Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας (DTRA) και οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Σαμουήλ Νουν και Ρίτσαρντ Λούγκαρ συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη ενός σχεδίου για την καταστροφή της Ρωσίας και (CWEP), το πρόγραμμα συνεργασίας βιολογικής δέσμευσης (CWEP), γνωστό και ως “Nern -Πρόγραμμα Nunn-Lugar. “

 Richard Lugar

 Σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο, το Πενταγώνο των Ηνωμένων Πολιτειών κυνηγά εμπειρογνώμονες και τεχνολογίες βιολογικών όπλων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με το πρόσχημα της πρόληψης βιολογικών απειλών και αναβαθμίζει και κατασκευάζει βιολογικά εργαστήρια υψηλής προστασίας με βάση τις βιολογικές εγκαταστάσεις που άφησε η πρώην Σοβιετική Ένωση στις χώρες της ΚΑΚ. Έλαβε πολλά ερευνητικά αποτελέσματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στον τομέα των βιολογικών όπλων.

 Το Πεντάγωνο έχει διαθέσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον προϋπολογισμό. Έκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην ανερχόμενη έρευνα σε μυστικά βιολογικά όπλα.

 Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι το βιολογικό εργαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στις χώρες της ΚΑΚ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του βιολογικού πολέμου που περιβάλλει τη Ρωσία.

 Γεωργία: Το 2011, η Υπηρεσία Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών συνεισέφερε 150 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός κεντρικού βιολογικού εργαστηρίου αναφοράς με τρία επίπεδα προστασίας στη γεωργιανή πρωτεύουσα Τιφλίδα. Ο Richard Lugar, τότε πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ, και ο Andrew Weber, ο πρώην βοηθός του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, παρευρέθηκαν στην τελετή αποκάλυψης. Το εργαστήριο έχει ονομαστεί από τότε “Lugar” μετά από τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Richard Lugar.

 Σύμφωνα με τη συμφωνία Meg, το εργαστήριο βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και η γεωργιανή κυβέρνηση δεν έχει εξουσία να την εποπτεύει. Οι ερευνητές στρατιωτικής βιολογίας των ΗΠΑ και άλλοι μη στρατιωτικοί ερευνητές που εργάζονται στο κέντρο απολαμβάνουν διπλωματική ασυλία στη Γεωργία και χρησιμοποιούν διπλωματικούς διαύλους για τη μεταφορά βιολογικών υλικών.

 Στη στρατιωτική λογοτεχνία των ΗΠΑ, αναφέρεται ως “ερευνητική μονάδα που οι Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν στο εξωτερικό”. Εκτός από τη μονάδα βιολογικής έρευνας και ανάπτυξης του αμερικανικού στρατού, το εργαστήριο “Luger” της Γεωργίας συμμετέχει επίσης σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες όπως η “Western Corporation”, η “Battelle” και η “Meta”. Οι τρεις ιδιωτικοί εργολάβοι παρέχουν επίσης υπηρεσίες βιολογικής έρευνας στη CIA και σε διάφορες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

 Ο Bartel υπέγραψε επίσης δύο συμβάσεις με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Το ένα είναι ομοσπονδιακό συμβόλαιο ύψους 344,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2006 έως το 2016 και το άλλο συμβόλαιο ύψους 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2015 έως το 2026. Σύμφωνα με αυτές τις δύο συμβάσεις, ο Bartel ελέγχει επίσης το ανώτατο μυστικό βιολογικό εργαστήριο στο Fort Detrick Maryland και το Εθνικό Κέντρο Βιολογικής Αμυντικής Ανάλυσης και Έρευνας Αντιμέτρων ).

 Τα ερευνητικά προγράμματα που έχουν προτεραιότητα στο αμερικανικό μυστικό βιολογικό εργαστήριο είναι πιθανά στελέχη του ιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιολογικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορούν να μεταδώσουν το T. tumefaciens (πυρετός κουνελιού), τον άνθρακα, τη βρουκέλλωση, τον πυρετό του δάγγειου, την αιμορραγία Κριμαίας-Κονγκό Πυρετός, αφρικανική πανώλη των χοίρων, ιό Sika, ιό SARS και νυχτερίδες και μια ποικιλία εντόμων και κουνουπιών που απορροφούν το αίμα που μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες για να εκτιμηθούν οι επικίνδυνες επιπτώσεις των τοξινών αεροζόλ · να εκτιμηθεί η τοξική αποτελεσματικότητα του αδενικού ιού στα αεροζόλ, Οι δυνατότητές της ως τρομοκρατικού βιολογικού όπλου.

 Mechenikov

 Ουκρανία: Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν με επιτυχία την πρώτη επανάσταση των χρωμάτων στην Ουκρανία, ο στρατός των ΗΠΑ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία και υπέγραψε συμφωνία με την Ουκρανία για την εκ νέου εξοπλισμό βιολογικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία. Ο Οργανισμός Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε 170 εκατομμύρια δολάρια. Το πρώτο βιολογικό εργαστήριο κατασκευάστηκε στις 15 Ιουνίου 2010, με βάση το Ινστιτούτο Μηχανικής για την καταπολέμηση της πανώλης στην Οδησσό. 15 πλάσματα έχουν καθιερωθεί στο Κίεβο, Βίννιτσα, Τερνοπίλ, Ουζγκόρντ, Ντενιπετρόβσκ, Συμφερόπολη, Χερσόνη, Λβιβ, Χάρκοβο κ.α. Εργαστήριο.

 Αζερμπαϊτζάν: Το Πεντάγωνο επένδυσε περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, αναβάθμισε το δίκτυο του Βιολογικού Εργαστηρίου του Αζερμπαϊτζάν, έκτισε το Κεντρικό Βιολογικό Εργαστήριο Αναφοράς στο Μπακού το 2013 και καθιέρωσε και αναβάθμισε και μεταμόρφωσε περίπου 10 βιολογικές οθόνες σε διάφορες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν Σταθείτε.

 Ουζμπεκιστάν: Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε 130 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Ουζμπεκιστάν. Από το 2007 έως το 2016 στην Τασκένδη, το Αντζιάν, το Φεργάνα, το Ουρνγκχ, το Μπουχάρα, το Σουρκαντάρια, το Καρακάλπακ. Έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο βιολογικών εργαστηρίων στο Stan και στο Samarkand.

 Αρμενία: Χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Μείωσης Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ιδρύθηκαν βιολογικά εργαστήρια στο Ερεβάν, το Γκιούρι και το Igevan το 2016. Το Πεντάγωνο επένδυσε μόνο περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ενός βιολογικού εργαστηρίου αναφοράς στο Ερεβάν.

 Η Αρμενία είναι μία από τις κύριες βάσεις Ε & Α της μικροβιολογίας στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα αποτελέσματα της έρευνας στην Αρμενία και για τους ανθρώπινους πόρους στη μικροβιολογία, αλλά και για 14.000 στελέχη ιδιαίτερης σημασίας στην αρμενική αποθήκευση μικροβιακών καλλιεργειών (πανώλη, πυρετός κουνελιού, άνθρακας, εγκεφαλίτιδα, αφθώδης πυρετός, Αφρική Πανώλης των χοίρων κ.λπ.) έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

 Καζακστάν: Ο Οργανισμός Μείωσης Απειλών του Πενταγώνου των Η.Π.Α. έχει επενδύσει συνολικά 170 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το Κεντρικό Βιολογικό Εργαστήριο Αναφοράς ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 με βάση το Ινστιτούτο Πλάκας Πρωτομάζων Αλμάτι στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Καζακστάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν επίσης ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ασθένεια της Κεντρικής Ασίας στο εργαστήριο.

 Το πρώην ερευνητικό ινστιτούτο για την πανώλη των Αλμάτι έχει αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό στελεχών ιού όπως είναι η πανώλη, η χολέρα, ο πυρετός των κουνελιών, ο άνθρακας και η βρουκέλλωση. Η Ρωσία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει βιολογικά εργαστήρια για να σκάψουν τοίχους στην Αρμενία και στο Καζακστάν, μέλη της οργάνωσης της συλλογικής συνθήκης για την ασφάλειά της.

 4

 Το αμερικανικό “μεγάλο φαρμακείο” δεσμεύει στενά τις ομάδες συμφερόντων των ΗΠΑ.

 Ρώσοι ειδικοί αποκάλυψαν ότι το μυστικό σχέδιο βιολογικού πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με βιοφαρμακευτικά προϊόντα, με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, που σχηματίζουν τη λεγόμενη συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την “μεγάλη φαρμακοβιομηχανία”. Αυτό το “μεγάλο φαρμακείο” ενσωματώνει στενά τα συμφέροντα των μελών του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, των στρατιωτικών συνασπισμών, των φαρμακευτικών και των στρατιωτικών βιομηχανιών.

 Οι ρωσικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν: Τα βιολογικά όπλα μπορούν επιλεκτικά και γρήγορα να καταστρέψουν την ανθρώπινη δύναμη του εχθρού και ο νικητής απλά «καθαρίζει τα σκουπίδια» στο έδαφος της κατακτημένης χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν επίσης ανθρώπους για τη διεξαγωγή βιολογικών πειραμάτων και τη διεξαγωγή μυστικών βιολογικών επιθέσεων στους κατοίκους της περιοχής.

 Στις χώρες της ΚΑΚ με αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια, εμφανίζονται συχνά επιδημικές εκρήξεις μολυσματικών ασθενειών και οι κυβερνήσεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας πρέπει να δαπανήσουν τεράστια χρηματικά ποσά για την εισαγωγή ναρκωτικών και εμβολίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο.

 Το 2018, ο πρώην υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της Γεωργίας, Ιγκόρ Γεωργάτσε, αποκάλυψε στα ΜΜΕ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν μυστικές δοκιμές σε ανθρώπους στο βιολογικό εργαστήριο “Lugar” στη Γεωργία, με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων. Ο Georgadze έδειξε επίσης σχετικά έγγραφα στα ΜΜΕ και ζήτησε από τη διοίκηση του Trump να διερευνήσει. Αυτό προκάλεσε μια αίσθηση.

 Στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να εξηγήσουν τις δραστηριότητές της στο μυστικό βιολογικό εργαστήριο της Γεωργίας.

 Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν ότι το Πεντάγωνο είναι γνωστό ότι είναι μηχανή πολέμου, όχι νοσοκομείο που ωφελεί τους ανθρώπους του κόσμου. Ερωτά τον διπλό σκοπό του εργαστηριακού δικτύου των ΗΠΑ στις χώρες της ΚΑΚ. Τα ίδια τα βιολογικά όπλα είναι μακράν τα πιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο. Μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη από μια ατομική βόμβα χωρίς να πυροβολήσει ένα μόνο βλήμα. Διαρροές που συμβαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο απειλούν ολόκληρο τον κόσμο.

 Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ήδη από το 2016 στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν πολύ να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα που υπεγράφησαν πριν από περισσότερα από 40 χρόνια και έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν την καθιέρωση της εφαρμογής Οι μηχανισμοί επαλήθευσης γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί έχουν μια σειρά από βιολογικά ερευνητικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων μας, που δεν προορίζονται για ειρηνικούς σκοπούς. “

 Το 2018, ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης στη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Οργάνωσης Συνεταιριστικής Ασφάλειας στο Almaty: «Τα τμήματα και οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας μας είναι ιδιαίτερα νευρικοί σχετικά με την εμφάνιση αυτών των βιολογικών εργαστηρίων και δεν αποκλείεται ότι αυτό χρησιμοποιείται εναντίον μας».

 Χάρη στον κ. Zhou Fan για τη συγγραφή σημαντικού περιεχομένου για αυτό το άρθρο

 Πηγή: Yidaodao / Huyidao

http://mil.news.sina.com.cn/china/2020-03-14/doc-iimxyqwa0290071.shtml?fbclid=IwAR3lBeSrHXnNHj9MySd272yKPtFOv9KPJ8h2uDTUrMVywtKcHfzLqDtJyDk

Ο απολογισμός του 9ετους πολέμου στη Συρία

Ο απολογισμός του 9ετους πολέμου στη Συρία

Τουλάχιστον 384.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, εκ των οποίων τουλάχιστον 116.000 άμαχοι, από την έναρξη της σύρραξης τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό της μκο, τουλάχιστον 384.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την έναρξη του πολέμου, τη 15η Μαρτίου του 2011.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται περισσότεροι από 116.000 άμαχοι, εκ των οποίων περίπου 22.000 παιδιά και 13.000 γυναίκες.

Τουλάχιστον 129.476 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, όπως επίσης μέλη πολιτοφυλακών από τη Συρία και άλλες χώρες και στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες από το 2011, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των μελών των πολιτοφυλακών που έχουν σκοτωθεί, βρίσκονται 1.697 μαχητές της Χεσμπολάχ του Λιβάνου. Σχεδόν 57.000 μέλη οργανώσεων των ανταρτών έχουν επίσης σκοτωθεί. Επιπλέον, έχουν χάσει τη ζωή τους 13.624 μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της στρατιωτικής συμμαχίας που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, τουλάχιστον 67.296 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, και άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο.

PRO NEWS